Perechea de stoperi cu care Farul Constanța a început campionatul. Ce a spus Hagi de evoluția celor doi (GALERIE FOTO)


 
  • Gică Hagi s-a declarat „foarte mulțumit“ de victoria cu FCU Craiova 1948, una care aduce încredere și curaj la Farul în startul de campionat.
  • Echipa de pe litoral a început partida cu cinci jucători achiziționați în această vară, iar alți doi au intrat pe parcurs.
  • „Regele“ a subliniat și sprijinul primit de formația constănțeană din partea publicului.
 
În meciul de debut din noul sezon, 2-1 pe teren propriu cu FCU Craiova 1948, Farul Constanța a folosit șapte jucători transferați în această vară, dintre care cinci titulari. Unul dintre cei care au intrat din primul minut a fost fundașul central Mihai Popescu, perechea din centrul apărării a lui Ionuț Larie, căpitanul echipei.
 
Echipa folosită de Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului, a fost: Aioani - Mladen (64 Boboc), Larie (cpt.), M. Popescu, Kiki - Artean, D. Nedelcu, Grameni (73 Doukoure) - Torje (77 R. Moldoveanu), Vl. Morar (77 Ad. Petre), A. Pitu (64 R. Ion). Despre evoluția perechii de stoperi Larie - M. Popescu, Hagi a spus, după meci: „Îmi place acest cuplu de fundași centrali, unul - atletic stă foarte bine (n.r. Mihai Popescu), celălalt e constructor (n.r. Ionuț Larie). Fac o pereche bună. Popescu seamănă cu Ghiță mult. Încă nu e 100%, a venit din Scoția, unde juca mai direct, iar la noi tot jocul începe din spate. Dar eu cred că s-a mișcat bine, lăsând la o parte cele două greșeli simple pe care le-a făcut. I-am spus însă să nu se gândească la ele. Ca fundaș, trebuie să joace întotdeauna simplu, ordonat, să nu se complice. Apoi a făcut-o foarte bine“.  
 
„Avem și calitate cu mingea, avem și putere“
 
Gică Hagi s-a declarat „foarte mulțumit“ de victoria cu echipa din Bănie, una care aduce încredere și curaj la Farul în startul de campionat. „Am fost sigur că va fi un meci frumos, chiar dacă era vorba de prima etapă și nici noi, nici ei nu suntem 100%. S-au întâlnit două echipe care vor să atace, să joace fotbal, să marcheze. Pentru noi era importantă victoria, care aduce încredere, convingere, curaj și fericire în grupul nostru. Au fost multe schimbări în această vară. Cred că am fost inspirat, chiar dacă Pitu și Grameni nu s-au aflat la un nivel fizic foarte bun, ei venind mai târziu cu noi în pregătire, după prezența la lotul național. Am încercat să folosesc cât de cât o echipă care cunoștea sistemul și ce să facă. Sunt foarte mulțumit de victorie, iar toți jucătorii au luptat. Pe final, au încercat să păstreze rezultatul și au făcut-o bine. Avem și calitate cu mingea, avem și putere. Vom vedea. Oricum, e doar începutul, dar sunt fericit că am câștigat. Eram convins că vom primi o replică bună, FCU Craiova 1948 a demonstrat și în campionatul trecut. A venit un antrenor care vrea să joace, le-a imprimat acest lucru. Știu să joace, dar i-am pus în dificultate de multe ori, cât am putut, că apoi, pe căldura aceasta, să faci presing din minutul 1 până în minutul 90 e greu. Au ieșit mereu meciuri frumoase între mine și Croitoru. Nu trag concluzii în momentul de față. Cei noi nu au nicio presiune, le dăm timp să se adapteze. Presiune au cei vechi, trebuie să ducă acest început de campionat. Interesul numărul unu al nostru e să câștigăm, să facem puncte“, a menționat Hagi. 
 
