Sport

Petre Grigoraş a revenit la SSC Farul într-un moment dificil „Se pare că n-a fost o soluţie bună acea schimbare din vară“

Aflată pe loc de retrogradare în Liga a 2-a, 17 (din 20 de echipe), cu numai şase puncte cucerite în opt partide, nou promovata SSC Farul Constanţa dispută duminică, 30 septembrie, de la ora 11.00, la Techirghiol, partida din etapa a noua, cu ACS Energeticianul, formaţie aflată pe poziţia a zecea, cu 13 puncte.
 
SSC Farul nu se va putea baza la acest meci pe Lamine şi Iani, ambii accidentaţi, o altă problemă fiind că în lot se află un singur portar valid, tânărul Rareş Raclău. Lamine, care a jucat cu dureri contra Chindiei, se pare că va trebui operat în cel mai scurt timp. Petre Grigoraş, care a fost instalat antrenor la SSC Farul în urmă cu o etapă, în care echipa de pe litoral a cedat cu 1-5 în deplasare cu Chindia Târgovişte, a subliniat situaţia dificilă din acest moment în care se află formaţia de pe litoral.
 

„Nu mai avem voie să facem greşeli“

 
„Aşa cum ştiţi, odată cu preluarea SSC Farul de către Ciprian Marica, am fost cooptat ca antrenor principal. Am început noul mandat cu o înfrângere drastică. Pe undeva, mă aşteptam la un asemenea deznodământ, dar nu la acest scor. N-aş vrea să comentez prea mult despre ce a fost. Ne aşteaptă un meci foarte greu cu ACS Energeticianul. În primele etape, SSC Farul a avut parte şi de echipe mai accesibile (şi ne uităm câte puncte s-au făcut), iar acum vom avea adversari şi jocuri mult mai tari. A fost Târgovişte, care în ultimii trei ani s-a bătut pentru promovare. Energeticianul a investit foarte mult şi e o formaţie solidă. Urmează în plus ASU Poli, U Cluj (care vedeţi ce echipă şi ce condiţii are, lot, echilibru, pregătire bună), Piteşti, Mioveni, Petrolul ş.a.m.d. E clar că vom avea un parcurs foarte greu, ţinând cont şi de acele schimbări care au fost în vară. E preluat în fugă, în viteză şi nu mai avem voie să facem greşeli. Trebuie să avem răbdare şi, uşor-uşor, să o luăm pas cu pas, ca să putem îndrepta situaţia, atât cât se poate îndrepta la acest moment“, a spus Petre Grigoraş.
 

„Se pare că ce s-a dorit n-a dat satisfacţie“

 
Principalul SSC Farul a arătat că, în vară, s-au întârziat multe dintre lucrurile care trebuiau făcute, iar acum echipa suferă. „În vară, s-a structurat un lot nou, dar care nu a făcut pregătire centralizată, din diverse motive, pe care nu vreau să le comentez eu acum. Din păcate, se pare că ce s-a dorit n-a dat satisfacţie. Se pare că n-a fost o soluţie bună acea schimbare din vară. Nu mă refer doar la mine, mă refer la lotul de jucători în principal. S-au întârziat foarte multe lucruri care trebuiau să se facă. Până în iarnă, nu mai putem face aproape nimic. Acum, avem un singur portar, junior, care n-a apărat nicăieri, altul a plecat după două - trei etape, iar altul e accidentat. Sperăm să găsim o soluţie până la meci, ca să nu fim nevoiţi să punem rezervă de portar un jucător de câmp. Cel mai grav e că stăm într-un portar. Încercăm să mai aducem unul, liber de contract. Mai sunt şi alte aspecte, jucători veniţi târziu, total în urmă cu pregătirea, nemaivorbind de valoare, care e discutabilă momentan. Nici nu am avut foarte mult timp la dispoziţie pentru a lucra. E cert că ne aşteaptă o perioadă extrem de grea. Nu caut însă scuze şi motive. Sub nicio formă. Să nu se înţeleagă aşa ceva. Ştiam multe lucruri, despre lot, echipă şi situaţia grea de la club şi condiţiile existente. Cunoşteam multe aspecte. Ştiam la ce mă înham atunci când am acceptat propunerea lui Ciprian. Vom încerca să schimbăm ceva în bine în cea mai scurtă perioadă. Nu va fi uşor şi nu mă aştept într-o etapă - două să se vadă un reviriment. Am suferit în etapa precedentă, posibil să mai suferim şi în următoarele două“, a menţionat Grigoraş.
 

