Palatul Copiilor Constanța Înotătorul Matei Silivestru, patru medalii la Naționale. Evoluții cu recorduri și pentru colegii săi (GALERIE FOTO)


 
  • Matei Silivestru a cucerit trei medalii de argint și una de bronz, iar în alte trei probe s-a clasat aproape de podium.
  • La 400 m liber, inotătorul constănțean și-a îmbunătățit recordul personal cu nu mai puțin de nouă secunde.
  • La 100 m liber, Victor Farina Alfonzzeti a stabilit nou record personal, deși era fără niciun antrenament la activ în ultimele trei luni. 
 
Campionatul Național de natație rezervat cadeților, de la Târgoviște, a reprezentat un nou prilej de a obține medalii pentru Matei Silivestru, de la Palatul Copiilor Constanța, în întrecerea băieților de 13 ani. Acesta a urcat pe podium de patru ori, dar și-a corectat și câteva recorduri personale. Bine au înotat la Târgoviște, cu recorduri, și colegii săi de la Palat.
 
Clubul constănțean a fost reprezentat la competiție de Matei Silivestru, Albert Bârsan (categoria de vârstă 13 ani), Victor Farina Alfonzetti și Mihnea Ioniță (14 ani). Primii trei sunt pregătiți de antrenorul emerit Octavian Tileagă, în timp ce Mihnea Ioniță se antrenează la Atena Sport Club. .
 
Surprins de adversar pe ultimii 25 de metri
 
Matei Silivestru a cucerit trei medalii de argint (la 800 m liber, 400 m liber și 200 m liber) și una de bronz (la 100 m liber), iar în alte trei probe s-a clasat aproape de podium, pe poziția a patra (la 200 m mixt) și a cincea (la 100 m spate și 200 m spate). Prima medalie, la 800 m liber, a obținut-o în chiar prima zi de concurs, cu nou record personal (09:04:00). Distincția putea să fie însă ușor de aur! „Medalie și record personal, dar... și dezamăgire, având în vedere că, din teribilism de copil și convingere că titlul nu are cum să-l piardă, a neglijat partea finală a cursei. După ce a condus lejer cursa, cap-coadă, a fost surprins de adversar pe ultimii 25 de metri, când sprintul lui final a fost tardiv, iar medalia de aur ratată. Cea mai mare supărare o ai când pierzi «pe mâna ta»! Învățătură de minte!“, a fost mesajul lui Octavian Tileagă.
 
„Signor Pizzi, jos pălăria!“
 
La 100 m liber, Victor Farina Alfonzzeti și-a îmbunătățit și el recordul personal. „Talent? Mobilizare? Psihic robust? Sau toate la un loc. Pizzi al nostru (culoarul 4), fără niciun antrenament la activ în ultimele trei luni (ocupat cu școala și examenele de admitere la liceu), a intrat în apă direct cu un nou record personal la 100 m liber. Signor Pizzi, jos pălăria!“, a notat antrenorul în „jurnalul“ de concurs. La aceeași probă, înotând pe culoarul doi, Albert Bârsan a stabilit și el record personal (01:07:73). „Bravo, Alberțică! Ti-ai făcut treaba!“, l-a încurajat antrenorul.  
 
Record îmbunătățit cu nouă secunde
 

A doua medalie de argint a lui Matei Silivestru a fost la 400 m liber, probă în care și-a îmbunătățit recordul personal cu nu mai puțin de nouă secunde (04:22:24, vechiul record - 04:31:14)! „Matei, vicecampion național și la 400 m liber. De data asta, a fost o luptă fără menajamente, «care pe care». Adversarul a fost mai puternic pe ultimii metri. Deci nicio supărare. Mateuț și-a îmbunătățit recordul personal cu... 9 secunde. Bravo, maestre! Dacă o ții tot așa, viitoarele noastre obiective vor fi doar titlurile de campion!“, a punctat Octavian Tileagă.
 
„Obrazul subțire cu... recorduri se ține“

 
În a treia reuniune de concurs, pentru Matei a venit a treia medalie, bronzul la 100 m liber, o distincție neprogramată, într-o probă nespecifică tânărului înotător, care, în plus, și-a corectat și vechiul record (de la 59.10 la 57.23). Ulterior, într-o dimineață dedicată sprinturilor, Albert Bârsan și Matei Silivestru, și-au bătut recordurile personale la 50 m liber: Albert - 31.35 (de la 31.90), iar Matei - 26.83 (de 27.05). „Probe pentru care n-am făcut vreo pregătire specifică. Totuși, obrazul subțire cu... recorduri se ține. Bravo, băieți!“, a punctat antrenorul.    
 