„Le spun mereu să tragă la poartă“
 
Golurile Farului au fost marcate de Grameni și Artean, ambele reușite fiind foarte frumoase, șuturi cu stângul, Grameni din afara careului. „Când se marchează din afara careului, e mereu un gol special. Mă bucur că au înscris Grameni și Artean, doi jucători care nu sunt obișnuiți să dea gol. Mă bucur însă și pentru noi toți că am câștigat. Le spun mereu jucătorilor să tragă la poartă, să vă arăt ședința să vedeți“, a dezvăluit Gică Hagi. Andrei Artean a fost declarat omul meciului.   
 
„Cred că acolo trebuie să ajungem“
 

„Regele“ a subliniat și sprijinul primit de echipa constănțeană din partea publicului. „Suporterii au venit la stadion, acest lucru mă bucură. Să fie din ce în ce mai mulți fariștii. Să arătăm așa cum era în anii 70 - 80, când eu eram copil și săream gardul să intru să văd meciul. Cred că acolo trebuie să ajungem. Din păcate, acum avem un stadion mic, dar în doi ani îl vom avea pe cel mare. Atunci, targetul nostru va fi să avem între 10.000 și 15.000 de abonați. Atunci cred că Farul va fi puternică și va putea să amită pretenții la lucruri mai mari“, a spus Gheorghe Hagi.
       
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Farul Constanța și sprijinul masiv al fanilor. Gică Hagi - „E important să avem foarte mulți abonați“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doi fotbaliști de la Farul Constanța, în echipa etapei a patra din play-off / play-out. „Este surpriza plăcută“

16 Apr 2024 650

Superliga 2023/2024. Farul Constanța, ultimul meci din sezonul regular Hagi - „Sperăm să venim de la Botoșani calificați în play-off“

03 Mar 2024 1608

UPDATE. Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Am încredere că vom face un meci foarte bun“ (VIDEO)

01 Mar 2024 1397

Farul Constanța Hagi, după meciul cu Universitatea Cluj. „E comedie, deja o dați în comedie!“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

29 Feb 2024 1950

Sondaje de opinie Golgeterul de la Farul Constanța în sezonul 2023/2024. Un jucător, indicat de 46% dintre respondenți

18 Feb 2024 1091

Farul Constanța Lacrimi de mic suporter! Povestea băiețelului care a emoționat întreaga Românie la meciul cu Dinamo (GALERIE FOTO)

15 Feb 2024 2446

Farul Constanța Hagi - „Am primit o lecție și sper ca jucătorii să înțeleagă că lucrurile nu pot merge în direcția aceasta“ (GALERIE FOTO)

13 Feb 2024 1189

Hagi, după Farul Constanța - Dinamo 0-2 „Suntem departe de a avea mentalitatea pe care mi-o doresc. Nu suntem Dumnezei“

12 Feb 2024 1979

Sondaj de opinie Cine credeți că va fi golgeterul Farul Constanța în sezonul 2023/2024 al Superligii?

11 Feb 2024 886

Farul Constanța Fundașul Ionuț Larie, în echipa ideală a etapei a 24-a. A ajuns la șapte goluri marcate și e golgeterul „marinarilor“

06 Feb 2024 809

Constanța Cupa organizată în memoria lui Cătălin Agafiței și-a derulat prima ediție (GALERIE FOTO + VIDEO)

28 Jan 2024 1097

Farul Constanța Cântec pentru Ionuț Larie, cu ocazia zilei sale de naștere. „Mereu este pus pe fapte, azi a împlinit 37“ (VIDEO)

17 Jan 2024 1690

Farul Constanța. 16 ianuarie 2024 Astăzi e ziua de naștere a lui Ionuț Larie, căpitanul „marinarilor“

16 Jan 2024 1183

UPDATE. Campioana României Farul Constanța, primul antrenament din 2024. Ionuț Larie și Andrei Artean, declarații (FOTO+VIDEO)

04 Jan 2024 1491

Farul Constanța „Credeți că nu vă vrea cineva în play-off?“. Ce a răspuns Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

17 Dec 2023 2825