„Situaţia nu e una roz, ci una foarte dificilă“

 
Tehnicianul constănţean a vorbit şi despre obiectivele SSC Farul din acest sezon. „Sunt conştienţi şi jucătorii de situaţia grea în care este echipa. Vrem ca în iarnă să venim cu ceva mai bun, cu ceva nou, viabil, mult mai valoros, pentru a putea să ne respectăm obiectivele pe care ni le-am pus, exceptându-l pe cel pe care şi l-ar fi dorit toată lumea şi pe care poate ni l-am fi propus în vară, de a promova. Momentan, promovarea este o utopie. E greu să te gândeşti la aşa ceva. E clar însă că vom încerca să ne menţinem cât mai bine şi să formăm o echipă care la anul clar să atace promovarea. Nu trebuie să păcălim pe nimeni şi să ne ascundem. Anul acesta, doar un miracol ar putea face să putem spera la mai mult. Nu sunt pesimist, încerc să fiu realist şi să-i informez şi pe iubitorii fotbalului constănţean că situaţia nu e una roz, ci una foarte dificilă momentan, dar că, în timp, poate fi remediată. Trebuie ca, avându-i alături de noi pe oamenii care doresc binele acestei echipe şi pe suporterii constănţeni, să punem umărul fiecare şi să facem tot posibilul ca Farul să renască şi să arate aşa cum ne-am dori-o fiecare“.
 

A căzut şi varianta Vlad Neagu

 
În privinţa problemei din poartă, nu poate fi folosit nici Vlad Neagu. „Sper să găsim soluţii ca, duminică, echipa să arate mult mai bine ca la Târgovişte, acolo unde am comis unele greşeli personale imense. Am luat multe goluri. În prima repriză, cât ne-au ţinut balamalele, am avut o evoluţie destul de bună, apoi, după golul trei şi pe final, echipa a căzut, din toate punctele de vedere. Când am venit, erau doi portari, dintre care unul în piuneze. E o situaţie care nu ne convine. Ar fi trebuit cineva să se gândească că o echipă trebuie să aibă cel puţin trei portari. Dar acestea sunt condiţiile, asta e situaţia. Vom încerca, împreună cu cei din conducere să rezolvăm problema asta, e nevoie de o soluţie până duminică. Aş fi făcut pasul cu Vlăduţ Neagu (n.r. antrenor de portari) în poartă, dar şi el e accidentat. Nici la Liga a 4-a, la FC Farul, nu sunt portari, şi ei au o problemă la acest post. Poate pe Robu să-l mai aduc de acolo, ca să am soluţii la jucătorii Under-21“, a mai spus Petre Grigoraş.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
SSC Farul Constanţa dispută meciul din propriul fief cu ACS Energeticianul duminică, 30 septembrie
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Ben Ami

28 Sep, 2018 22:05

pentru a imbunatatii conditia fizica se pot face anumite tipuri de antrenamente... dar asta tine doar aproximativ 8-9 saptamani dupa care e musai sa se umble la pregatire in alt mod!

Articole asemanatoare

Ce spun Ciprian Marica şi Petre Grigoraş SSC Farul încheie anul pe loc de retrogradare. Va urma o remaniere a lotului de jucători

10 Dec 2018 1496

Petre Grigoraş - „Meci mai mult decât dificil“ SSC Farul vrea să încheie anul 2018 cu o victorie, sâmbătă, la Constanţa

08 Dec 2018 529

SSC Farul Constanţa Petre Grigoraş - „Am încredere că jucătorii noștri nu se vor gândi deja la Moș Crăciun“(galerie foto)

07 Dec 2018 832

SSC Farul, pe loc de retrogradare. Lupta din subsol e tot mai aprigă! „Marinarii“ încheie anul 2018 cu un meci cu UTA, la Constanţa

04 Dec 2018 892

SSC Farul Constanța, din nou pe loc de retrogradare după eșecul sever cu ACS Poli Timișoara