O problemă care trebuie remediată
     
Pentru Matei Silivestru a urmat o zi de rutină, cu un 200 m mixt reușit (în dorinta de a-și păstra tonusul muscular la proba de 200 m liber). La 200 m mixt, s-a clasat pe locul patru (cu nou record personal - 02:23:32, de la 02:27:95). Apoi, a evoluat (pe culoarul 6) la 200 m spate, în premieră. „Ca ne-spatist, un excelent loc 5. Poate n-ar strica să ne punem la punct și procedeul ăsta“, a remarcat antrenorul. Și a venit și ultima zi a Naționalelor, când Matei a cucerit a patra sa medalie, la 200 m liber, cu record personal (02:04:79, de la 02:08:48). Totuși, Octavian Tileagă, a ținut să remarce un aspect: „Atenție, Matei: este a treia sau a patra oară când ratezi titlul de campion la «mustață». Înseamnă că avem o problemă de voință aici, care trebuie remediată pe viitor“.
 
100 m spate, probă de debut
 
În final, la ultimele lor evoluții, Victor Farina Alfonzzeti a stabilit un record personal la 50 m liber, iar Matei Silivestru s-a clasat pe cinci la 100 m spate. „În ultima reuniune a campionatelor, ne-am înscris în doua probe numai de dragul participării, «conturile» noastre fiind încheiate de dimineață. Totusi, Pizzi (culoarul 3), complet neantrenat, a reușit din nou să-și facă record personal la 50 m liber, iar Matei (culoarul 5), din serii fără timpi de creditare la 100 m spate (probă de debut pentru el), a urcat direct pe locul 5. Bravo, băieți!“, a punctat Octavian Tileagă. Acesta a subliniat și evoluția reușită la Târgoviște a lui Mihnea Ioniță, care a stabilit și el noi recorduri personale. „La 200 m spate cel puțin, și-a îmbunătățit performanța cu șase secunde“, a menționat antrenorul.     
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Octavian Tileagă)
 
Citește și:
 
Natație
Palatul Copiilor Constanța, șase medalii la Naționalele școlare, toate cucerite de Matei Silivestru. Campion de patru ori! (GALERIE FOTO)

 
Constanța. „O mică lecție de viață“ de la Matei Silivestru
Pentru a nu întârzia la cursuri, s-a antrenat cu noaptea-n cap. Singur în bazin! (GALERIE FOTO)

 
Palatul Copiilor Constanța
Medalii și recorduri personale pentru „delfinași“ la Cupa României. Cursa de 1.500 m, electrizantă! (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Proiectul „Șah în școală“ își derulează ultima etapă din acest an

28 Nov 2022 666

Protocol încheiat cu Ministerul Educației. Primăria Constanța are la dispoziție cel puțin doi ani să demareze investițiile la Palatul Copiilor și CCS1 (DOCUMENTE)

29 Oct 2022 2387

S-a încheiat protocolul între Primăria Constanța și Ministerul Educației și Cercetării. Este vizat Palatulul Copiilor

18 Oct 2022 981

Cerc de Fanfară, la Palatul Copiilor din Constanța! Cursurile sunt gratuite

03 Oct 2022 687

Emanuella Rebeka Hanriot O tânără performeră face naveta zi de zi de la Oituz pentru școală, natație și karate (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Jul 2022 2553

Ce se va întâmpla cu Palatul Copiilor din Constanța? Anunțul inspectorului școlar general, Sorin Mihai!

25 Jul 2022 1784

Constanța. La 32 de ani, atacantul Vlad Rusu a agățat ghetele în cui „Îi mulțumesc fotbalului pentru tot ce mi-a oferit“ (GALERIE FOTO)

04 Jul 2022 2595

Bacalaureat 2022 ISJ Constanța stabilește componența comisiilor din centrele de examen și centrele zonale de evaluare

16 Jun 2022 1127

Minte sănătoasă în corp sănătos! Maria Anghel, din Constanța, campioană la șah, dar și o iubitoare a fitness-ului și a înotului

30 May 2022 2978

Natație Palatul Copiilor Constanța, șase medalii la Naționalele școlare, toate cucerite de Matei Silivestru. Campion de patru ori! (GALERIE FOTO)

13 May 2022 1861

Un tânăr orfan din Constanța a impresionat jurații la Românii au talent (VIDEO)

23 Apr 2022 2345

Concursul național „Made for Europe”. Elevii a două licee din Constanța vor reprezenta județul la etapa națională

04 Apr 2022 1122

„Suntem campioni!“ Ștafeta de aur de la Palatul Copiilor Constanța. Ultima zi a adus titlul național mult-așteptat (GALERIE FOTO)

30 Mar 2022 2704

Palatul Copiilor Constanța Medalii și recorduri personale pentru „delfinași“ la Cupa României. Cursa de 1.500 m, electrizantă! (GALERIE FOTO)

23 Dec 2021 3024

Constanța Decorațiune cu mingi de fotbal și sigla Farului pentru un bebeluș al cărui tată e suporter înfocat al „marinarilor“

16 Sep 2021 2455