Sport

O mămică a alergat la „Maratonul Nisipului“ cu bebeluşul în port-bebe. Din cursă nu a lipsit nici Spider-Man! (galerie foto)


Un număr record de 1.800 de persoane de toate vârstele, din ţară şi din străinătate, au participat, ieri, la Mamaia, la cursele ediţiei a şasea a „Maratonului Nisipului“, unul dintre primele maratoane din Europa care se desfăşoară integral pe nisip.

Întrecerea a cuprins patru probe competitive (maraton, semimaraton, cursa de 10 kilometri şi cursa populară de 3 kilometri), crosul „Family Run“ (aproximativ un kilometru), dar și cursa „Campionii Școlii“, dedicată elevilor din școlile constănțene. La cursa de 3 km, la fete, prima a fost Nastasia Elena Fotu, iar la băieți - Ionuț Nenovici, ambii din Constanţa. „A fost foarte bine, mă bucur că am terminat cursa în regulă. Ieri (n.r. sâmbătă), am alergat un semimaraton şi mi-era teamă să nu fiu obosită acum. A fost o alergare tempo. N-am mers chiar uşor, dar nici foarte foarte. Îmi place atmosfera de la concurs şi am vrut să profit de ea. Fac sport în mod regulat, mă antrenez de şase ori pe săptămână. Sunt înscrisă la clubul CSU Ştiinţa Bucureşti“, a declarat Nastasia Elena (17 ani). Sâmbătă, aceasta a alergat la Campionatul Naţional de semimaraton, fiind a şasea la categoria de vârstă. „A fost primul meu semimaraton. Ştiam că nu mă voi clasa foarte bine, dar experienţa contează. Am zis că totul trebuie să aibă un început. La anul, va fi mai bine“, a punctat tânăra, care a mai concurat la „Maratonul Nisipului“, în ediţiile trecute.

„Mă dor picioarele foarte tare“

La 10 km, primul sosit la băieți a fost Tudor Cebotari, din Republica Moldova, iar la fete prima a trecut linia de sosire Daniela Ciocan (44 de ani), din Galaţi. „A fost frumos, dar foarte greu. Nisipul ne joacă întotdeauna feste. O cursă frumoasă, ca şi anul trecut. Lume bună, organizare la fel. În fiecare an, trebuie să venim aici să alergăm pe plajă, toată lumea la mişcare. Am făcut sport de performanţă, participând la semimaraton şi maraton, iar din 2015 am reînceput să fac mişcare, cât se mai poate. Voi mai participa în perioada următoare la Slănic, la Braşov, iar săptămâna trecută am ocupat locul doi la Băneasa, într-o cursă frumoasă, prin pădure. Trebuie să facem mişcare ca să ne menţinem sănătoşi“, a punctat Daniela Ciocan, aflată la a doua participare la „Maratonul Nisipului“.„A fost foarte greu, e prima dată când alerg pe nisip. Mă dor picioarele foarte tare“, a precizat Cebotari.

Au avut parte de vreme frumoasă

Startul „Maratonului Nisipului“ a fost dat de primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău. „Ne bucurăm că au venit atâţia concurenţi din străinătate şi din toate regiunile ţării şi că au beneficiat de o vreme superbă“, a spus Decebal Făgădău. Din cursa de 3 kilometri a participat şi o mămică din Constanţa cu bebeluşul ei de un an, pe care, în timpul alergării, l-a ţinut la piept, într-un port bebe. În timpul alergării, copilul a stat cuminte, dar, la finiş, văzând atâta agitaţie în jurul său, a început să plângă. De asemenea, unul dintre concurenţi, George Lipieanu, din Galați, care a concurat la semimaraton, a fost costumat în timpul cursei în Spider-Man!

Un militar a fost al treilea la semimaraton

Primul maratonist care a trecut linia de sosire a fost Vitalie Gheorghiţă, din Republica Moldova, cu 2:44:17. La semimaraton, primul a fost Mihail Bizniuc, tot din Republica Moldova, cu timpul de 1:23:38. Pe locul trei la semimaraton s-a clasat caporalul gălăţean Laurenţiu Cobzaru, poliţist militar la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan”, celebru pentru numeroasele sale participări la alergări pe distanţe lungi în scop umanitar. „Maratonul Nisipului“ s-a adresat atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță, concurând reprezentanţi ai României, dar şi din Republica Moldova, Spania, Finlanda, Suedia, Bulgaria, Franța, Italia, SUA. Finlanda şi Suedia au participat pentru prima dată la evenimentul de la Mamaia, care a fost organizat de Asociația Sportivă „SanaSport“ și Radio Constanța, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, Primăria Constanța și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.