01 Dec 2018 884

Mai era un minut! SSC Farul Constanța, eșec dureros la Timișoara Petre Grigoraș - „Acesta e fotbalul. Neatenția se plătește“

30 Nov 2018 843

Răpuși în prelungiri! SSC Farul Constanța, înfrângere dramatică în meciul cu Ripensia Timișoara

28 Nov 2018 1354

Două meciuri, unul după altul, la Timişoara. Primul e astăzi SSC Farul, în faţa unei premiere în acest campionat

28 Nov 2018 1022

Pe 1 decembrie, SSC Farul Constanţa are meci la Timişoara în Liga a 2-a

21 Nov 2018 889

SSC Farul, scorul etapei în „finala campionatului“. Remarcaţii lui Petre Grigoraş „Îi apreciez mult. Şi nu e vorba numai de ei“ (galerie foto + video)

19 Nov 2018 1489

Litigiu, la Judecătoria Constanţa, între Petre Grigoraş, antrenorul SSC Farul, şi CS Pandurii Lignitul Tg. Jiu

17 Nov 2018 890

„Se încearcă senzații tari!“ Episodul „omul cu un teanc de bani la vestiare“. Ce spune Petre Grigoraș

16 Nov 2018 689

SSC Farul joacă sâmbătă cu Luceafărul Oradea la Constanţa Petre Grigoraş - „Adevăraţii suporteri vin în momentele dificile“

16 Nov 2018 859

Astăzi e ziua de naştere a lui Petre Grigoraş, antrenorul SSC Farul. Cel mai frumos cadou, victoria, sâmbătă, cu Luceafărul Oradea

15 Nov 2018 692

Petre Grigoraş - „A căzut şi ultima improvizaţie“ SSC Farul Constanţa, echipa fără fundaş stânga

05 Nov 2018 1091

Suporteri constănţeni, discuţii după meci cu Petre Grigoraş. Ce a declarat antrenorul SSC Farul

05 Nov 2018 1477

SSC Farul joacă sâmbătă la Constanţa, în Liga a 2-a, cu echipa de pe locul şapte. Etapa începe astăzi

02 Nov 2018 990

SSC Farul. Petre Grigoraş a subliniat evoluţia atacantului Nicolae Moise „Mă bucur pentru reuşitele sale. Are atitudine în joc“ (galerie foto)

23 Oct 2018 2772

Petre Grigoraş - „Victoria voinţei“ SSC Farul a ieşit din „zona minată“, după ce a învins echipa de pe locul patru, care a condus la Constanţa (galerie foto)

22 Oct 2018 1377

Reîntâlnire cu istoria la meciul SSC Farul - FC Argeş „Legendele «alb-albastre» revin acasă. Să le primim cum se cuvine!“ (video)

20 Oct 2018 1931

Meci aparte pentru Petre Grigoraş SSC Farul Constanţa, confruntare care pe care cu Aerostar Bacău, în Liga a 2-a

13 Oct 2018 1684

„Ne-au taxat“ SSC Farul i-a făcut „cadouri“ Universităţii Cluj, iar aceasta i-a stricat debutul în Liga a 2-a pe stadionul „Farul“ (galerie foto)

12 Oct 2018 1149

Imagini de la eveniment SSC Farul, eșec sever la Constanța cu U Cluj în Liga a 2-a. Oaspeții au înscris două goluri în inferioritate numerică! (galerie foto)

10 Oct 2018 1582

UPDATE. SSC Farul - U Cluj, miercuri, la Constanţa Petre Grigoraş - „Aşteptăm cât mai mulţi spectatori la meci!”

