Patrick Dinu, cel mai medaliat sportiv de la Atena Sport Club Constanța „M-am îndrăgostit de înot de la primul antrenament“


• Patrick Dinu este antrenat la Atena Sport Club de medaliatul olimpic Răzvan Florea
• Sportivul de 15 ani este multiplu campion național și a stabilit și un record național
• Visul lui Patrick e să ajungă la Campionatele Europene și Mondiale și la Jocurile Olimpice
 
Patrick Dinu este cel mai medaliat înotător de la Atena Sport Club Constanța, gruparea medaliatului olimpic de la Atena 2004 Răzvan Florea. Sportivul de 15 ani a avut mare succes până acum atât în competițiile naționale, cât și internaționale. 

„Am 15 ani, sunt multiplu campion național în probele de 100 m, 200 m bras și 200 m spate și vicecampion național în probele de 100 m spate, 200 m mixt și 50 m liber. Dețin și un record național realizat în proba de 100 m bras. Înotul l-am început la vârsta de 6 ani, la recomandarea medicului. Pot spune că m-am îndrăgostit de acest sport de la primul antrenament, chiar dacă la început am fost putin «stângaci». De-a lungul timpului, îmi doresc ca sportul pe care îl practic și îl iubesc să mă ducă pe cele mai înalte culmi - Campionate Europene, Mondiale și Jocuri Olimpice, unde mi-aș dori să întrec performanța antrenorului meu Răzvan Florea, aceea de a urca mai sus de treapta a treia a podiumului“, a declarat Patrick Dinu.

Recomandarea medicului pediatru


Campionul constănțean dovedește astfel că sportul, în general, și înotul în particular aduc mari beneficii sănătății, atât fizice, câr și psihice. Iar Patrick, de unde era un copilaș mai sensibil la răceli, a ajuns un sportiv medaliat, plin de sănătate. Părinţii săi, Eugen şi Ramona, au fost cei care l-au adus la bazin, la recomandarea doctorului pediatru. „Patrick răcea foarte des, iar medicul ne-a spus să-l dăm la înot, un sport foarte bun“, povesteşte Ramona Dinu. „Campionii de astăzi, olimpicii de mâine! Chiar dacă, în ziua de astăzi, este din ce în ce mai greu să găsim modele, sperăm ca acești sportivi să vă ofere inspirația pentru a vă autodepăși în fiecare zi“, se arată pe pagina de Facebook a ASC, cea care găzduiește și declarația lui Patrick.

O veste bună


De 1 Iunie, echipa clubului de pe litoral li s-a adresat copiilor cu un mesaj. „La mulți ani, dragi copii! Știm că sunteți la fel de nerăbdători ca noi să reluam antrenamentele. O veste bună - se pare că activitatea sportivilor de performanță poate începe săptămâna aceasta. Așteptăm toate informațiile necesare de la autorități pentru a vă putea comunica modul în care vom putea relua cursurile pentru toți participanții. Vă mulțumim pentru nenumăratele mesaje și gânduri bune transmise în această perioadă dificilă!“, este mesajul clubului.

Sursa foto: Facebook (Atena Sport Club)

Citește și:

Înotători la Atena Sport Club Constanţa Patrick Dinu şi Eduard Răducanu, medaliaţi cu aur la Naţionale (galerie foto)


Concurs la Munchen Înotătorul Patrick Dinu, de la Atena Sport Club, cinci medalii de aur la „Head-Trophy“ (galerie foto)

La primul său Campionat Naţional, Patrick Dinu a luat aur şi alte două medalii „Vreau să ajung ca Răzvan Florea!“ (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța natație Patrick Dinu, record personal la Campionatul Mondial

15 Feb 2024 875

CSM Constanța natație Patrick Dinu va evolua la Campionatul Mondial

02 Feb 2024 955

Calendar competițional CSM Constanța Un nou sfârșit de săptămână plin de evenimente!

08 Dec 2023 847

Euro 2023 Otopeni Înotătorii de la CSM Constanța au contribuit la stabilirea a noi recorduri naționale

07 Dec 2023 993

Euro 2023 Otopeni Înotătorii CSM Constanța, evoluție remarcabilă în ștafeta de 4x50 m liber. Finaliști, cu record național!

05 Dec 2023 1230

Natație Patrick Sebastian Dinu, de la CSM Constanța, l-a învins pe David Popovici!

14 Nov 2023 1242

CSM Constanța Natație Un nou record național pentru Patrick Sebastian Dinu (GALERIE FOTO)

13 Nov 2023 1086

CSM Constanța natație După Brigitta Vass (de trei ori), a stabilit record național și Patrick Sebastian Dinu (GALERIE FOTO)

11 Nov 2023 952

CSM Constanța natație Brigitta Vass, medalii de aur și recorduri naționale stabilite! Cine a mai urcat pe podium (GALERIE FOTO)

10 Nov 2023 1164

Înot David Popovici a câştigat proba de 100 m liber la Campionatele Naţionale de înot în bazin scurt (25 metri)

09 Nov 2023 865

CSM Constanța Elev eminent, campionul la înot Patrick Dinu va studia medicina în SUA, la Universitatea Princeton (GALERIE FOTO)

11 Jul 2023 2991

Natație Sportivi de la CSM Constanța, aproape de medalii la Campionatul European

10 Jul 2023 1416

UPDATE. Natație CSM Constanța Patrick Dinu, calificat în finală la 50 m liber

06 Jul 2023 1353

UPDATE. Natație Semifinale și finale pentru reprezentanții CSM Constanța la Campionatul European

05 Jul 2023 1497

Program de weekend Sportivii CSM Constanța participă la competiții de șah, atletism, natație și triatlon

05 Jul 2023 1231