Opt jucători crescuţi de Academia Hagi, în topul jucătorilor Under-21 în Liga 1 în 2019


Pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal au fost nominalizaţi performerii anului calendaristic 2019 eligibili Under-21 la momentul disputării partidelor în Liga 1.
Dintre cei 12 fotbalişti menţionaţi, opt au fost crescuţi de Academia Hagi: Cătălin Căbuz (acum, la FC Viitorul), Cristian Manea (FCSB), Virgil Ghiţă (FC Viitorul), Radu Boboc (FC Viitorul), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova), Ianis Hagi (Genk), Tudor Băluţă (Brighton), Florinel Coman (FCSB).
Iată ce se spune despre aceştia pe site-ul FRF:
 
Cătălin Căbuz
 
„Portarul titular al Viitorului din acest sezon s-a remarcat jucând, sub formă de împrumut, la FC Hermannstadt. Până la jumătatea anului a contribuit decisiv, prin prestaţiile sale sigure, la salvarea de la retrogradare a sibienilor, ulterior făcând parte din lotul României U21 la Euro din vară. Goalkeeper-ul de 23 de ani din Avrig reprezintă un câştig pentru Liga 1 şi o speranţă confirmată“.
 
Cristian Manea
 
„Fundaşul dreapta de la FCSB nu îşi regăseşte cadenţa prestaţiilor deocamdată, dar în vară a fost printre cei mai remarcaţi fotbalişti ai lui Mirel Rădoi la Euro U21. Performanţa a venit ca o continuare a formei deosebite de la CFR Cluj, unde a fost prezent în toate partidele din play-off, aducând împreună cu colegii săi titlul de campion naţional în Gruia!“
 
Virgil Ghiţă
 
„Cel mai bun jucător desemnat în finala Cupei României, stoperul desăvârşit de Gheorghe Hagi reprezintă deja un punct fix în echipa Viitorului şi o prezenţă constantă la loturile naţionale. Piteşteanul Ghiţă inspiră echilibru şi forţă, are experienţa Euro U21 în care nu a prins însă minute, dar îşi merită pe deplin locul între remarcaţi prin constanţă şi valoare“.

 
Radu Boboc
 

„Pe flancul drept sau cel stâng, cu intervenţii reuşite în defensivă şi urcări de excepţie cu centrări utile, Radu Boboc se afirmă tot mai pregnant în fotbalul românesc. Prestaţiile sale atât din finalul sezonului trecut, cât şi din prezent, l-au consacrat om de bază pentru România U21, atât în perioada Mirel Rădoi de până la Euro, cât şi în actualele preliminarii, unde s-a dovedit şi mai matur“.
 
Alexandru Cicâldău

„«Motorul» dobrogean calibrat de Hagi şi-a dezvoltat calităţile şi a consolidat inteligenţa în joc după trecerea la Universitatea Craiova. Titular indiscutabil în echipa oltenilor, Alex impresionează în ultimul timp şi prin dezvoltarea unei capacităţi ofensive sporite, activând, în fapt, de multe ori şi ca mijlocaş ofensiv, după ce ne-a convins în faţa fundaşilor sau în centrul liniei mediane“.
 
Ianis Hagi
 
„Aflat la a doua experienţă peste hotare, acum Genk (Belgia) după Fiorentina (Italia), Ianis a reuşit să facă pasul spre o nouă etapă în desăvârşirea ca fotbalist în partea a doua a ultimului sezon din Liga 1. La Viitorul, Hagi jr. a crescut mai puternic şi echilibrat, pregătit pentru Euro U21 şi debutul la naţionala mare. Unul din liderii generaţiei sale, Ianis a convins în 2019 şi promite mai mult“.
 
Tudor Băluţă
 
„În ciuda faptului că nu prinde încă prima echipă la Brighton, Tudor şi-a câştigat pe merit prezenţa în acest top, cu toată relativitatea lui. Asta pentru că mijlocaşul este căpitanul României U21 şi o prezenţă constantă la naţionala mare, după un final de sezon 2018/19 cu prestaţii remarcabile la Viitorul şi un turneu final Euro U21 în care a cucerit prin inteligenţă şi viziune“.
 
Florinel Coman
 
„Remarcat încă din sezonul trecut, Florinel a cunoscut explozia veritabilă la Euro U21 din vară, când a răsplătit încrederea lui Mirel Rădoi cu evoluţii încântătoare şi goluri de maximă importanţă. Cu picioarele pe pământ, Coman a continuat parcursul pozitiv şi se află în elitele Ligii 1, indiferent de vârsta acestora, debutând ulterior şi la prima reprezentativă, în mandatul lui Cosmin Contra“.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citeşte şi:
 
2019, cel mai prolific an din istoria FC Viitorul. La seniori şi juniori, şapte trofee cucerite!

Sportul constănţean. Retrospectivă 2019 Simona Halep, regină şi la Wimbledon. FC Viitorul, cel mai prolific an. Maria Holbură, calificată la JO! (galerie foto)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța și-a mărit flota de autocare moderne. Campioana României se alătură cluburilor de fotbal importante (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1083

Declarații de avere Constanța Andreea Ciocănel, secretar general la Primăria Mangalia, averea și interesele (DOCUMENTE)

01 Apr 2024 633

Elite Tournament Ibercup 2024 Academia Hagi Under-14, învinsă în semifinale de Chelsea, după ce a condus la pauză! (GALERIE FOTO)

01 Apr 2024 1933

Elite Tournament Ibercup 2024 Academia Hagi a învins cu 9-0 Atletico Madrid (GALERIE FOTO)

30 Mar 2024 1385

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 891

Ianis Hagi și Florin Tănase, marcatorii României în amicalul contra Columbiei. Tricolorii, de la 0-3 la 2-3! (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 1143

Farul Constanța. Gheorghe Hagi, după meciul cu Dunărea Călărași „Un antrenament foarte bun. Învățăm din toate“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 1365

Ambasadorul Germaniei la București, vizită la Academia Hagi (VIDEO)

18 Mar 2024 1174

Farul Constanța Hagi, decizie luată în privința căpitanului de echipă. „Identitatea noastră înseamnă academia. Revenim la origini“ (GALERIE FOTO)

17 Mar 2024 1568

Farul Constanța Legendarul Ion Constantinescu, la 75 de ani. A rămas celebru printr-un gol de la centrul terenului

15 Mar 2024 1626

Farul Constanța Fotbaliștii, încurajați de fani la antrenament. Au făcut show! „ Ale, ale, ale, te iubesc, Farule!“ (VIDEO)

01 Mar 2024 1065

UPDATE Explozie în zona Academiei ”Gheorghe Hagi” din Ovidiu, județul Constanța

29 Feb 2024 6592

Academia Hagi 2015, câștigătoare la „Brașov Indoor Cup 2024“. Grupa 2012, argint la „Enjoy Sport's Winter Cup 2024“ (GALERIE FOTO)

29 Feb 2024 1179

Cât costă biletele de intrare la meciul Farul Constanța - CFR Cluj

29 Feb 2024 1469

Farul Constanța Carlo Casap a revenit la campioana României (VIDEO)

15 Feb 2024 1269