UPDATE. Patrick Mouratoglou, mesaj de susținere pentru Simona Halep „ITIA să înceteze această hărţuire de neconceput“



Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a făcut un nou anunț în ce o privește pe Simona Halep, care actualmente este suspendată provizoriu ca urmare a testării pozitive pentru substanța interzisă Roxadustat la US Open, în august anul trecut.
 
De data aceasta, ITIA vorbește despre probleme în ce privește Pașaportul Biologic al constănțencei, acesta fiind „o metodă prin care organizațiile anti-doping monitorizează diferiți parametri ai sângelui în timp, pentru a identifica potențiale încălcări ale regulilor anti-doping“. 
 
Într-un mesaj pe Twitter, antrenorul Patrick Mouratoglou, cel cu care Simona Halep lucra în momentul în care a fost suspendată provizoriu, și-a exprimat susținerea pentru sportiva din Constanța, despre care spune că este victima „unei hărțuriri de neconceput“.


În primul rând, menționez că am dorit să mă feresc de orice comentarii publice în ce privește cazul Simonei Halep, întrucât credeam cu adevărat că ITIA va întreprinde o anchetă corectă, pentru stabilirea adevărului. Faptul că acum nu am deloc acelaşi sentiment este tulburător şi m-a determinat, în sfârşit, să scriu aceste cuvinte.

Am avut norocul să o cunosc pe Simona Halep în luna aprilie 2022 şi de atunci lucrăm împreună. Vreau să spun câteva cuvinte despre ea, pentru cei care nu au cunoscut-o vreodată: am descoperit în Simona o persoană foarte rară. Este bună, este dulce, nu simte agresivitate şi invidie faţă de nimeni.

Toată viaţa şi-a dedicat-o tenisului. Este vorba de o pasiune din copilărie. Nu a tatălui ei, nu a mamei, doar a ei. Este o dovadă că a primit cea mai bună educaţie, cu valori extrem de puternice, pe care le păstrează în interiorul ei.

Onestitatea şi corectitudinea ei sunt, fără putință de tăgadă, de neclintit. Ştiu că nu este posibil ca ea să fi făcut vreodată ceva ilegal.

Pentru ea, susţinerea lumii tenisului a fost foarte puternică, întrucât cei care o cunosc sunt convinşi că ea nu ar fi făcut niciodată ceea ce este acuzată că a făcut.



De când ITIA a acuzat-o, am fost lângă ea şi voi continua să fiu lângă ea mereu, pentru a o susţine în lupta ei pentru adevăr.

În primul rând, sunt un susţinător puternic al unui sport curat. Cred că tenisul are nevoie de un sistem antidoping, capabil să-i alunge pe cei care trișează.

Acestea fiind spuse, sunt şocat de felul în care a fost gestionat acest caz. Am crezut că ITIA va urmări să stabilească adevărul, dar se încearcă în mod clar să o dovedească vinovată, deşi ea a reuşit să aducă multe dovezi ale nevinovăţiei sale din decembrie 2022...

Ultimă acuzaţie, care e total legată de primul caz, este o pură interpretare a paşaportului ei sangvin. Cu alte cuvinte, ITIA nu a găsit vreo substanţă ilegală în sângele ei, ci doar menționează că parametrii ei sangvini sunt «suspecți».

Un renumit expert, care a verificat, a stabilit că această declaraţie este total greşită, o interpretare părtinitoare şi că parametrii ei sangvini sunt perfect normali.

Simona a spus clar că nu cere vreun tratament special, ci aplicarea regulilor, care prevăd că are dreptul să fie judecată de un Tribunal independent.

De aceea, cer ITIA să înceteze această hărţuire de neconceput şi să înceteze amânarea constantă a audierii, care ar fi trebuit să se desfășoare în luna şi care acum este programată la finele lunii mai, este mesajul lui Patrick Mouratoglou.

UPDATE:
 
Simona i-a răspuns antrenorului printr-un mesaj pe Instagram:
 

Mulţumesc din inimă, Patrick Mouratoglou, pentru că m-ai sprijinit permanent. Vom lupta pentru adevăr până la sfârșit.


Sursa foto: Instagram (Simona Halep)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Simona Halep explică de ce nu va participa nici la turneul de la Madrid

21 Apr 2024 791

Mihai Covaliu, președintele COSR, despre ce șanse are Simona Halep să evolueze la Jocurile Olimpice Paris 2024

18 Apr 2024 556

Simona Halep nu va mai participa la turneul de la Oeiras. „Schimbare de planuri!“

11 Apr 2024 1139

Simona Halep, supusă unui nou control anti-doping

09 Apr 2024 889

Simona Halep a primit wild-card și pentru turneul de la Madrid

03 Apr 2024 1231

Pe ce loc în clasamentul mondial se află Simona Halep, după participarea la Miami Open

01 Apr 2024 870

Simona Halep ratează meciurile echipei naționale împotriva Ucrainei și participarea la Jocurile Olimpice de la Paris

30 Mar 2024 754

Simona Halep a revenit în țară de la Miami „Sunt bucuroasă că, din această carieră, am câștigat un om foarte valoros“

25 Mar 2024 1614

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 847

Simona Halep, petrecere specială, în care au fost sărbătoriți Stere și Nicolae Halep

24 Mar 2024 4375

Simona Halep „Îl aştept pe Carlos Martinez să începem. Am fixat o perioadă de încercare“

21 Mar 2024 732

Simona Halep, revenire de bun augur în turnee. Cu set câștigat! „Această zi va rămâne foarte specială pentru mine“. Cine e noul antrenor

20 Mar 2024 982

WTA Miami 2024 Simona Halep a câștigat setul întâi cu 6-1, dar a pierdut primul meci de la revenirea în turnee

20 Mar 2024 1574

UPDATE Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami!

18 Mar 2024 744

Simona Halep, convocată pentru meciul din Billie Jean King Cup cu Ucraina. Pe site-ul competiției, apare pe locul 58 în lume!

15 Mar 2024 724