Sport

Participare numeroasă Pentru Izabela Vintilă, visul a devenit realitate, la etapa de la Cumpăna a Cupei „Mării Negre“ (galerie foto)

Peste 145 de sportivi au luat startul, sâmbătă, la Cumpăna, la prima etapă a Cupei „Mării Negre“ la ciclism pentru copii, ediţia 2017 (a patra). Concurenţii au evoluat la patru categorii de vârstă (masculin si feminin), iar preţ de câteva ore, şoseaua Constanţei din Cumpăna s-a transformat în zonă de rulare pentru biciclişti. 
 
Competiţia a fost organizată de Primăria comunei Cumpăna, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa şi Clubul Judeţean de Ciclism Constanţa. Startul a fost dat chiar de către primarul localităţii Cumpăna, ec. Mariana Gâju, care a ţinut să îi felicite pe toţi concurenţi şi să le mulţumească pentru interesul şi numărul mare de înscrieri. La eveniment au participat şi Elena Frîncu (membru al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român), Florin Neagu (viceprimar al comunei Cumpăna), Mariana Solomon (director al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa), Ion Răuţă (inspector în cadrul compartimentului sport, cultură şi religie la Primăria Cumpăna) şi Victor Bănescu (preşedintele Clubului Judeţean de Ciclism Constanţa).
 
Condiţiile şi organizarea de la Cumpăna, apreciate
 
În funcţie de vârstă, participanţii au efectuat două sau mai multe tururi ale traseului. Concurenţii şi-au dat silinţa şi au încercat să câştige competiţia, însă, la final, cu toţii au fost premiaţi. Părinţii au fost şi ei mulţumiţi că se organizează astfel de activităţi pentru copii şi au apreciat condiţiile şi organizarea de la Cumpăna. Cea de-a doua etapă este programată la Medgidia, pe 23 septembrie, iar Cupa „Mării Negre“ se va sfârşi odată cu cea de-a treia etapă, care va avea loc pe 30 septembrie, la VIVO! Constanţa.

Ei au urcat pe podium 

Iată-i pe cei care au urcat pe podium la etapa de la Cumpăna a „Cupei Mării Negre“: categoria 5-7 ani - feminin - 1. Ioana Anamaria Pătraşcu, 2. Lavinia Neagu, 3. Ioana Ciobăniţă; masculin - 1. Ionuţ Denis Voinea, 2. Ştefan Alexandru Leu, 3. Raul Gabriel Anghelina; categoria 8-10 ani - feminin - 1. Amalia Cristina Pătraşcu, 2. Maria Lucia Chitic, 3. Andreia Cosmina Popa; masculin - 1. Rareş Iacob, 2. Mihai Brânză, 3. Matei Gabriel Butuc; categoria 11-13 ani - feminin - 1. Sabina Petrescu, 2. Izabela Vintilă, 3. Daria Filip; masculin - 1. Mihnea Harasim, 2. Matei Ion, 3. Alexandru Sebastian Silaghi; categoria 14-16 ani - feminin - 1. Maria Ecaterina Stancu, 2. Maria Coteanu, 3. Sabina Petrescu; masculin - 1. Mihnea Harasim, 2. Alexandru Marius Paris, 3. Aurelian Genet.

Ce au primit rutierii 

Toţi rutierii au primit din partea organizatorilor o diplomă de participare şi un pachet cu dulciuri constând în: suc, corn şi biscuiţi cu ciocolată. Câştigătorii primelor trei locuri, de la fiecare categorie de vârstă, au primit fiecare câte o cască şi o pereche de mănuşi profesionale, diplome, medalii, dar şi câte o revistă de promovare a comunei. 

A arătat tuturor că se poate 

La categoria 11 - 13 ani feminin, pe locul doi a terminat cursa Izabela Vintilă, de 13 ani, din Cumpăna, elevă în clasa a VII-a. Interesant este că, în ciuda participării multor ciclişti profesionişti, această fetiţă a demonstrat tuturor că se poate, dovedind reale calităţi. Povestea ei nu este una tocmai fericită. Provine dintr-o familie modestă, drept pentru care acest copil nu a avut o bicicletă a ei. A avut însă o dorinţă imensă, aceea de a participa la startul competiţiei şi de a arăta tuturor că se poate. Tatăl ei a împrumutat sâmbătă o bicicletă, ca acest copil minunat să-şi poată duce visul mai departe. Pentru ea, sâmbătă, visul a devenit realitate. Acum poate este rândul comunităţii să-i ajute şi să-i sprijine pe toţi aceşti copii care doresc să facă performanţă, care pot fi campionii de mâine. De menţionat că cel care a încheiat cursa pe locul trei la categoria 5 - 7 ani, Raul Anghelina, este tot din Cumpăna!
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

La Constanţa începe etapa a opta a Cupei Mării Negre la ciclism

16 Sep 2019 629

Metalul Constanţa, pe podium la prima ediție a Cupei Mării Negre, de la Eforie Nord (galerie foto)

15 Jul 2019 1106

Ediţia inaugurală a Cupei Mării Negre la fotbal se derulează în acest weekend, pe litoral

11 Jul 2019 980

Pe litoral, porneşte la drum Cupa Mării Negre. Se întrec micii fotbalişti

23 May 2019 913

Ce spune Victor Bănescu Se pregăteşte startul ediţiei a şaptea a Cupei Mării Negre la ciclism

20 Mar 2019 808

Ediţia a şasea a Cupei Mării Negre la ciclism se încheie sâmbătă, la Mamaia

04 Oct 2018 704

Etapa a doua a concursului de ciclism Cupa „Mării Negre” se desfăşoară în staţiunea Mamaia

19 Sep 2018 823

Competiţie internaţională Cupa Mării Negre la judo se desfăşoară la Constanţa

17 May 2018 970

Imagini de la eveniment Micii rutieri care au participat la Cupa „Mării Negre“, premiaţi (galerie foto)

13 May 2018 1367

Constanţa. Începe o nouă ediţie a Cupei Mării Negre la ciclism

26 Apr 2018 1057

Cupa Mării Negre la Ciclism, la cea de-a V-a ediție. Când se va desfășura competiția

10 Apr 2018 1158

Ediţia a patra a Cupei Mării Negre la ciclism se încheie sâmbătă, la Constanţa

06 Oct 2017 1033

Cine a urcat pe podium la etapa de la Medgidia a Cupei Mării Negre la ciclism

26 Sep 2017 1523

Record de participare la etapa de la Medgidia a Cupei Mării Negre la ciclism

21 Sep 2017 1316

Cupa Mării Negre la Ciclism a avut loc la Cumpăna (galerie foto)

02 Sep 2017 1779