Olimpicii au revenit de la Beijing

1219862630.jpg

Pentru Razvan Florea si Ionut Gheorghe, Jocurile Olimpice din acest an au reprezentat ultima competitie din cariera

Delegatia Romaniei a revenit in tara de la Jocurile Olimpice de la Beijing cu o zestre saraca de medalii, patru de aur, una de argint si trei de bronz. Performanta celor 102 sportivi prezenti in capitala Chinei este cea mai slaba dupa Olimpiada de vara de la Helsinki, din 1952. Cei sapte sportivi constanteni prezenti in lotul olimpic nu au reusit sa obtina niciun rezultat notabil. Cei creditati cu sanse mari la medalii, Razvan Florea (singurul inotator roman din istorie medaliat la Jocurile Olimpice), si pugilistul Ionut Gheorghe au dezamagit, aceasta competitie punandu-le, in acelasi timp, capat carierelor. De asemenea, sportiva legitimata la CS Farul, Nicoleta Grasu, nu a reusit sa se impuna in finala probei de aruncare a discului, desi era considerata una dintre favoritele concursului. "Nu imi explic nici acum ce s-a intamplat. Degeaba ma tot gandesc, probabil ca am avut parte de o zi proasta. Nu pot spune acum daca ma retrag sau nu", a declarat atleta care detine recordul national la aruncarea discului. Dintre tehnicienii constanteni prezenti in lot, doar Nicolae Forminte a reusit sa obtina doua medalii, una de aur, prin Sandra Izbasa, si argint in concursul pe echipe. Coordonatorul lotului olimpic de gimnastica a apreciat, la sosirea in tara, ca cele doua medalii reprezinta un rezultat bun, in conditiile unei arii restranse de selectie. "Eu zic ca este un rezultat bun. La un singur aparat, paralele, gimnastele din SUA si China au avut exercitii mai dificile. Acesta este singurul aparat unde Chinei si SUA au fost peste noi, in ceea ce priveste dificultatea exercitiilor. In rest, suntem la valori sensibil egale. Ce ne impiedica sa aspiram la argint si aur este numarul foarte mic de gimnaste. Aria de selectie este restransa, avem 60 de gimnaste in Romania si noi visam la aur", a declarat Forminte. Sportul cu cei mai multi constanteni, tenisul de masa, nu a putut trece de faza sferturilor de finala in concursul pe echipe, iar Eliza Samara s-a oprit in turul secund la individual.

Basescu i-a decorat pe sportivi

Presedintele Traian Basescu a conferit, miercuri, in cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni, medalii si distinctii componentilor lotului olimpic al Romaniei. Astfel a fost acordat Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler canotoarei Georgeta Andrunache, in timp ce cealalta canotoare medaliata cu aur, Viorica Susanu, a primit Ordinul National "Serviciul Credincios" in grad de Cavaler. Ultima distinctie a mai fost acordata antrenorului principal al lotului olimpic feminin de canotaj, Mircea Roman. Judoka Alina Dumitru, gimnasta Sandra Izbasa si maratonista Constantina Dita Tomescu au primit Ordinul Meritul Sportiv clasa I. De asemenea, Basescu a mai oferit ordine si distinctii si celorlalti componenti ai lotului olimpic, precum si tehnicienilor.

Scris de: {autor}Paul SERBAN{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Municipiului Constanța angajează casier. Detalii

29 Mar 2024 362

Adrian Glugă, printre ei Iată cine sunt noii judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție! Lista

29 Mar 2024 429

Universitatea Ovidius din Constanța angajează. Iată ce post este scos la concurs

29 Mar 2024 483

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa angajează biolog. Cine poate participa la concurs

29 Mar 2024 355

Angajări Constanța Post vacant la Școala Gimnazială Nr. 22 „I. C. Brătianu” Constanța

28 Mar 2024 863

Universitatea Ovidius Constanța Cine sunt câștigătorii celei de-a XII-a ediție a Sesiunii de comunicări ştiinţifice pentru elevi „Noi şi Economia”.

27 Mar 2024 610

Cea de-a XII-a ediție a Sesiunii de comunicări știinţifice pentru elevi „Noi și Economia”, la Universitatea Ovidius din Constanţa

27 Mar 2024 345

Inspectoratul de Poliție Județean Constanța scoate la concurs mai multe posturi vacante. Detalii

27 Mar 2024 1308

CSM Constanța Carol Popa, performanță de excepție la Cupa Europeană. O poveste a efortului supraomenesc și a spiritului de echipă (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 660

Perioada pentru înscrierile la concursul pentru încadrarea în structurile IPJ Constanța, prelungită

26 Mar 2024 491

Primăria Orașului Techirghiol, județul Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

26 Mar 2024 2487

Locuri de muncă Constanța Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” angajează. Detalii

25 Mar 2024 817

Fost director în Primăria Constanța, Emil Mereuță candidează pentru funcția de director executiv la DGASPC (DOCUMENT)

25 Mar 2024 1880

Peste 30 de judecători vor să devină inspectori judiciari! Printre ei, un fost judecător din Constanța (DOCUMENT)

24 Mar 2024 474

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 93 de elevi au participat la Olimpiada de Chimie, etapa județeană

23 Mar 2024 1054