09 Oct 2018 2393

SSC Farul revine acasă! Miercuri, meci cu U Cluj „Vocile voastre să fie din nou auzite la unison, pe stadionul unde s-a scris istorie“

09 Oct 2018 2255

SSC Farul, meci cu ASU Poli Timişoara Petre Grigoraş - „Cu atitudine, avem şanse la un scor pozitiv. Vrem continuitate“

04 Oct 2018 1794

SSC Farul Constanţa are trei absenţe pentru meciul de sâmbătă cu ASU Poli Timişoara

03 Oct 2018 1088

Cine este portarul-surpriză al „marinarilor“ Bannere pro-Ion Barbu la meciul SSC Farul Constanţa - ACS Energeticianul. Ce spune Petre Grigoraș

01 Oct 2018 2016

Petre Grigoraș - „E posibil să mai suferim“ SSC Farul, meci greu, duminică, la Techirghiol, cu ACS Energeticianul

29 Sep 2018 1559

Duminică, meci cu ACS Energeticianul Petre Grigoraş - „La SSC Farul, situaţia e foarte dificilă, dar, în timp, poate fi remediată“

27 Sep 2018 1856

SSC Farul Constanţa dispută meciul din propriul fief cu ACS Energeticianul duminică, 30 septembrie

27 Sep 2018 1661

Eşec usturător la Târgovişte SSC Farul Constanţa e din nou pe loc de retrogradare

24 Sep 2018 1485

Chindia Târgovişte a învins SSC Farul Constanţa cu 5-1 în Liga a 2-a. În opt meciuri, „marinarii“ au primit 22 de goluri!

23 Sep 2018 1692

Un nou început Petre Grigoraș și Marian Dinu debutează la SSC Farul în Liga a 2-a. Meci contra Chindiei Târgoviște

22 Sep 2018 1949

Ciprian Marica, prezent astăzi la SSC Farul Constanța. Petre Grigoraș şi Marian Dinu, noii antrenori (galerie foto)

20 Sep 2018 8758

Multe persoane cunoscute, prezente la meciul dintre AS CS Farul Constanţa şi Ştiinţa Acalab Poarta Albă (galerie foto)

30 Aug 2018 1759

De vis! Patru goluri pentru Alex Grigoraş, căpitanul SSC Farul „Unul dintre cele mai bune meciuri din cariera mea. Sunt foarte fericit!“ (galerie foto)

06 Aug 2018 1679

Comunicat SSC Farul Constanţa „Este nevoie să fim uniţi! Se va încerca dezbinarea suflării alb-albastre!“

06 Jul 2018 3026

UPDATE. Conferință de presă Adrian Pitu, Erkal Memet și Petre Grigoraș „Publicul constănțean trebuie să cunoască și punctul nostru de vedere”

04 Jul 2018 4918

Petre Grigoraş, după despărţirea de SSC Farul „Să văd în tribună, la Liga a 3-a, 5 - 6.000 de oameni, a fost cea mai mare bucurie a mea“

03 Jul 2018 3315

Mesaj al suporterilor la meciul SSC Farul - ACS Performer „Vrem ca Farul să fie o echipă curată, deci nu cedăm! Fără compromisuri!“ (galerie foto + video)

02 Jul 2018 2565

UPDATE SSC Farul a încheiat colaborarea cu antrenorul Petre Grigoraş

01 Jul 2018 2791

„Un nou început“ SSC Farul susţine astăzi prima partidă de verificare de la reluarea pregătirii

30 Jun 2018 2049

Imagini de la eveniment Fotbaliştii de la SSC Farul au încheiat vacanţa. Cine a condus primul antrenament (galerie foto)

25 Jun 2018 3160

SSC Farul se reuneşte astăzi. S-a discutat despre încheierea contractului antrenorului Petre Grigoraş. Posibili înlocuitori

25 Jun 2018 4273

S-a zvonit că Petre Grigoraş nu va mai fi antrenorul SSC Farul Constanţa. Ce spune tehnicianul

21 Jun 2018 2921

Premierea campioanelor şi a campionilor CS Victoria Cumpăna a organizat „Festivalul de Gimnastică Ritmică Pentru Copii“ (galerie foto)

19 Jun 2018 661

Antrenorul Petre Grigoraş, o nouă promovare cu Farul. Va continua pe banca tehnică? „Atunci voi da şi eu un răspuns“

28 May 2018 4940

Promovarea SSC Farul. Filmul unei zile de neuitat „Şi-avem o echipă mare, o ştie toată lumea, că ea Farul se numeşte şi este din Constanţa!“ (galerie foto + video)

28 May 2018 15665

SSC Farul, la un punct de promovare Emoţii mari! Au aşteptat pe gazon finalul meciului de la Modelu. Şapte minute cât o viaţă!

21 May 2018 5173