UPDATE. Patrick Mouratoglou, mesaj de susținere pentru Simona Halep „ITIA să înceteze această hărţuire de neconceput“Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a făcut un nou anunț în ce o privește pe Simona Halep, care actualmente este suspendată provizoriu ca urmare a testării pozitive pentru substanța interzisă Roxadustat la US Open, în august anul trecut.
 
De data aceasta, ITIA vorbește despre probleme în ce privește Pașaportul Biologic al constănțencei, acesta fiind „o metodă prin care organizațiile anti-doping monitorizează diferiți parametri ai sângelui în timp, pentru a identifica potențiale încălcări ale regulilor anti-doping“. 
 
Într-un mesaj pe Twitter, antrenorul Patrick Mouratoglou, cel cu care Simona Halep lucra în momentul în care a fost suspendată provizoriu, și-a exprimat susținerea pentru sportiva din Constanța, despre care spune că este victima „unei hărțuriri de neconceput“.


În primul rând, menționez că am dorit să mă feresc de orice comentarii publice în ce privește cazul Simonei Halep, întrucât credeam cu adevărat că ITIA va întreprinde o anchetă corectă, pentru stabilirea adevărului. Faptul că acum nu am deloc acelaşi sentiment este tulburător şi m-a determinat, în sfârşit, să scriu aceste cuvinte.

Am avut norocul să o cunosc pe Simona Halep în luna aprilie 2022 şi de atunci lucrăm împreună. Vreau să spun câteva cuvinte despre ea, pentru cei care nu au cunoscut-o vreodată: am descoperit în Simona o persoană foarte rară. Este bună, este dulce, nu simte agresivitate şi invidie faţă de nimeni.

Toată viaţa şi-a dedicat-o tenisului. Este vorba de o pasiune din copilărie. Nu a tatălui ei, nu a mamei, doar a ei. Este o dovadă că a primit cea mai bună educaţie, cu valori extrem de puternice, pe care le păstrează în interiorul ei.

Onestitatea şi corectitudinea ei sunt, fără putință de tăgadă, de neclintit. Ştiu că nu este posibil ca ea să fi făcut vreodată ceva ilegal.

Pentru ea, susţinerea lumii tenisului a fost foarte puternică, întrucât cei care o cunosc sunt convinşi că ea nu ar fi făcut niciodată ceea ce este acuzată că a făcut.De când ITIA a acuzat-o, am fost lângă ea şi voi continua să fiu lângă ea mereu, pentru a o susţine în lupta ei pentru adevăr.

În primul rând, sunt un susţinător puternic al unui sport curat. Cred că tenisul are nevoie de un sistem antidoping, capabil să-i alunge pe cei care trișează.

Acestea fiind spuse, sunt şocat de felul în care a fost gestionat acest caz. Am crezut că ITIA va urmări să stabilească adevărul, dar se încearcă în mod clar să o dovedească vinovată, deşi ea a reuşit să aducă multe dovezi ale nevinovăţiei sale din decembrie 2022...

Ultimă acuzaţie, care e total legată de primul caz, este o pură interpretare a paşaportului ei sangvin. Cu alte cuvinte, ITIA nu a găsit vreo substanţă ilegală în sângele ei, ci doar menționează că parametrii ei sangvini sunt «suspecți».

Un renumit expert, care a verificat, a stabilit că această declaraţie este total greşită, o interpretare părtinitoare şi că parametrii ei sangvini sunt perfect normali.

Simona a spus clar că nu cere vreun tratament special, ci aplicarea regulilor, care prevăd că are dreptul să fie judecată de un Tribunal independent.

De aceea, cer ITIA să înceteze această hărţuire de neconceput şi să înceteze amânarea constantă a audierii, care ar fi trebuit să se desfășoare în luna şi care acum este programată la finele lunii mai, este mesajul lui Patrick Mouratoglou.

UPDATE:
 
Simona i-a răspuns antrenorului printr-un mesaj pe Instagram:
 

Mulţumesc din inimă, Patrick Mouratoglou, pentru că m-ai sprijinit permanent. Vom lupta pentru adevăr până la sfârșit.


Sursa foto: Instagram (Simona Halep)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Simona Halep, suspendată patru ani. Hagi - „Suntem lângă ea 200%. Simona trebuie susținută, pentru că e un patrimoniu al României“ (VIDEO)

16 Sep 2023 947

Editorial Simona Halep, în fața meciului carierei. Cel mai greu de până acum!

15 Sep 2023 1208

UPDATE ITIA a publicat decizia integrală a tribunalului independent în cazul Simona Halep. Cine i-a recomandat suplimentul incriminat (DOCUMENT)

14 Sep 2023 910

Simona Halep, suspendată patru ani. Horia Tecău - „Eu susțin nevinovăția Simonei. Sunt alături de ea“

14 Sep 2023 817

Halep, suspendată patru ani Deputatul Bogdan Huțucă „Simona, ne dorim să mai putem avea ocazia să vedem iubirea ta pentru tenis"!

13 Sep 2023 600

Suspendare de patru ani pentru Simona Halep Stere Halep - „E normal să fie dezamăgită, dacă unii vor să o scoată vinovată...“

13 Sep 2023 1323

Simona Halep, suspendată patru ani. Declarații la Constanța „Sunt șocată și dezamăgită. E o mare nedreptate. Voi lupta până la capăt!“ (VIDEO)

13 Sep 2023 2300

Simona Halep, suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj. Ce spune fratele sportivei (VIDEO)

12 Sep 2023 1353

Declarația oficială a WTA după ce Simona Halep a primit o suspendare de patru ani. Ce spun părțile implicate

12 Sep 2023 973

Simona Halep va face apel împotriva suspendării de patru ani pentru dopaj

12 Sep 2023 595

Simona Halep, suspendată patru ani pentru dopaj! Prima reacție a sportivei de la Constanța

12 Sep 2023 1181

Simona Halep, suspendată patru ani pentru dopaj!

12 Sep 2023 1288

Simona Halep a obținut o autorizație de construire de la Primăria Constanța

12 Sep 2023 2475

Simona Halep a ieșit complet din clasamentul mondial!

11 Sep 2023 651

Simona Halep a ieșit și din top 1.000 în ierarhia mondială!

21 Aug 2023 898