Sport

„O echipă, o familie!“ România a învins Cehia la fotbal pe plajă. Prima victorie, ca selecţioner, a constănțeanului Ionuţ Florea

Echipa naţională de fotbal pe plajă a României a debutat cu dreptul, ieri, la turneul pentru menţinerea / promovarea în Divizia A din Liga Europeană, întrecere care se desfăşoară în Portugalia, la Figueira da Foz, pe plaja Buarcos.
 
Tricolorii au învins Cehia cu 4-2, victoria fiind prima ca selecţioner a constănţeanului Ionuţ Florea. „Felicitări! Prima victorie din postura de antrenor! O echipă, o familie!“, a postat pe Facebook cel căruia i se spune şi „Boaţă“ şi care este antrenor-jucător la lot. Pentru România au marcat Neag, D. Zaharia şi I. Florea (2). Pe lângă golul marcat, portarul Neag a apărat şi un penalty, la scorul de 4-2!

În continuare, în grupa preliminară 1, România va mai întâlni Azerbaidjan (vineri, 6 septembrie) şi Bulgaria (sâmbătă, 7 septembrie). Din grupa 2 fac parte Grecia, Ungaria, Georgia şi Kazahstan. Câştigătoarea turneului din Portugalia va juca în 2020 în primul eşalon al competiţiei echivalentă cu Campionatul European din fotbal.
 
Din lotul de zece jucători cu care Ionuţ Florea abordează turneul din Portugalia nouă sunt din Constanţa, el şi Valentin Dumitrică, Gheorghe Andrescu, Adrian Benciu, Enis Bolat, Liviu Croitoru, Marius Jalbă, Iulian Răvoiu şi Daniel Zaharia. „Sunt cel mai vechi jucător din actualul lot, am fost prezent la prima partidă oficială a României - în 2007, la Marsilia, în preliminariile Cupei Mondiale. Vreau să le fiu jucătorilor, în primul rând, prieten şi coleg. Voi continua în paralel cariera de jucător. Schimbarea selecţionerului a fost decisă de Federaţia Română de Fotbal. L-am convocat pe Marian Măciucă pentru turneul de la Figueira de Foz, dar a refuzat să vină la lot”, a spus Ionuţ Florea, potrivit paginii de Facebook „Beach Soccer Romania“.
 
România s-a calificat la turneul din Portugalia în calitate de cea mai bună dintre selecţionate care au ocupat locul secund în grupele turneelor preliminare din Divizia B. „Obiectivul pentru turneul de la Figueira da Foz este promovarea în Divizia A. Nu va fi uşor, suntem în grupa în care va evolua şi Azerbaidjan, formaţia venită din eşalonul de elită. Azerii au o echipă muncitoare, fotbalul pe plajă s-a dezvoltat la ei. Le-a rămas stadionul care a găzduit meciurile din Jocurile Europene - Baku 2015, iar acum au şi reprezentative de juniori”, a mai spus Ionuţ Florea, potrivit sursei citate.
În ediţia 2018 a Ligii Europene, România a disputat finala turneului pentru menţinerea / promovarea în Divizia A. Tricolorii au întrâlnit Germania, în faţa cărei au cedat dramatic, la loviturile de departajare (3-4, după 4-4 la finalul prelungirilor). România a ratat astfel accederea în eşalonul de elită al Ligii Europene, dar s-a calificat la Jocurile Europene (Minsk 2019), în calitate de cea mai bună echipă a Diviziei B.
 
Imaginea a fost preluată de pe pagina de Facebook a lui Ionuţ Florea.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu Ionuţ Florea, selecţionerul Naţionalei de fotbal pe plajă „Este o ambiţie a mea să reînfiinţăm un campionat la Constanţa“

14 Sep 2019 1952

Ionuţ Florea, noul antrenor al echipei de fotbal CS Medgidia

13 Sep 2019 2123

Fotbal pe plajă România s-a clasat pe locul trei la turneul din Portugalia. Victorie la penalty-uri în finala mică

10 Sep 2019 1131

Fotbal pe plajă România va disputa finala mică la turneul din Portugalia

07 Sep 2019 1160

Fotbal pe plajă Echipa României, înfrângere dramatică în meciul cu Azerbaidjan, la turneul din Portugalia (galerie foto)

06 Sep 2019 979

Ionuţ Florea, din Constanţa, noul selecţioner al echipei naţionale de fotbal pe plajă (galerie foto)

24 Aug 2019 2686

Fotbal pe plajă România a învins de două ori Bulgaria la Eforie Nord. Constănţeni printre marcatorii tricolori (galerie foto)

20 Aug 2018 1106

Constănţeanul Bogdan Ciocănel, MVP al finalei mari La Jupiter s-a stabilit campioana României la fotbal pe plajă (galerie foto)

23 Jul 2018 2094

Constănțeni în lotul tricolor România a învins dramatic Serbia la fotbal pe plajă. Urmează meciul cu Estonia

07 Jul 2018 1370

Zona Butoaie din Mamaia se extinde cu un imobil de opt etaje. Cine sunt investitorii

05 Feb 2018 2785

Interpretul constănţean Alexandru Ionuţ Florea şi-a făcut o firmă. Iată cu ce se va ocupa! A participat la Vocea României

22 Jan 2018 919

Vedete ale sportului, în mijlocul elevilor, la Constanţa, în Programul Naţional „Campionii României în şcoală, liceu şi universitate“

13 Jan 2018 2295

Ionuț Florea, cel mai bun jucător SSC Farul Constanța, învingătoare la ediția a cincea a Memorialului „Aliș Osman Sami“ (galerie foto)

06 Jan 2018 2729

UPDATE. Calificare! Ionuț Florea, de la SSC Farul Constanța, patru goluri în victoria României contra Olandei, scor 8-4

26 Aug 2017 2129

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 20 iulie 2017

20 Jul 2017 718