Paul Peniu și sora sa, stabilită în Germania, le-au făcut o surpriză plăcută micilor fotbaliști de la Viitorul Granitul Babadag

 

 
  • Paul Peniu, președintele Academiei Hagi, și sora sa, Nelly - Niculina Stăncescu, sunt născuți în Babadag.
  • Președintele Academiei Hagi a început fotbalul la Granitul Babadag, la această echipă debutând și la seniori, pe când era junior.
  • Sora fostului fotbalist este moașă în Germania, iar, de-a lungul anilor, au beneficiat de sprijinul, observarea și consilierea ei, înainte și după naștere, și multe soții de fotbaliști. 
 
 
Micii fotbaliști de la Viitorul Granitul Babadag, din județul Tulcea, au avut plăcuta surpriză de a primi echipament sportiv și mingi din partea Academiei Hagi (prin intermediul lui Paul Peniu, președintele AH), dar și o sumă de la „Visterna EV Munchen“, fundația surorii lui Paul Peniu, Nelly - Niculina Stăncescu.
 
Paul și Nelly - Niculina sunt născuți în Babadag și au avut plăcerea, prin această acțiune, de a reveni în locurile natale și de a le face o bucurie micuților jucători de la clubul local, cel la care, cu zeci de ani în urmă, a început fotbalul și Paul Peniu. Acesta a debutat la seniori (junior fiind) tot la Granitul Babadag, după care, la 18 ani, când a terminat liceul, s-a transferat la Delta Tulcea. Pe perioada armatei, a jucat la Chimia Rm. Vâlcea, apoi a urmat o jumătate de an în Divizia C, la Știința Constanța, pentru ca, în ianuarie 1975, să ajungă la FC Farul Constanța, gruparea la care s-a consacrat, intrând în galeria gloriilor „marinarilor“. 
 

„Sunt profund impresionat“

 
„Am avut deosebita plăcere și onoare să avem ca oaspeți două persoane foarte dragi nouă! Este vorba despre frații Peniu, Nela și Pavel. Cu toate că nu mai locuiesc în Babadag de foarte mulți ani, ei iubesc în continuare foarte mult orașul si băbăienii. Și cu toate că sunt foarte ocupați, au ales să aloce un pic din timpul lor pentru a aduce bucurie copiilor fotbaliști de la Granitul Babadag. Pe lângă echipamentul sportiv (tricouri, șorturi, jambiere, mingi de joc), oferit de către domnul Pavel Peniu, președintele Academiei Gheorghe Hagi, doamna Nela, prin fundația domniei sale, «Visterna E.V. Munchen», a oferit suma de 1.000 de euro. Atât banii, cât și echipamentul sportiv vor ajuta la dezvoltarea și pregătirea tinerilor fotbaliști. Le mulțumesc din toată inima! Mărturisesc faptul că sunt profund impresionat de gestul celor doi frați si le urez din tot sufletul multă sănătate și tot binele din lume!“, a fost mesajul, cu ocazia acțiunii sportive de la Babadag, al lui Pantelie Alempe, antrenor, dar și jucător în întrecerile de old-boys.
 

Întâmpinați și de copii în costume populare

 
Sora lui Paul Peniu este plecată de mulți ani în Germania, dar, la fel ca fostul fotbalist, nu și-a uitat „rădăcinile“. Numele fundației Niculinei Stăncescu vine de la Visterna, un sat din comuna Sarichioi, județul Tulcea, unde s-a născut tatăl lui Paul Peniu și al surorii sale. „Ne-am bucurat să ajutăm acești copii care își doresc foarte mult să joace fotbal. Echipamentul sportiv și mingile din partea Academiei Hagi, dar și suma oferită de fundația surorii mele sunt gesturi de apreciat. Ne-am simțit foarte bine în mijlocul micilor fotbaliști și al celor care ne-au primit. Revederea locurilor natale și a clubului ne-au trezit multe amintiri frumoase. A fost și o festivitate deosebită, cu copii în costume populare. Ni s-a spus că FC Viitorul este un club pe care cei de la Babadag îl admiră, astfel că gruparea se numește acum Viitorul Granitul Babadag. Acum doi ani, le-am mai adus o mică bucurie copiilor de la Babadag. O altă echipă de copii a primit atunci o sumă de la UEFA plus echipament și mingi de la Academia Hagi, iar micilor fotbaliști de la Granitul le-am adus echipament și mingi din partea Academiei noastre“, a spus Paul Peniu.
 

