Participare de excepţie Pe litoral se desfăşoară a treia ediție a stagiului internațional Pantheon Judo Stage Randori & Kata

Timp de o săptămână, în perioada 2 - 8 septembrie, la Dojo Pantheon Academy Hotel din stațiunea Venus și la Sala de Sport Callatis din Mangalia, se desfășoară a treia ediție a stagiului internațional Pantheon Judo Stage Randori & Kata, organizat de Clubul Sportiv Pantheon Constanţa, la care sunt prezenți peste 200 de sportivi, antrenori și arbitri din mai multe țări.

Evenimentul are parte de o participare de excepție, reunind un adevărat trio de ași din judoul mondial, nume uriașe în sportul internațional.

Celebrul sensei japonez Eiji Kikuchi, care deține centura neagră 4 DAN și a fost format de marele maestru Masao Hatori (centura neagră 7 DAN, de la Yotsuya Dojo din Tokyo), continuă inițierea tehnicilor de Ashi-waza, începută la edițiile anterioare.

Marele campion grec Ilias Iliadis, câștigător al titlului olimpic, la Jocurile Olimpice din 2004, și a titlului mondial, în 2010, prezintă tehnicile Tokui-wazele.
Fostul sportiv de mare valoare, în prezent expert IJF, dezvăluie și elementele de tactică, grație cărora a deținut supremația în judo la categoriile -81kg și -90kg, timp de 12 ani.

Expert în stretching, multiplul campion european de karate sensei Marius Ilaș conduce părțile de încheiere ale antrenamentelor, subliniind astfel importanța exercițiilor care aduc suplețea și elasticitatea musculare, elemente esențiale în obținerea performanțelor și evitarea accidentărilor.

Printre invitații speciali se află fosta campioană olimpică Alina Dumitru, președintele Federației Române de Arte Marțiale, Florentin Marinescu, foști sportivi de talie internațională, precum Constantin Niculae, Cornel Roman și Toma Mihalache, dar și profesorul Florin Munteanu, care susține cu această ocazie o miniconferință.

Obiectivul stagiului este acela de a crea excelență în judo, de a integra experți și idei pentru a creea viitorul în acest sport. Viitorul este dinamic și este rolul prezentului de a creea viitorul, utilizând instrumente, precum expertiza, norma și, nu în ultimul rând, optimismul. Suntem onorați de prezența unor nume mari din judo-ul mondial, cum este Ilias Iliadis, un fel de Nadia Comăneci a acestui sport. Participarea sa reprezintă mult pentru tinerii sportivi din țară care au venit la stagiul organizat de CS Pantheon și au ocazia extraordinară de a-l cunoaște, a declarat George Teseleanu, președintele al Clubului Sportiv Pantheon Constanţa.


Sportivii prezenți la stagiu susțin câte două antrenamente pe zi.

Cel de dimineață este condus de invitații speciali la stagiu, având drept obiectiv învățarea și repetarea, în timp ce ședința de pregătire din fiecare după-amiază înseamnă un antrenament Randori și este condusă, prin rotație, de antrenorii echipelor participante.

Inițiată anul trecut, acțiunea de lansare de carte este continuată și la această ediție.

Astfel, vineri seara, va fi prezentată o carte despre istoria judo-ului românesc, apărută sub semnătura autorilor Ștefan Mureșan și Alexandru Chirilă și intitulată „Documente care atestă istoria judo-ului românesc“.

Totodată, academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici va susține o miniconferință, iar seara va fi completată de o expoziție-surpriză cu lucrări ale caricaturistului orădean Ovidiu Pascu, primul posesor al centurii Roz în judo.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța La Venus a început stagiul „Pantheon Judo Stage Randori&Kata” (GALERIE FOTO)

30 Aug 2023 881

Elita judo-ului din România, în frunte cu Alina Dumitru, prezență la Venus, la „Pantheon Judo Stage Randori & Kata“ 2023. Participare record! (GALERIE FOTO)

24 Aug 2023 1267

Sensei Attilio Sacripanti, cel care a introdus biomecanica în judo, va fi prezent la Venus, la „Pantheon Judo Stage Randori & Kata“ (GALERIE FOTO)

10 Aug 2023 1354

La Mangalia şi Venus, se desfăşoară stagiul internațional Pantheon Judo Stage Randori & Kata

27 Aug 2018 2308