Obiectivul e promovarea în Liga a IV-a Echipa de fotbal din Mihai Viteazu va juca pe gazon olandez

După o absenţă de un sezon din fotbalul judeţean, reprezentanta localităţii constănţene a revenit în forţă, anunţând că nu vrea să stea decât un an la Liga a V-a

Trei oameni cu iniţiativă au luat taurul de coarne şi au readus fotbalul la Mihai Viteazu. Fosta formaţie, Viteazul Sinoe Mihai Viteazu, s-a retras din competiţie la începutul stagiunii 2012/2013 a Campionatului Judeţean (în etapa a patra - în septembrie 2012), din motive financiare, iar acum reprezentanta comunei este Victoria Mihai Viteazu, care ocupă locul cinci după cinci etape. La momentul de faţă, formaţia susţine partidele de acasă pe alte stadioane, întrucât terenul local a intrat într-umplu proces de modernizare, lucrările urmând a se încheia în primăvara anului viitor.   

Microbiştii din Mihai Viteazu au tânjit 12 luni după fotbal, dar, din acest sezon, aşteptarea lor a luat sfârşit, întrucât, la iniţiativa lui Iancu Grameni, sprijinit de Nicolae Jiru şi de Vali Robu, dar şi de Primăria Mihai Viteazu, în localitatea constănţeană este iar echipă de fotbal. Victoria Mihai Viteazu înlocuieşte formaţia Viteazul Sinoe Mihai Viteazu, având aceleaşi ţeluri înalte. Viteazul Sinoe a câştigat faza pe judeţ a Cupei României, fiind scoasă apoi din competiţie de Unirea Slobozia, iar ultima dată a ocupat locul doi în Seria Est a Ligii a IV-a, ediţia 2011/2012. Victoria, echipă pregătită de Dorel Voinea, a luat-o de jos, de la Liga a V-a, fiind componentă a Seriei Nord a competiţiei, însă oficialii fotbalistici din Mihai Viteazu sunt convinşi că ediţia viitoare de campionat îi va găsi în Liga a IV-a, în urma promovării. După cinci runde, având însă un meci mai puţin disputat, Victoria se află pe locul cinci, cu şapte puncte (14-12 golaveraj, -2 la adevăr), după două victorii, un egal şi o înfrângere. Meciurile au fost, în ordine: 6-3 acasă cu Dunărea Ciobanu, 5-2 acasă cu Viitorul Fântânele, 1-5 în deplasare cu Pescăruşul Gârliciu (liderul seriei) şi 2-2 acasă cu Viitorul Târguşor. „A fost mai greu la început, până ne-am strâns şi ne-am mobilizat. Acum lucrăm la coeziunea lotului, obiectivul find unul clar: promovarea. Nu avem alt ţel. În Liga a V-a se joacă mai dur, iar unele echipe se mai abat de la regulament, însă pe noi ne preocupă doar competiţia, propunându-ne să stăm numai un an la acest nivel”, a declarat Nicolae Jiru, membru fondator al Victoriei Mihai Viteazu (alături de Iancu Grameni şi Vali Robu), dar şi preşedinte al echipei.

Meciuri la Baia

În acest an, echipa susţine meciurile considerate pe teren propriu în vecini, întrucât la stadionul local se lucrează. Situaţia se va schimba însă din primăvara viitoare, când arena va fi gata. „Primăria Mihai Viteazu (primar, Gheorghe Grameni) ne ajută: cu terenul, cu baremul pentru arbitri, cu deplasarea. Am preluat terenul pe care juca şi Viteazul Sinoe, dar care, în perioada în care nu s-a jucat pe el, începuse să se degradeze. Acum îl refacem şi îl modernizăm. Am semănat gazon olandez, care a şi răsărit. Am tras apă curentă, facem vestiare, montăm două boilere electrice (unul pentru gazde, unul pentru oaspeţi) şi instalaţie de udat gazonul. La lucrările de la teren ne sprijină şi Primăria, cu care cooperăm foarte bine”, a mai spus Nicolae Jiru. De la startul campionatului, Victoria Mihai Viteazu a jucat pe teren propriu la Fântânele şi la Baia, comună tulceană aflată la 6 kilometri distanţă, cu care are hotar. Aici va şi rămâne până în primăvară, până când va fi dat în folosinţă terenul propriu. În acest sens, oficialii Victoriei au încheiat contract cu cei de la Baia, pentru a juca acolo.             

Cine sunt principalii marcatori

În vârstă de 35 de ani, Iancu Grameni nu se implică numai în problemele organizatorice ale echipei, ci şi pe gazon, el jucând încă pentru Victoria, ca mijlocaş dreapta. Căpitanul formaţiei este Nicuşor Ivanov, un mijlocaş stânga din Lumina şi unul dintre principalii marcatori ai Victoriei, alături de atacantul Marian Manole. În echipă mai joacă Valentin Robu (fundaş central), Cătălin Cranţă (portar, din Năvodari), Ionel Pricopie (mijlocaş central, din Constanţa), Adrian Smădu (mijlocaş, din Mihai Viteazu), Sorin Bogleş (mijlocaş central, din Mangalia), Răzvan Bâşcă (fundaş central, din Cogealac), Ionuţ Stoian (fundaş dreapta, din Cogealac), Andrei Onea (fundaş stânga, din Sinoe), Daniel Florea (fundaş, din Sinoe) sau Cristian Vârciu (stoper, din Sinoe).

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Primăria Cogealac, achiziție de combustibil de peste 160.000 de lei (DOCUMENT)

03 Mar 2024 1003

Farul Constanța La 19 ani, Constantin Grameni a marcat primul său gol în Liga 1. „Un vis devenit realitate” (GALERIE FOTO)

21 Feb 2022 3346

Ploaie de goluri Farul Constanţa a câştigat cu 8-2 restanţa cu Academica Clinceni. Scorul campionatului!

17 Feb 2022 2891