Sport

Personalul din unităţile subordonate Ministerului Tineretului şi Sportul e astăzi în grevă japoneză

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret, afiliat la Federaţia Publisind, membru al Blocului Naţional Sindical, a anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă, că, astăzi, personalul din unităţile subordonate Ministerului Tineretului şi Sportului, din toata ţara, se va afla în grevă japoneză, urmând ca de săptămâna viitoare să aiba loc acţiuni de pichetări şi strângerea de semnături pentru greva generală.

In repetate randuri, Sindicatul National Sport si Tineret a adus la cunostinta conducerii ministerului ca problemele de natura salariala sunt grave si ca trebuie gasite solutii in vederea inlaturarii discriminarilor, nemaifiind acceptate amanari si tergiversari.

Tratamentul inegal si discriminatoriu legiferat prin adoptarea Legii-cadru nr. 153/2017 in ceea ce priveste salarizarea personalului din Sport si Tineret au determinat mentinerea celui mai scazut nivel de salarizare dintre toate categoriile de bugetari din Romania. Astfel, reincadrarea personalului si comprimarea a 70% din totalul salariilor la un cuantum de 1.300 lei net (1.100 lei net in cazul salariatilor din federatiile sportive nationale) nediferentiat pe functii, grade , trepte, gradatii, a dus la aparitia unor inechitati intre aceleasi categorii de personal.

Indiferenta si lipsa de respect fata de proprii angajati dar si modul incorect si ilegal de relationare cu organizatia sindicala au alimentat nemultumirile existente si ne obliga sa recurgem la toate formele de protest si anuntam demararea programului de proteste cu – GREVA JAPONEZA – in toate institutiile din Sport si Tineret, pentru data de 19.07.2018. Angajatii vor purta banderole albe pe brat in semn de protest fata de situatia salarizarii din domeniile de activitate si nesolutionarea revendicarilor:

• 70% dintre salarii sunt egalizate la un cuantum de 1.300 de lei net,
• angajatii din sport si tineret nu sunt incadrati diferentiat in functie de studii, functii, raspundere, vechime sau complexitatea muncii lor,
• nu se acorda sporul – gradatia de vechime: sunt platiti la fel si angajatii cu 1 an si cei cu 35 de ani vechime, exista situatii cand noul angajat are salariu mai mare decat unul cu vechime considerabila,
• nu este platita munca in zilelele de sambata si duminica, sarbatorile legale si nici orele suplimentare,
• nu se mai acorda sporul de 25% pentru antrenorii care au sportivi la lotul national,
• incepand cu 1 ianuarie 2018 antrenorilor cu sportivi la lotul national le-au scazut veniturile.
• functiile specifice nu sunt incadrate corespunzator ( medic, asistent, kinetoterapeut, psiholog, maseur, sofer, receptioner, cameriste, profesor – antrenor ),
• nu exista nici un fel de sporuri desi ar avea dreptul conform legii, nu se aplica regulamentul de sporuri la nivelul MTS si al unitatilor subordonate,
• sunt probleme in salarizarea si incadrarea angajatilor din federatiile sportive nationale ale caror venituri sunt plafonate la 1.100 de lei net.

Sindicatul National Sport si Tineret va seta in perioada urmatoare un plan de actiuni in vederea solutionarii problemelor cu care se confrunta acest sistem abandonat de o clasa politica preocupata numai de propriile salarii si pensii speciale. Ministrul Tineretului si Sportului trebuie sa in dialog real cu reprezentantii sindicatului, iar prioritatile constand in rezolvarea revendicarilor angajatilor trebuie sa fie solutionate de urgenta, aceasta fiind ultima cale prin care se transmite autoritatilor un mesaj clar: S-A DEPASIT LIMITA SUPORTABILULUI! In caz contrar vom sustine salariatii in toate actiunile pe care acestia le vor decide spontan sau organizat prin intermediul grupelor teritoriale.

Sindicatul National Sport si Tineret
Grupul Sindical DJST Constanta


Sursa foto (cu rol ilustrativ): Facebook (Marian Ţuţuianu)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Referire şi la Federaţia Română de Oină, de la Constanţa, în raportul public al Curţii de Conturi

20 Mar 2019 402

Doliu în lumea atletismului românesc. Un important antrenor a decedat

07 Mar 2019 483

Sportul inventat în Argentina şi practicat zilnic de puştii Academiei Hagi, recunoscut oficial de Ministerul Tineretului şi Sportului

11 Jan 2019 761

Trei eleve din Constanța, premiate pentru invenția unui lacăt optic

10 Jan 2019 1619

Frontiera Tomis Constanţa a câştigat Campionatul Naţional de oină în sală rezervat seniorilor (galerie foto)

05 Nov 2018 455

Frontiera Tomis Constanţa şi Spicu Horia participă la două Campionate Naţionale la Baia Mare

01 Nov 2018 379

​Modelele de subiecte pentru examenul naţional de Bacalaureat 2019, disponibile din noiembrie

15 Oct 2018 1309

Echipa de oină Spicu Horia participă, la Gherăeşti, la Cupa Satelor

21 Sep 2018 665

ACS Frontiera Tomis Constanţa participă la Cupa Centenarului la Oină!

22 Aug 2018 516

Constanţa. Peste 70 de participanţi, la proiectul pilot ” Tineri împotriva corupției - Gândesc, Vorbesc și Acționez Pro-Integritate”

09 Aug 2018 492

„Cei mai nedreptăţiţi bugetari“ Ieri, membrii Sindicatului Naţional Sport şi Tineret au protestat la Guvern. Acţiune şi la Constanţa

03 Aug 2018 650

Angajaţi de la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa protestează astăzi în Capitală

02 Aug 2018 688

Suporterii au venit ieri la şedinţa de Consiliu Local Municipal Constanţa „SSC Farul a fost în pericol real de desfiinţare“ (galerie foto)

01 Aug 2018 4859

Imagini de la eveniment Suporterii cer Consiliului Local ca SSC Farul să poată folosi în continuare stadionul Farul. Ce a spus Sorin Mihăilescu (galerie foto)

31 Jul 2018 2091

Festival de oină, în weekend, la Constanţa şi Mamaia. Participă toate echipele mari ale României

19 Jul 2018 1424