Pe drumul bun către titlul de campioană! Farul începe să simtă gustul performanței. „Suntem o certitudine, am arătat că ne batem cu cei mai buni“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

  • Echipa de pe litoral e pe merit pe locul întâi și pare că nimic nu o poate opri din cursa către coroana de lauri.
 
Farul Constanța a mai scurtat cu o etapă drumul către titlul de campioană a României, după ce s-a impus și în etapa a treia din turneul play-off al Superligii, 3-2 pe teren propriu cu Universitatea Craiova. Echipa de pe litoral are un parcurs de metronom și arată cel mai bine dintre toate formațiile care se bat la campionat. E pe merit pe locul întâi și pare că nimic nu o poate opri din cursa către coroana de lauri.
  
Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului, a subliniat calitatea lotului constănțean, unul plin de talent. „Din vară am crezut în acest grup. Lucrul cel mai important e să crezi în tine. Tot ce am vorbit din vară s-a împlinit. Am un grup extraordinar, un vestiar foarte bun, niște jucători foarte talentați, care încep să simtă gustul performanței, acela de a încerca să ai o mentalitate de învingător, pentru a încerca să câștigi fiecare meci. Suntem o certitudine, am arătat că ne batem cu cei mai buni. Suntem acolo, putem să o facem. Dar în sport totul durează o zi, de mâine o luăm de la capăt. Trebuie să ne mobilizăm iar, să strângem rândurile. Le-am dat liber până marți după-amiază, au timp să se relaxeze, iar apoi ne vedem să pregătim cum trebuie restul partidelor. Vine o nouă provocare mare, la București, și vrem să câșigăm dn nou. Mulți au fost la lot, pe drumuri. E bine să ne deconectăm puțin, iar apoi de marți să ne conectăm la meciuri. Ne așteaptă un meci foarte greu cu FCSB, dar suntem în formă. Va fi o partidă foarte bună, așa cum a fost și cea cu Craiova. Și sper să câștigăm din nou“, a menționat Hagi.
 
Au făcut un meci perfect
 
Acesta a remarcat că cei trei mijlocași, Grameni, Nedelcu și Artean, au făcut un meci perfect,  „dar între ei i-aș include și pe Louis Munteanu și Mazilu, care au trebuit să facă o muncă defensivă importantă, aceea de a bloca mijlocașii centrali adverși. Au muncit foarte mult, dar au jucat și ofensiv excelent, la fel și Denis. Au făcut presiune în atac și a fost mai ușor pentru ceilalți“.
 
„Denis e jucătorul nostru numărul 1“
 
Golgeterul Farului, Denis Alibec, nu a marcat, a ratat și un penalty, dar rolul său în victorie a fost foarte mare. Implicat în meci, muncitor, altruist, generos în efort, el a oferit o pasă de gol și a fost din nou inima echipei. „Denis e jucătorul nostru numărul 1, e bine că e cu noi, la noi în casă. Ne bucurăm de tot ce face el în fotbal, ne-a ajutat, ne ajută și ne va ajuta foarte tare ca să câștigăm campionatul. E în formă foarte bună. În ultimele două săptămâni, el a jucat din trei în trei zile, meciuri grele. Și acum a făcut un efort extraordinar, a dat pasă de gol. Dacă nu era el, nu câștigam meciul. E acolo pe teren și e bine pentru noi. Ne bucurăm de el și sperăm să meargă în continuare la fel, să ne facă diferența. Dacă a ratat acum penalty, nu înseamnă că nu va mai bate. Avem executanți foarte buni. El e primul, Larie e al doilea. La următorul, va bate tot Alibec și va executa probabil mai bine.  Voi vorbi cu el și-i voi da tactica“, a spus Hagi.
 
„Super! S-a întrecut pe el“
 
Managerul tehnic al Farului a avut cuvinte de lauză și la adresa publicului, meciul jucându-se cu casa închisă. „Super! S-a întrecut pe el. Cred că în seara asta a fost cea mai frumoasă atmosferă de până acum. Așa cum trebuie, și cu cântat, și cu zgomot, iar cu ce am făcut și noi a fost fantastic. Fanii au contribuit la modul în care au jucat băieții, pentru că aceștia au văzut de la început ce e pe stadion. În spatele nostru există deja suporterii, o comunitate și un oraș puternic din România. Dobrogea e o provincie puternică. Sperăm să ne ridicăm la înălțimea a ce își doresc ei“, a punctat Gică Hagi.   