Este la Munchen din 1978

 
Sora acestuia este o persoană cunoscută în cercurile fotbalistice din Germania și nu numai, având în vedere că e moașă, iar, de-a lungul anilor, multe soții de fotbaliști au beneficiat de sprijinul, observarea și consilierea ei, înainte și după naștere! Nelly-Niculina Stăncescu este la Munchen din 1978. „Soția lui Paul Breitner a fost, cu ani în urmă, prima nevastă de fotbalist din Germania care a născut având-o moașă pe Nela. Recent, a născut, având gemeni, și soția lui Mario Gomez, iar soția lui Oliver Bierhoff a adus pe lume trei copii cu sora mea moașă. Acolo, moașa e foarte importantă, atât înainte, cât și după naștere. Metodele noastre au prins foarte bine în Germania. Sora mea lucrează cu mai multe clinici și cu mulți medici mari. E susținută și de asociația foștilor fotbaliști. A scris și o carte despre cei 4.000 de copii din Germania care au venit pe lume cu ea moașă. Iar, deși e de atâția ani în străinătate, nu a uitat de unde a plecat. Dovadă această acțiune de la Babadag, dar și faptul că a ajutat la ridicarea unei biserici la Visterna“, a menționat președintele Academiei Hagi.  
 

„Naşterea e ceva sacru, dumnezeiesc“
 

„Cu cele din România, am peste 10.000 de naşteri la activ ca moaşă. Soţiile lui Paul Breitner, Karl-Heinz Rummenigge, Oliver Kahn, Oliver Bierhoff şi, ultima, nevasta lui Mario Gomez şi-au primit copiii cu mine. În Germania, la naşteri naturale, moaşa este cea mai importantă. Mereu m-am considerat româncă şi am făcut multe proiecte pentru a ajuta. Prin cartea scrisă în Germania, încerc să transmit viitoarelor mămici că naşterea e ceva sacru, dumnezeiesc. Cum e naşterea, aşa e şi startul în viaţa de familie, atât pentru nou născut, cât şi pentru mamă”, a spus şi Nelly-Niculina Stăncescu.    


 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
În secțiunea Galerie Foto găsiți mai multe imagini de la evenimentul de la Babadag. Sursa foto: Facebook (Pantelie Alempe)
     
Citește și:
 
Coincidenţele uneia dintre cele mai trainice prietenii din istoria FC Farul
Cum au devenit Paul Peniu şi Petre Buduru „fraţi siamezi“


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

S-au scurs 38 de ani de la primul gol al lui Gică Hagi în Divizia A. Reușită de poveste, contra Stelei!

11 Nov 2020 4218

Trei foști președinți ai FC Farul Constanța își serbează astăzi ziua de naștere. Doi dintre ei, sărbătoriți și pentru ziua numelui!

29 Jun 2020 1986

Un telefon iPhone 11 pentru omul meciului Membrii delegaţiei Academiei Hagi, în costume saudite la Riad. Iniţiaţi în dansul tradiţional (galerie foto)

24 Jan 2020 5198

Academia „Gheorghe Hagi“, în top şi în sezonul 2018/2019 Gică Popescu - „La copii, trebuie să primeze plăcerea de a juca fotbal“

16 Dec 2019 2059

„Îi ajutăm să-și împlinească visul“ Festivitatea de final de an la Academia Hagi. Cadouri, distincții și premii speciale (galerie foto)

13 Dec 2019 1942

Printre ei, două legende ale FC Farul Componenţi ai promoţiei 1977 a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport Constanţa, revedere emoţionantă

09 Sep 2019 4310

Academia Hagi, parteneriat cu Școala de Fotbal New Stars (galerie foto)

02 Aug 2019 2463

Meci la Eforie Nord Veterani ai FC Farul şi prieteni ai lor, un nou episod din lungul serial al amicalelor cu braşovenii

10 Jun 2019 3825

Avocatul şi publicistul Marian Nazat lansează la Constanţa cartea „Basmul fotbalului. Născocit împreună cu Marius Mitran“

09 Apr 2019 1617

Competiţie de fotbal la Tulcea, de ziua de naştere a lui Gică Hagi. Zece echipe s-au întrecut în cinstea „Regelui“ (galerie foto)

06 Feb 2019 1687

UPDATE. Hagi şi structurile sale sportive. Ce urmează? FC Viitorul II a înştiinţat Federaţia Română de Fotbal că se retrage din Liga a 3-a!

23 Aug 2017 3063

„Un lucru grav“ George Ţucudean a părăsit cantonamentul FC Viitorul

08 Aug 2017 3199

Veterani ai FC Farul şi prieteni ai lor au jucat din nou cu „bătrânii“ braşoveni (galerie foto)

31 Jan 2017 2458

Meci al FC Viitorul, suspectat de FederBet. Raport în Parlamentul European! Paul Peniu - „E comic să susţii aşa ceva!”

05 Jul 2016 2886

UPDATE Meci al FC Viitorul, suspect în raportul unei agenţii de monitorizare a pariurilor! Reacţia clubului

04 Jul 2016 1427