Pas mare spre optimile Ligii Campionilor

hcm.jpgNurhan Ali: „Azi a fost ziua lui Rudi Stănescu, iar un manager nu poate decât să se bucure când are doi portari de mare valoare"

Handbal Club Municipal Constanţa a mai făcut un pas important spre optimile Ligii Campionilor, după ce s-a impus sâmbătă, la Buzău, în faţa vicecampioanei Ungariei, Pick Szeged.

În faţa a peste 1.500 de spectatori, campioana României a continuat parcursul excelent din grupele Ligii, câştigând partida contra formaţiei la care evoluează şi internaţionalul român Valentin Ghionea, cu scorul de 32-30. Aşa cum s-a întâmplat şi în partida precedentă, cu Montpellier, începutul meciului a aparţinut formaţiei oaspete, maghiarii conducând încă din startul partidei (4-2, în minutul 6). Pick se distanţează la jumătatea primului mitan la cinci goluri, prin golul lui Kos, scor 5-10, şi menţine ecartul până în minutul 23 (11-16). Din acel moment, între buturi intră Ionuţ Stănescu, care reuşeşte şi prima intervenţie salvatoare, într-o situaţie de „unu la unu" cu Ghionea. Constănţenii se dezlănţuie şi reuşesc până la finalul primei reprize să anuleze ecartul pe care îl avea Pick Szeged pe tabelă, astfel că HCM intra la cabine cu un gol avantaj, scor 17-16. Primele minute ale reprizei secunde au fost lipsite de goluri, prima reuşită a celei de-a doua părţi fiind marcată de Dimache, abia în minutul 35. Constănţenii îşi păstrează constantă diferenţa de 2-3 goluri, distanţându-se aproape decisiv cu zece minute înainte de finalul jocului, scor 28-23. Finalul de meci însă nu a fost aşa liniştitor pentru constănţeni, pentru că formaţia maghiară reduce repede avantajul de cinci goluri, apropiindu-se la un singur gol în ultimul minut. Însă, la ultimul atac al jocului, campioana României beneficiază de o lovitură de la 7 metri, transformată precis de Laurenţiu Toma. Astfel, HCM câştigă şi cel de-al treilea meci din faza grupelor Ligii şi urcă pe locul secund al Grupei 1, peste spaniolii de la Pevafersa Valladolid, care au jucat aseară derbiul grupei contra lui Montpellier. Cei mai buni marcatori ai grupării de pe litoral au fost Toma, cu 9 reuşite, urmat de Csepreghi şi Nicolae, cu câte 4 goluri. De cealaltă parte, Nenadici, cu 9 goluri, şi Katzirz, cu 8, au fost golgheterii lui Pick Szeged, în timp ce Ghionea a reuşit doar 3 reuşite. Directorul executiv al campioanei României, Nurhan Ali, a declarat după meci că acesta a fost cel mai dificil joc din grupele Ligii Campionilor şi consideră că portarul Rudi Stănescu a fost decisiv pentru succesul obţinut. „Cu Pick Szeged am avut cel mai greu meci din Liga Campionilor, chiar dacă rămân la părerea că Montpellier e cea mai valoroasă echipă a grupei. Azi a fost ziua lui Rudi Stănescu, iar un manager nu poate decât să se bucure când are doi portari de mare valoare", a spus Nurhan Ali. Oficialul a mai precizat că HCM trebuie să se impună neapărat în meciul cu PAOK, pentru a se menţine în cursa pentru calificare. În următorul meci, pe 4 noiembrie, HCM Constanţa va întâlni echipa PAOK Salonic, în deplasare.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Evenimente de neratat în acest weekend, la Constanța!

25 Apr 2024 43

Firme Constanța Gammadyne PVC Fabrik SRL își deschide un nou punct de lucru

25 Apr 2024 116

Termoficare Constanța SRL anagajează. Ești interesat?

25 Apr 2024 172

Ședință interinstituțională pentru siguranța școlară în județul Constanța

25 Apr 2024 179

Undă verde de la Municipalitate Imobilul ridicat de Primavera Campus SRL în municipiul Constanța, în zona Campusul Universitar, va fi modificat

25 Apr 2024 117

Ședința CLM Negocierile s-au încheiat. Cât va plăti în următorii trei ani Primăria Constanța pentru spațiile utilizate în City Park Mall? (DOCUMENT)

25 Apr 2024 164

CSM Constanța, campioana României! Andrei Talpeș - „Este un moment istoric. Constanța merită să fie în top“ (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 206

Declarații de avere Constanța Viorel - Florin Brătianu, secretar general la Primăria Lumina, averea și interesele (DOCUMENTE)

25 Apr 2024 150

#DobrogeaDigitală Cernavodă în anul 1879 - „Este susceptibil de a deveni o piață importantă“

25 Apr 2024 219

Consiliul Local Constanța obligă Uniunea Pensionarilor să îi achite serviciile juridice dintr-un proces anterior (MINUTA)

25 Apr 2024 152

Curtea de Apel Constanța, motivare importantă în cazul tragediei de la 2 Mai! „Nu rezultă suspiciuni care ar putea pune sub semnul îndoielii imparțialitatea şi obiectivitatea judecătorilor de la Mangalia“

25 Apr 2024 241

Originar din Botoșani și devenit constănțean prin „adopție” Actorul Virgil Andriescu, la ceas aniversar!

25 Apr 2024 149

Cumpărări directe Constanța Primăria Siliștea organizează activități de Ziua Copilului, în valoare de 5.000 de euro (DOCUMENTE)

25 Apr 2024 139

Oficial de la IPJ Constanța Deținea arme de vânătoare, dar avea permis expirat!

25 Apr 2024 172

Termoficare Constanța angajează! Vezi ce post este disponibil

25 Apr 2024 73