Pe circuitul de la Barcelona, pilotul constănțean Alex Cascatău va testa în premieră un prototip de clasă LMP3

  • În doar primul său sezon în GT & Prototype Challenge, Alex Cascatău a bifat cinci succese din șase starturi.
  • Ligier JS P320 este cel mai popular model de clasă LMP3 din întreaga lume în acest moment.
  • Testul de pe Circuit de Barcelona - Catalunya va avea loc pe parcursul unei întregi zile.
 
Proaspăt campion (atât la general, cât și la clasa CN) în GT & Prototype Challenge, campionatul de top al Olandei în materie de prototipuri, pilotul constănțean Alex Cascatău se pregătește deja pentru viitor și va pilota pentru prima dată un prototip Ligier de categorie LMP3, pe Circuit de Barcelona - Catalunya, alături de Team Virage.
  
Pilotând Norma M20 FC a echipei BS Racing by Baticonsult, Alex Cascatău a bifat cinci succese din șase starturi în doar primul său sezon în GT & Prototype Challenge. Constănțeanul s-a aflat în prim plan de fiecare dată când s-a urcat în mașină, fie că a fost vorba de cursele de la  TT Circuit Assen sau cele de la Circuit Park Zandvoort. Potrivit unui comunicat remis de agenția West Competition Racing Promotion, acum, cu două titluri de campion în buzunar, Cascatău se pregătește pentru stagiunea viitoare, iar din pregătire face parte și acest test în premieră la bordul unui Ligier JS P320, cel mai popular model de clasă LMP3 din întreaga lume în acest moment. Construit în Franța de o firmă care, în urmă cu nici trei decenii, activa în Formula 1, Ligier-ul JS P320 este o mașină de curse în adevăratul sens al cuvântului, neavând nicio legătură cu vreun model de stradă.
 

Primul pas a fost făcut în 2019

 
Conform sursei citate, Alex a trecut, în doar câțiva ani, de la Logane la aceste modele, care se bucură de o apăsare aerodinamică deosebit de mare. Primul pas a fost făcut în 2019, când Alex a concurat de mai multe ori în Belcar, seria de anduranță cea mai prestigioasă din Belgia, la bordul unui Saker RAPX, mașină cu cockpit închis asemănătoare cu un prototip. Tot anul trecut, pilotul constănțean a experimentat pentru prima oară trăirile de la bordul unei Norma de clasă CN, rezultatul obținut în cursa de 24 de ore de la Zolder propulsându-l către o participare cu normă întreagă în GT & Prototype Challenge în 2020.
 

Fără restrictoare, motorul  dezvoltă circa 455 de cai putere

 
”În parteneriat cu BS Racing by Baticonsult, Alex a învățat toate dedesupturile prototipului Norma, care este propulsat de un motor Honda de 2 litri și 260 de cai putere. Norma nu cântărește nici 600 de kilograme. Un Ligier JS P320, însă, este ceva mai greu, aceasta și pentru că are acoperiș. Cu toate acestea, folosirea extinsă a fibrei de carbon păstrează masa totală sub 1.000 de kilograme, orice model de LMP3 fiind obligat prin regulament să se prezinte la start cântărind cel puțin 930 de kilograme. Un motor de origine Nissan-Nismo de 5.5 litri (o versiune de curse a motorului de pe Nissan GT-R) pune în mișcare Ligier-ul. Fără restrictoare, motorul  dezvoltă circa 455 de cai putere”, se arată în comunicatul agenției West Competition Racing Promotion.
 

Pe circuit, mai mult de 400 de kilometri

 
Testul va avea loc pe parcursul unei întregi zile, Team Virage oferindu-i lui Alex șansa de a parcurge mai mult de 400 de kilometri pe circuitul ce găzduiește an de an și Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Testul va fi ca o școală pentru constănțean, căci el nu va urmări cei mai rapizi timpi pe tur, ținta fiind să se aclimatizeze cu o mașină pe care ar putea să o piloteze cândva și în curse - cu participări în Michelin Le Mans Cup și chiar și European Le Mans Series, fiind luate în calcul pentru 2021-2022.
 
Credit foto: Group Virage / Federico Vecchio
 
Citește și:

Sezonul 2020 în GT & Prototype Challenge Pilotul constănțean Alex Cascatău, campion atât la general, cât și la clasa CN


 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pilotul Alex Cascatău, din Constanța Prima participare în ADAC Prototype Cup Germany, primul podium (GALERIE FOTO)

01 Jul 2023 1131

Pilotul constănțean Alex Cascatău, debut la bordul unui prototip de clasă LMP3. „Se pare că lucrurile nu se aliniază pentru mine la «Paul Ricard»“

08 Apr 2023 999

Premieră în cariera pilotului constănțean Alex Cascatău. Va concura cu o mașină de clasă LMP3. „Mă bucur să încep acest nou capitol“

22 Mar 2023 1390

Debut de succes în Ultimate Cup Series Pilotul Alex Cascatău, pole position, iar apoi podium, pe circuitul „Paul Ricard“ din Franța (GALERIE FOTO)

21 Nov 2022 1206

Final de sezon Pilotul constănțean Alex Cascatău, pe podium în Romanian Endurance Series, la A2. „Vom fi mai puternici în 2023“ (GALERIE FOTO)

09 Nov 2022 1090

La bordul noului prototip Nova Proto NP02 Pilotul constănțean Alex Cascatău, revenire de succes la Spa-Francorchamps. „Experiența a fost fantastică!“ (GALERIE FOTO)

21 Oct 2022 1222

Alex Cascatău, din nou la Spa-Francorchamps. Constănțeanul va pilota noul prototip Nova Proto NP02 (GALERIE FOTO)

15 Oct 2022 1576

Pilotul constănțean Alex Cascatău, din nou pe podium în Romanian Endurance Series. Lider la clasa A2, luptă pentru titlu (GALERIE FOTO)

30 Sep 2022 1288

Frustrant cum au ratat victoria Alex Cascatău și Radu Tămaș la Tg. Mureș! „Probabil cel mai complicat weekend de când pilotez“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2022 2616

Alex Cascatău și Radu Tămaș, pe locul doi la prima etapă a Romanian Endurance Series. „M-a impresionat cu ritmul său fantastic“ (GALERIE FOTO)

11 Mar 2022 2118

În sezonul 2022 al Romanian Endurance Series, pilotul constănțean Alex Cascatău va concura pentru Junior Motorsport (GALERIE FOTO)

05 Mar 2022 2413

Visul devine realitate Alex Cascatău Digital Motorsport, prima echipă de sim racing a unui pilot de curse român (GALERIE FOTO)

08 Jan 2022 1811

Serbează Ziua Națională a României în stil mare Pilotul constănțean Alex Cascatău, la bordul prototipului Duqueine (GALERIE FOTO)

30 Nov 2021 2194

Pilotul constănţean Alex Cascatău, mentor în proiectul Junior Motorsport, iniţiat de Georgios Ladopoulos (galerie foto)

19 Oct 2021 2403

„Ținta rămâne aceeași“ Pilotul constănțean Alex Cascatău, sesiune de teste, în Italia, la bordul unui prototip de clasă LMP3

06 Oct 2021 2460