„Şase ediţii, şase provocări“

„Creştem de la an la an. Şase ediţii, şase provocări, şase curse. Anul acesta, inedită a fost cursa «Campionii Şcolii», prin care ne dorim să dăm restart sportului în şcoală, o provocare adresată atât învăţământului, cât şi copiilor şi părinţilor. Dorim să aducem copiii de mici în zona alergării, să înţeleagă importanţa acestui sport. Practic, ne pregătim următorii participanţi de la ediţiile viitoare ale Maratonului. În total, la această ediţie a «Maratonului Nisipului» au participat 1.800 de persoane, cu tot cu copii. Este un record, dar sperăm să dublăm această cifră la anul“, a spus Daniel Antonaru, preşedinte AS SanaSport.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Citeşte şi:

UPDATE. Imagini de la eveniment Alergători de toate vârstele, din ţară şi din străinătate, au luat startul, la Mamaia, la Maratonul Nisipului (galerie foto+video)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O nouă cursă „Preotul“ Vali Munteanu, din Tulcea, a alergat şi la „Maratonul Nisipului“, de la Mamaia (galerie foto)

02 Apr 2019 3074

Clasat pe podium la Maratonul Nisipului Laurențiu Cobzaru a primit o diplomă de excelență din partea Ligii Militarilor Profesioniști (galerie foto)

01 Apr 2019 970

Aproape 2.000 de alergători au luat startul la Maratonul Nisipului în stațiunea Mamaia. Cine sunt cei care au urcat pe podium

31 Mar 2019 784

UPDATE. Imagini de la eveniment Alergători de toate vârstele, din ţară şi din străinătate, au luat startul, la Mamaia, la Maratonul Nisipului (galerie foto+video)

31 Mar 2019 1041

Vor purta tricoul Uniunii Europene …3, 2, 1. Start! Duminică, la Mamaia e Maratonul Nisipului. Toată lumea aleargă!

30 Mar 2019 927

Peste 1.200 de alergători din ţară şi din străinătate iau startul la Maratonul Nisipului, de la Mamaia

29 Mar 2019 722

Imagini de la eveniment „Maratonul Nisipului“, de la Mamaia, e gata de start. Alergătorii vor purta tricoul Uniunii Europene (galerie foto)

28 Mar 2019 693

Peste 1.000 de sportivi înscrişi până acum Premii în valoare totală de 45.000 de lei la Maratonul Nisipului, de la Mamaia

27 Mar 2019 492

Ce se celebrează Participanţii la Maratonul Nisipului, de la Mamaia, vor purta în cursă tricouri cu însemnele Uniunii Europene

26 Mar 2019 971

Toate încasările de la cursa „Family Run“ a „Maratonului Nisipului“ vor fi donate pentru susţinerea unui program social

22 Mar 2019 749

„Să atragem copiii spre mişcare şi sport“ Cursa „Campionii Şcolii“, lansată în premieră la „Maratonul Nisipului“, de la Mamaia

21 Mar 2019 561

Şi în 2019, “Maratonul Nisipului” adună la Mamaia alergători din toată lumea. Unde se pot face înscrierile

12 Mar 2019 818

Constanţa. Familie cunoscută în atletism Cristian şi Doiniţa Bornaz au devenit părinţi. Cel mai de preţ cadou! (galerie foto)

14 Dec 2018 1991

A avut coechipieri din Mangalia, Constanţa şi Eforie Un „preot“ a alergat în echipa „Rază de speranţă“ la cursa „Fugi!“ de la Galaţi (galerie foto)

31 Aug 2018 2370

Cine sunt marii câştigători ai Maratonului Nisipului desfășurat în Stațiunea Mamaia. Sute de atleți au participat la competiție (galerie foto)

28 Mar 2018 1343