 
„Inclusiv cei din Constanța se gândeau că ne vom bate la retrogradare“
 

Cel mai bun jucător din istoria fotbalului românesc arată că, fiind pe locul întâi, Farul e preocupată doar de jocul ei, nu o interesează ce fac rivalle la titlu. „Farul se luptă pentru a câștiga campionatul. Atât pot spune, despre alții nu pot vorbi. Suntem acolo, avem oxigen, e bine și ne place. Nu mă interesează ce scor va fi la CFR Cluj - FCSB. Cum am spus și la flash interviu, după meci mă duc acasă, mă așteaptă nevastă-mea, vreau să am o seară ca lumea, să mănânc, să bem un pahar de vin și să stau cu soția. Nu pot spune ce-mi place să mănânc, îmi place de nevastă-mea și de copii. Noi suntem pe primul loc și e important ce facem noi. Asta am transmis echipei, și înainte de meci și mereu. Din vară le spun că în viață e important să depinzi de tine și să ai o mentalitate de învingător. Suntem pe drumul cel bun, la Constanța se construiește ceva bun. Suntem acolo că am făcut foarte bine. Nu ne-am înscris de la început la titlu, nici nu aveam cel mai mare buget. În vară, inclusiv cei din Constanța se gândeau că ne vom bate la retrogradare. Așa am auzit eu și cred că sunt informat destul de bine. Nimeni din România nu credea că vom ajunge aici. Dar lumea de obicei se grăbește. Jucătorii care au venit ne-au ajutat foarte mult. În tur, Torje ne-a ajutat la fiecare meci. Toți cei care au venit au făcut bine“, a menționat Hagi.
 
Nu contează vârsta, ci ce fac pe teren
 
De două etape, „marinarii“ au jucat fără două piese de bază, Mihai Popescu și Tudor Băluță, accidentați, dar cei care au jucat în locul lor au făcut-o foarte bine, iar Farul a obținut o victorie și un egal. „Acasă jucăm bine și am arătat și în deplasare că rezistăm presiunii. Facem față. Ne gândim la noi, cum să jucăm cel mai bun fotbal și să avem personalitate. Sperăm să o menținem. Ne-au lipsit și nouă trei jucători, dar noi nu vorbim de aceasta, îi băgăm pe ceilalți. De 2002, 2003, 2005, 2006. Și nimeni nu zice nimic de cât de tineri sunt. Sunt buni, nu contează vârsta, ci ce faci pe teren. E important că excelează, sunt la o echipă care are pretenții mari, iar presiunea o duc eu. Suntem pe drumul cel bun și o facem împreună“, a mai arătat Gheorghe Hagi.     
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Hagi, după victoria Farului cu Universitatea Craiova
„Un meci fantastic, un rezultat fantastic“

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 336

Farul Constanța luptă pentru locul doi Dina Grameni - „Am demonstrat că suntem o echipă foarte bună, care merită să fie pe podium“ (VIDEO)

22 Apr 2024 1215

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 707

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 844

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 713

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1401

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 CFR Cluj a deraiat la Ovidiu! Farul Constanța a învins cu 5-1 și urcă pe locul doi în play-off! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1097

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 903

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 642

Superliga 2023/2024 FCSB poate obține titlul de campioană a României încă din acest weekend

19 Apr 2024 875

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 2555

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la conferința de presă - „M-ai prins în ofsaid!“ (VIDEO)

18 Apr 2024 1240

UPDATE. Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic, dar unicul nostru obiectiv e victoria“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1791

Box George Edmond Maradin, pe locul cinci la Campionatul European. „Mândru să reprezint România și orașul Constanța!“ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 987

Doi fotbaliști de la Farul Constanța, în echipa etapei a patra din play-off / play-out. „Este surpriza plăcută“

16 Apr 2024 708