Oficial Farul Constanța are dreptul de a solicita licența UEFA pentru participarea în competițiile europene

 


Veste bună de la Farul Constanța, clubul de pe litoral anunțând că decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) i-a fost favorabilă și că, în consecință,  are dreptul de a solicita licența UEFA pentru participarea în competițiile europene din acest an.
 

Așa cum am transmis în mod oficial de acum câteva luni de zile, clubul nostru a continuat demersul juridic referitor la dreptul de participare în competitiile europene.

În cursul zilei de ieri am primit cu satisfacție Decizia Tribunalului Sportiv de la Loussane (TAS) prin care se consfințește că Farul Constanța are dreptul de a solicita licența UEFA pentru participarea în competițiile europene din acest an, se arată într-un comunicat al clubului constănțean.

Tribunalul Arbitral al Sportului a emis în cursul zilei de luni, 6 februarie, decizia în cazul privind licența de pariticipare în competițiile europene a clubului Farul Constanța, iar în urma analizei argumentelor clubului și ale FRF a constatat validitatea acestora dispunând anularea deciziei CFCB. În ceea ce privește licența de participare a Farului Constanța în competițiile europene, UEFA o va reanaliza ținând însă cont de prevederile deciziei TAS, se aarată și pe site-ul oficial al Federației Române de Fotbal.


Administrația de Licențiere nu îi acordase Farului licența UEFA, necesară pentru a putea evolua în ediția 2022/2023 a cupelor europene.

Decizia a fost contestată însă de clubul de pe litoral la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, iar acum a venit decizia.  
  

„Noi am făcut un lucru chiar mare la Constanța, să unești într-o perioadă în care toți se dezbină. A venit o zi în care am vrut să facem ceva bun. Am luat o siglă, un brand, un nume mare. Nu ați vrut toți constănțenii asta? Și atunci ce am făcut noi, tată, de chiar așa… Nu am făcut nimic, din contră, am făcut un lucru mare. Sper să nu vină cineva să ne dezbine pentru că în România e posibil orice. Cum Ajax a făcut în 1965, scrieți și trimite-ți-o unde trebuie! Când m-am născut eu. În 1965, s-a unit FC Amsterdam cu Ajax Amsterdam. Și n-au fost suspendați! Lucrurile sunt clare ca bună ziua! Am luat doar un brand, suntem aceeași societate. Subsemnatul am cumpărat un brand, o siglă, o tradiție și am pus-o lângă clubul vechi. Și avem totul noi. Dar știți de ce? Pentru că Farul m-a format pe mine, iar noi vrem să fie o singură echipă și o un singur brand. A venit momentul ca la Constanța să facem ceva mare“, declara Gheorghe Hagi, în decembrie anul trecut.     

 
Sursa foto: Farul Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța U-16, la un pas de finala Cupei Elitelor. În semifinala cu FCSB, portarul Andrei Maer a apărat un penalty (GALERIE FOTO)

01 Apr 2023 525

Rapid - Farul Constanța, în Superligă Hagi - „În Giulești e foarte greu să câștigi, dar suntem încrezători“ (VIDEO)

31 Mar 2023 2687

Explicații oficiale! Ce datorie a băgat în insolvență Şcoala de Fotbal Farul Constanţa 2010!

31 Mar 2023 636

Fotbal Se reia Superliga, după meciurile echipei naționale. Care e programul zilei de vineri

30 Mar 2023 785

Liga a 3-a Farul II Constanța și Gloria Albești, calificate în play-off. Gloria Băneasa va evolua în play-out (VIDEO)

30 Mar 2023 991

Natație Cadeți de la Atena Constanța și CS Farul Constanța, rezultate importante la etapa regională a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

30 Mar 2023 538

„Un pariu câștigat“ Atletul Dragoș Silvestru, vicecampion național la heptathlon, la seniori, cu un valoros record personal (GALERIE FOTO)

30 Mar 2023 684

Echipa Under-15 a Farului Constanța, calificată în sferturile Ligii Elitelor, cu punctaj maxim și golaveraj 94-3

29 Mar 2023 1003

Doi fotbaliști de la Farul Constanța, titulari în România - Belarus 2-1. Tricolorii au punctaj maxim după primele două meciuri

29 Mar 2023 1038

UPDATE. Fanii Farului, pregătiri pentru deplasarea din Giulești. Au 700 de bilete rezervate „Sună adunarea în anturajul tău și veniți la meci!“

29 Mar 2023 1085

Farul Constanța Enes Sali și Luca Banu, goluri la echipele naționale

28 Mar 2023 920

România joacă diseară cu Belarus. Trei jucători de la Farul Constanța în lot. Ce post TV transmite partida

28 Mar 2023 796

Editorial Farul Constanța merită să devină campioana României!

27 Mar 2023 1101

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară și cu AFC Măgura 2012 Bacău

26 Mar 2023 1594

Fotbalul județului Constanța Etapa a 22-a a Ligii a 4-a. Rezultate și clasamente (seniori + juniori)

26 Mar 2023 1721