Oaspeţi de seamă, în acest week-end, în sudul litoralului Asociaţia Judeţeană de Box Constanţa are un nou preşedinte

Noul preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Box Constanţa este antrenorul emerit Ilie Dascălu (antrenor coordonator la CS Farul Constanţa), care l-a înlocuit în funcţie pe arbitrul AIBA Toma Matei. Dascălu a fost votat în unanimitate la alegeri. Din noua structură a AJB Constanţa mai fac parte cei doi vicepreşedinţi, arbitrul AIBA Marius Marga (preşedintele Colegiului de Arbitri) şi antrenorul de la CS Năvodari, Ablalim Ferodin (preşedintele Colegiului de Antrenori), directorul executiv Mihai Constantin (antrenor la CS Farul) şi secretarul Marius Miron (arbitru din Năvodari).

Constanţa se încinge din nou cu Centura de Aur

Astăzi, la ora 11.00, la Mangalia, se va desfăşura Adunarea Generală Ordinară a Federaţiei Române de Box. Printre problemele pe care preşedintele FRB, Leonard Doroftei, le va discuta cu participanţii şi în special cu oficialii de la Constanţa se numără şi organizarea pe litoral a tradiţionalei competiţii „Centura de Aur”, care se reia din 2013, după patru ani de întrerupere. Întrecerea va fi găzduită de Pavilionul Expoziţional din Constanţa, între 4 şi 8 septembrie. FRB a anunţat că a trimis o invitaţie de participare şi Federaţiei cubaneze. „Cuba a fost prezentă de la prima ediţie a Centurii de Aur, din 1972, şi a fost aproape nelipsită de la această competiţie de renume mondial. Cuba este pentru box ceea ce reprezintă Brazilia pentru fotbal şi de aceea facem toate eforturile pentru a-i avea pe sportivii cubanezi la startul competiţiei din septembrie. Vrem să avem în concurs sportivi de top, pentru a oferi un box de calitate celor care vor veni la Constanţa să vadă Centura de Aur, ediţia 2013”, a declarat pentru site-ul oficial al FRB Mihai Craiu, membru al Biroului Federal. Mihai Craiu, cel care a adus Barcelona la Bucureşti, se va ocupa de buna organizare a Centurii de Aur din acest an. „Am ales Constanţa pentru că sunt constănţean. Un alt argument este că acest oraş are o tradiţie lungă atât în boxul românesc, cât şi în cel internaţional. La Constanţa s-a organizat de nenumărate ori Centura de Aur, un eveniment cu o tradiţie de câteva decenii, iar pentru sportivii noştri de mare valoare, ca Francisc Vaştag sau Leonard Doroftei, reprezintă un loc deosebit, unde au lucrat şi au făcut performanţă. Cel mai important argument este faptul că am găsit sprijin din partea autorităţilor locale. Este un lucru extrem de rar ca în zilele noastre autorităţile să se implice într-un eveniment din care nu fac profit financiar. Pur şi simplu, aceştia se implică benevol, cheltuie bani şi resurse, şi cu toţii încercăm să reînviem o tradiţie pe litoralul românesc”, a mai spus Mihai Craiu.
Pe lângă găzduirea Adunării Generale a FRB, sudul litoralului va avea şi alţi oaspeţi de seamă în acest week-end. Astfel, mâine, la Saturn, vor avea loc două evenimente importante: de la ora 11.00 - confruntarea dintre selecţionatele Dobrogei şi ale Belgiei, iar de la ora 16.00 - întâlnirea România - Ucraina la box feminin (lotul tricolor este în pregătire la Mangalia).

Un farist a câştigat „Cupa României”

Un boxer de la CS Farul Constanţa, Paul Romeo Ion (antrenor - Mihai Constantin), a câştigat „Cupa României” la cadeţi (sportivi de 13 - 14 ani), întrecere care s-a desfăşurat la Tg. Jiu. Sportivul, care este din Medgidia, a concurat la categoria 43 de kilograme şi a realizat trei victorii. Mihai Constantin a mai deplasat un boxer la Tg. Jiu, pe Georgian Enciu, care a evoluat la categoria 46 kg. Pugilistul originar din Lumina nu a urcat pe podium, dar nu acesta a fost obiectivul, ci familiarizarea sa cu atmosfera de concurs. „Georgian este un boxer cu calităţi, care îşi doreşte performanţa. Deşi nu practică acest sport de mult timp, la Tg. Jiu s-a dovedit tenace, a fost echilibrat şi nu s-a pierdut cu firea. Mi-a arătat că mă pot baza pe el în viitor”, a spus Mihai Constantin. Un alt elev de-al său, Arsen Mustafa, va evolua în luna septembrie a acestui an cu lotul naţional al României la Campionatul European de tineret de la Rotterdam. Mustafa a fost două săptămâni în pregătire la Bacău, iar până pe 10 iunie este acasă, la Constanţa. La lotul de seniori, antrenorul Mihai Constantin îl are pe Enver Amiş, iar la cel de juniori îi are pe Ionuţ Petriş şi Ştefan Marcu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, căpitanul CSM Constanța „E o plăcere să mă întorc acasă și să joc pentru orașul meu“

16 Apr 2024 1026

Sondaj de opinie Dacă mâine ar avea loc alegerile, ați merge la vot? Da, au răspuns 72 % dintre participanți

14 Apr 2024 572

Comisia pentru buget-finanţe a Camerei Deputaţilor va lucra online până la finalul actualei sesiuni parlamentare

11 Apr 2024 376

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 09 aprilie 2024

09 Apr 2024 306

Sondaj de opinie Mulțumiți de arondările școlare? Nu, spun 67% dintre respondenți

07 Apr 2024 441

Interviu online cu avocata Maria Neagu, din cadrul Baroului Constanța - Sistemul judiciar din România, prin ochii unui tânăr avocat stagiar

07 Apr 2024 976

IPJ SibiuDrumul spre libertate

05 Apr 2024 298

Primăria Constanța Prezentarea la ghișeele SPIT, doar pe bază de programare!

05 Apr 2024 476

O nouă apariție inedită! Fotbalistul Constantin Budescu, de la Farul Constanța, cântând „Habar n-ai tu cât te iubesc”

04 Apr 2024 1604

Dragostea de bani nu are vârstă - false măicuțe de până la 75 de ani, cercetate penal pentru escrocherii online (VIDEO)

03 Apr 2024 475

MAE Înregistrarea alegătorilor pentru votul prin corespondență sau la o secție de votare din străinătate la alegerile prezidențiale și la alegerile parlamentare din anul 2024

03 Apr 2024 450

Percheziții DIICOT Pornografie infantilă. Înregistrări video cu minori de 4-5 ani, în ipostaze sexuale explicite

03 Apr 2024 485

Interviu online Pictorul și graficianul profesionist Bianca Paraschiv - Sunt sinceră cu mine, creez ceea ce mă reprezintă și mă împlinește spiritual și artistic!

03 Apr 2024 1944

CNSC a decis Licitația pentru sistemul informatic al Portului Constanța contestată de afaceriștii de la Software Imagination & Vision!

02 Apr 2024 457

Ce sunt turneele de sloturi online?

01 Apr 2024 279