Patrick Dinu, cel mai medaliat sportiv de la Atena Sport Club Constanța „M-am îndrăgostit de înot de la primul antrenament“


• Patrick Dinu este antrenat la Atena Sport Club de medaliatul olimpic Răzvan Florea
• Sportivul de 15 ani este multiplu campion național și a stabilit și un record național
• Visul lui Patrick e să ajungă la Campionatele Europene și Mondiale și la Jocurile Olimpice
 
Patrick Dinu este cel mai medaliat înotător de la Atena Sport Club Constanța, gruparea medaliatului olimpic de la Atena 2004 Răzvan Florea. Sportivul de 15 ani a avut mare succes până acum atât în competițiile naționale, cât și internaționale. 

„Am 15 ani, sunt multiplu campion național în probele de 100 m, 200 m bras și 200 m spate și vicecampion național în probele de 100 m spate, 200 m mixt și 50 m liber. Dețin și un record național realizat în proba de 100 m bras. Înotul l-am început la vârsta de 6 ani, la recomandarea medicului. Pot spune că m-am îndrăgostit de acest sport de la primul antrenament, chiar dacă la început am fost putin «stângaci». De-a lungul timpului, îmi doresc ca sportul pe care îl practic și îl iubesc să mă ducă pe cele mai înalte culmi - Campionate Europene, Mondiale și Jocuri Olimpice, unde mi-aș dori să întrec performanța antrenorului meu Răzvan Florea, aceea de a urca mai sus de treapta a treia a podiumului“, a declarat Patrick Dinu.

Recomandarea medicului pediatru


Campionul constănțean dovedește astfel că sportul, în general, și înotul în particular aduc mari beneficii sănătății, atât fizice, câr și psihice. Iar Patrick, de unde era un copilaș mai sensibil la răceli, a ajuns un sportiv medaliat, plin de sănătate. Părinţii săi, Eugen şi Ramona, au fost cei care l-au adus la bazin, la recomandarea doctorului pediatru. „Patrick răcea foarte des, iar medicul ne-a spus să-l dăm la înot, un sport foarte bun“, povesteşte Ramona Dinu. „Campionii de astăzi, olimpicii de mâine! Chiar dacă, în ziua de astăzi, este din ce în ce mai greu să găsim modele, sperăm ca acești sportivi să vă ofere inspirația pentru a vă autodepăși în fiecare zi“, se arată pe pagina de Facebook a ASC, cea care găzduiește și declarația lui Patrick.

O veste bună


De 1 Iunie, echipa clubului de pe litoral li s-a adresat copiilor cu un mesaj. „La mulți ani, dragi copii! Știm că sunteți la fel de nerăbdători ca noi să reluam antrenamentele. O veste bună - se pare că activitatea sportivilor de performanță poate începe săptămâna aceasta. Așteptăm toate informațiile necesare de la autorități pentru a vă putea comunica modul în care vom putea relua cursurile pentru toți participanții. Vă mulțumim pentru nenumăratele mesaje și gânduri bune transmise în această perioadă dificilă!“, este mesajul clubului.

Sursa foto: Facebook (Atena Sport Club)

Citește și:

Înotători la Atena Sport Club Constanţa Patrick Dinu şi Eduard Răducanu, medaliaţi cu aur la Naţionale (galerie foto)


Concurs la Munchen Înotătorul Patrick Dinu, de la Atena Sport Club, cinci medalii de aur la „Head-Trophy“ (galerie foto)

La primul său Campionat Naţional, Patrick Dinu a luat aur şi alte două medalii „Vreau să ajung ca Răzvan Florea!“ (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atena Sport Club Constanța Tort aniversar la zece ani de fructuoasă colaborare antrenor - sportiv între Răzvan Florea și Patrick Dinu (galerie foto)

22 Sep 2021 1661

Înotătorii de la Atena Sport Club Constanța, 20 de medalii la „Cupa Veriiׅ“. Mesaj pentru vicecampionul european Patrick Dinu (galerie foto)

09 Jul 2021 1528

Înotătorul Patrick Dinu, de la Atena Sport Club Constanța, vicecampion european

07 Jul 2021 2072

Podium internațional pentru Atena Sport Club Constanţa. Iustinian Brătulescu şi Patrick Dinu, medalii în Ucraina

28 Apr 2021 2913

Patrick Dinu, înotător la Atena Sport Club Constanţa, a stabilit un nou record naţional

24 Apr 2021 3596

Tineri înotători din Constanța, pe podium la Campionatul Național

03 Oct 2020 2833

Aproape 40 de sportivi de la Atena Sport Club Constanţa au participat la „Cupa Contratimp Chindia“. Rezultate frumoase! (galerie foto)

04 Mar 2020 4143

„Sportivi de aur!“ Înotătoarea Ana Grosu, de la Atena Sport Club Constanţa, a doborât un record naţional vechi de 26 de ani (galerie foto)

23 Dec 2019 5196

Atena Sport Club Constanța, pe locul trei în clasamentul general la Cupa CSM Pitești (galerie foto)

31 Oct 2019 1572

Atena Sport Club Constanţa, pe locul trei în clasamentul general la Campionatul Naţional de nataţie (galerie foto)

18 Jul 2019 2116

Înotătorii de la Atena Sport Club Constanţa, pe podium şi la campionatul internaţional al Austriei (galerie foto)

07 Jun 2019 2533

Atena Sport Club Constanţa, prima poziţie pe echipe la etapa regională a Campionatului Naţional de înot pentru cadeţi (galerie foto)

11 Apr 2019 1826

Patrick Dinu, triplu campion naţional Înotătorii de la Atena Sport Club Constanţa, medaliaţi la Naţionalele de cadeţi (galerie foto)

19 Jul 2017 5341

Înotători la Atena Sport Club Patrick Dinu, vicecampion al României la poliatlon. Eduard Răducanu, privat de medalia de aur (galerie foto)

29 Nov 2016 2775

Încurajări de la Ţiriac şi Ilie Năstase Eduard Răducanu a participat la cantonamentul „În căutarea viitorilor campioni” (galerie foto)

09 Sep 2016 4315