Participă și la activitățile DJST Studentul belgian Tommek Engelen, stagiu de practică de trei luni la Constanța. Pe cine are îndrumători

Tommek Engelen, un student belgian, se află de câteva zile la Constanța, unde desfășoară, până pe 1 decembrie, un stagiu de practică, în acest sens petrecând trei zile pe săptămână la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța și o zi la Asociația Grupărilor Locale de Tineret (AGLT).
 
Tommek este venit la Constanța printr-un program Erasmus+, printr-o rețea a Asociației Grupărilor Locale de Tineret (AGLT), cu o bursă primită de la universitatea lui din Belgia.
 
„Tommek a venit să învețe metode de lucru cu tinerii și tot ce înseamnă proiect de sport și de tineret. El a cerut să vină în România, pentru a studia administrație românească, întrucât mi-a zis că e ceva similar cu ce vede el în Belgia. Își dorește ca, după ce termină stagiul de practică, toate informațiile pe care le acumulează să le cuprindă în lucrarea sa de licență, o analiză de caz asupra a ce a văzut aici, iar apoi să aplice în Belgia metodele pe care le-a învățat. Acesta e primul program de internship la nivel de Direcții Județene de Sport și Tineret din țară cu un student străin“, a declarat Marian Țuțuianu (consilier tineret la DJST Constanța).
 
Acesta și Alexandru Negraru (consilier sport), asistați de Mariana Solomon (directorul instituției), sunt îndrumătorii de la DJST ai studentului belgian. Îndrumătorul lui Tommek Engelen la AGLT este Marina Domunco.
 
Tommek Engelen este născut în orașul Geel, dar locuiește în orașul Ham. Este un iubitor al fotbalului și a mărturisit că se simte bine la Constanța, unde și-a propus să guste toate mâncărurile tradiționale românești. „Tommek își dorește să fie lucrător de tineret, social worker. Are un program bine stabilit, va merge cu noi pe proiecte și ne va ajuta la ele. Deja a ajutat la organizarea meciului de baschet BC Athletic - Rapid București, duminică va fi la cros și îl vom lua și la Cumpăna, la Sărbătoarea Recoltei. Are anumite obiective de învățare“, a mai spus Marian Țuțuianu.
 
În cadrul stagiului său de practică, Tommek Engelen a fost la Constanța și la workshop-ul având ca temă „Serviciul european de voluntariat“, care s-a desfășurat la sediul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA). „Gata pentru o experiență educațională unică. Ne revedem în trei luni”, a postat pe Facebook Tommek Engelen, după ce a părăsit Belgia cu destinația Constanța.
 
Sursa foto: Facebook (Marian Țuțuianu) 
    
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.