„O incertitudine şi o zbatere continuă pentru supravieţuire“ Situaţie delicată la SSC Farul. Marcel Lică vorbeşte de un viitor sumbru

Echipa de fotbal SSC Farul Constanţa, nou promovată în Liga a 2-a, a pierdut la scor, sâmbătă, meciul jucat la Călăraşi (dar considerat pe teren propriu), cu Academica Clinceni, în etapa a treia a campionatului.

SSC Farul s-a înclinat cu 1-4 (0-2), unicul gol al „marinarilor” fiind marcat de Momodou, în minutul 70. Oaspeţii au punctat prin Gliga (17), V. Olariu (20, 71) şi Vl. Mihalcea (90+2). Pentru SSC Farul a fost a doua înfrângere la rând în Liga a 2-a în care primeşte patru goluri, în etapa precedentă cedând în deplasare cu UTA, scor 2-4. Echipa de pe litoral a acumulat în trei meciuri trei puncte, după ce în prima rundă s-a impus cu 4-1, la Ovidiu (meci tot „acasă”), contra formaţiei ACS Poli Timişoara. În etapa următoare, echipa constănţeană va întâlni în deplasare Sportul Snagov.

Sabangeanu, ultima achiziţie

SSC Farul (antrenor, Ion Barbu) a jucat contra Academicii Clinceni cu: Vincent - Sabangeanu (27 Cocârlă), T. Țăranu, Twumasi, Dombrovoschi - Doumbia, Iani (76 C. Matei) - G. Păun, Tudorică (59 Momodou), R. Licu - Al. Grigoraş (cpt). Rezerve neutilizate: Stavrev - Petrescu, P. Niţă şi Roumadi. Titular ca fundaş dreapta a fost Alexandru Sabangeanu, internaţional de juniori al României, venit de câteva zile la SSC Farul de la Academia Hagi. Înfrângerea suferită de SSC Farul l-a amărât foarte tare pe antrenorul Ion Barbu. Extrem de supărat, acesta s-a arătat după meci hotărât să renunţe la post!

„Acesta a fost destinul meu la Farul ca antrenor” 

„Sunt foarte supărat şi dezorientat de ce se întâmplă. Nu vreau să dau vina pe jucători, mi-am asumat întreaga răspundere, dar aşa am văzut eu, că nu suntem compatibili. Una le-am cerut, alta s-a făcut. Îi înţeleg şi pe ei, au şi ei dreptate, dacă punem cap la cap toate aspectele existente. Repet, poate nu sunt compatibil cu jucătorii şi, decât să se schimbe o jumătate de echipă, mai bine plec eu. Nu suport să fiu omul care să pierd. Am fost foarte deranjat de ce s-a întâmplat. Au fost două înfrângeri care m-au durut foarte tare. În acest moment, aşa văd eu situaţia, că ar fi mai bine să vină altcineva ca antrenor principal. Nu sunt laş. În prima etapă, a fost euforia de început, devotament din partea jucătorilor, dar şi noroc şi şansă. Apoi, uşor-uşor, s-au văzut discrepanţele de pregătire. În plus, jucăm meciurile de acasă în deplasare. Şi la meciul cu UTA, şi acum s-a creat o nebuloasă totală. Nu vreau să creez o dezbinare la club, să apară probleme din partea mea. Nu vreau să creez probleme, să se spună că «Barbu zice că nu e aia, nu e ailaltă, dar la început de ce nu a zis?». Sunt alături de Farul din 1999. Din păcate, acesta a fost destinul meu la Farul ca antrenor. Când am avut ocazia să antrenez şi eu clubul cel mai iubit din viaţa mea, a fost numai în situaţii critice pentru Farul. Lumea judecă direct şi spune apoi că «uite, Barbu nu are rezultate, a vrut să fie antrenor şi nu e antrenor». Vreau să iau cea mai bună decizie, dar în acest moment sunt foarte supărat. Rămân aproape cu sufletul de proiect, dar e foarte greu să mai fiu antrenor şi să-mi mai asum situaţia. Nu vreau să pară că sunt laş şi că mă dau la o parte, dar mi-e foarte greu”, a declarat Ion Barbu.

Rezultatul cu Academica, unul just

Marcel Lică, preşedintele executiv al SSC Farul, a subliniat că rezultatul cu Academica este unul just, dar că a venit pe fondul marilor probleme cu care se confruntă gruparea de pe litoral. „Per ansamblu, a fost o partidă controlată în cea mai mare parte de Academica, echipă ce şi-a creat numeroase ocazii de gol. Rezultatul este unul just. Noi n-am reuşit să punem în pericol poarta adversă decât rareori, deşi am avut câteva bune oportunităţi, chiar şi două lovituri libere perpendicular pe poartă, rămase însă fără rezultat. S-au făcut greşeli în toate compartimentele. Văzând cum s-a exprimat echipa la Arad, am fost convins că va fi un meci greu cel cu Clinceni, întrucât ne confruntăm cu o grămadă de probleme, care nu pot conduce decât la acest rezultat. Probleme pe care le ştiţi cu toţii: de la baza sportivă, de la cantonamentul de la stadion, care nu mai există, de la cantină, care nu mai există, de la cantonanentul centralizat de pregătire, care nu s-a făcut. Încropind aşa, în pripă, o echipă care are foarte mult de suferit din cauza celor enumerate mai sus, rezultatele nu pot fi decât acestea. Oricât s-ar strădui antrenorii şi jucătorii”, a precizat Marcel Lică.

„Echipa e prigonită” 

Referitor la declaraţiile lui Ion Barbu, preşedintele executiv al SSC Farul spune că nu e vina antrenorului pentru ultimele două rezultate. „Imediat după joc, Nelu Barbu era extrem de afectat. L-am văzut foarte supărat şi mi-e teamă să nu ia vreo decizie pripită, întrucât nu e vina lui. Doar atât l-am sfătuit, să se liniştească şi să nu facem declaraţii la cald. Trebuie aşteptat. Nelu Barbu şi-a asumat situaţia, dar nu e vina lui. Este vina tuturor şi a conjuncturii nefavorabile. În alte oraşe, de exemplu la Arad, s-a putut fără turnicheţi şi fără sistemul video, iar jandarmii de acolo au fost îngăduitori, acordându-i echipei din Arad un termen de graţie de trei luni. Nici nu mai ştim dacă acest regulament se mai aplică unitar sau nu. La Arad se poate, chiar şi la Brăila se poate şi pe alte stadioane. La Constanţa nu se poate însă. Echipa e prigonită, ce să mai”, a punctat Marcel Lică.

„Suntem în bătaia vântului“

Oficialul grupării de pe litoral este îngrijorat de soarta SSC Farul şi de ce s-ar putea întâmpla. „Sincer vorbind, viitorul este sumbru. Eu m-am străduit să fac tot ce e posibil, împreună cu Traian Gherghişan (n.r. impresar) şi membrii Consiliului Director, dar stând aşa, să aşteptăm o minune, să stăm aşa la ce va fi... E o incertitudine şi o zbatere continuă pentru supravieţuire. Aşteptăm ca Ema Gavrilă (n.r. femeie de afaceri din Constanţa cu care SSC Farul are un contract de asociere) să semneze actele de finanţare. Până în prezent, cheltuielile de la club dânsa le-a suportat, dar ce a fost până acum a fost minor faţă de ce se va întâmpla când va veni ziua în care băieţii vor trebui să-şi primească salariile. Dacă va fi un buget pe care să te asiguri, poţi face măcar patru - cinci transferuri de marcă. Ce vină are Traian Gherghişan, că se vorbea pe la colţuri că ce jucători s-au adus? Ce vreţi, frate, să aducă şi omul acesta, fără niciun ban? A adus nişte jucători pe relaţiile lui şi pe puterea lui de convingere. Astăzi, am certitudinea că suntem în bătaia vântului. Nu poate merge treaba la infinit aşa, trebuie să ştim pe ce ne bazăm. Altfel, mi-e tare teamă ca SSC Farul, odată intrat în derivă, să nu se scufunde”, a punctat Marcel Lică.

Pe locul 13 în clasament

În celelalte meciuri ale etapei s-au înregistrat rezultatele: Petrolul Ploiești - Pandurii Tg. Jiu 2-1, CS Mioveni - CS Balotești 3-0, Dacia Unirea Brăila - UTA 0-0, Daco-Getica București - Sportul Snagov 1-3, Aerostar Bacău - Chindia Târgoviște 0-2, Ripensia Timișoara - ACS Poli Timișoara 2-3, FC Argeș - Metaloglobus București 2-0, U Cluj - Energeticianul 3-0 și ASU Poli Timișoara - Luceafărul Oradea 0-0.

Clasament: 1. Chindia - 9p, 2. Sportul Snagov - 7p, 3. FC Argeș - 7p, 4. Petrolul - 7p, 5. Academica - 6p, 6. U Cluj - 6p, 7. Energeticianul - 6p, 8. CS Mioveni - 6p, 9. Ripensia - 4p, 10. UTA - 4p, 11. Pandurii - 4p, 12. ACS Poli - 4p, 13. SSC Farul - 3p, 14. Daco-Getica - 3p, 15. Dacia Unirea - 2p, 16. Luceafărul - 2p, 17. ASU Poli - 1p, 18. Aerostar - 1p, 19. Metaloglobus - 1p, 20. CS Balotești - 0p.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Interes pentru Gheorghe Hagi de la un club din străinătate?

29 Mar 2024 156

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 555

Superliga 2023/2024 Începe etapa a doua din play-off / play-out. Ce meciuri sunt programate vineri, 29 martie 2024

28 Mar 2024 661

CS Farul Constanța Înotătorii, pe podium la etapa regională a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 823

Constanța Adrian Mazilu, gol marcă înregistrată, iar România bate Germania! „Va fi un nume important în fotbalul românesc“

24 Mar 2024 907

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară cu liderul Superligii. Parcurs perfect în play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Mar 2024 825

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1463

Gimnastică aerobică Leonard Manta, de la CS Farul Constanța, concurează la etapa de Cupă Mondială din Portugalia

22 Mar 2024 617

Fotbalistele de la Farul Constanța, meci acasă contra liderului clasamentului. „Așteptăm fanii să ne susțină în număr cât mai mare“

22 Mar 2024 899

Farul Constanța, victorie în amicalul cu Unirea Slobozia (GALERIE FOTO + VIDEO)

22 Mar 2024 1130

Farul Constanța. Fundașul Kevin Boli, în echipa etapei „Am demonstrat că suntem o echipă bună și sperăm să învingem și FCSB“ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 674

Fotbalistele de la Farul Constanța, înfrângere la debutul în grupele Cupei României

21 Mar 2024 802

Fost căpitan la Farul Constanța, un tătic mândru! Fiica lui Florin Pătrașcu, premiantă la Concursul Național de Talente (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 2080

Farul Constanța. Gheorghe Hagi, după meciul cu Dunărea Călărași „Un antrenament foarte bun. Învățăm din toate“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 1288

Trei fotbaliști de la Farul Constanța în echipa etapei. Gheorghe Hagi, antrenorul rundei

19 Mar 2024 831