Sport

Petre Grigoraş a revenit la SSC Farul într-un moment dificil „Se pare că n-a fost o soluţie bună acea schimbare din vară“

Aflată pe loc de retrogradare în Liga a 2-a, 17 (din 20 de echipe), cu numai şase puncte cucerite în opt partide, nou promovata SSC Farul Constanţa dispută duminică, 30 septembrie, de la ora 11.00, la Techirghiol, partida din etapa a noua, cu ACS Energeticianul, formaţie aflată pe poziţia a zecea, cu 13 puncte.
 
SSC Farul nu se va putea baza la acest meci pe Lamine şi Iani, ambii accidentaţi, o altă problemă fiind că în lot se află un singur portar valid, tânărul Rareş Raclău. Lamine, care a jucat cu dureri contra Chindiei, se pare că va trebui operat în cel mai scurt timp. Petre Grigoraş, care a fost instalat antrenor la SSC Farul în urmă cu o etapă, în care echipa de pe litoral a cedat cu 1-5 în deplasare cu Chindia Târgovişte, a subliniat situaţia dificilă din acest moment în care se află formaţia de pe litoral.
 

„Nu mai avem voie să facem greşeli“

 
„Aşa cum ştiţi, odată cu preluarea SSC Farul de către Ciprian Marica, am fost cooptat ca antrenor principal. Am început noul mandat cu o înfrângere drastică. Pe undeva, mă aşteptam la un asemenea deznodământ, dar nu la acest scor. N-aş vrea să comentez prea mult despre ce a fost. Ne aşteaptă un meci foarte greu cu ACS Energeticianul. În primele etape, SSC Farul a avut parte şi de echipe mai accesibile (şi ne uităm câte puncte s-au făcut), iar acum vom avea adversari şi jocuri mult mai tari. A fost Târgovişte, care în ultimii trei ani s-a bătut pentru promovare. Energeticianul a investit foarte mult şi e o formaţie solidă. Urmează în plus ASU Poli, U Cluj (care vedeţi ce echipă şi ce condiţii are, lot, echilibru, pregătire bună), Piteşti, Mioveni, Petrolul ş.a.m.d. E clar că vom avea un parcurs foarte greu, ţinând cont şi de acele schimbări care au fost în vară. E preluat în fugă, în viteză şi nu mai avem voie să facem greşeli. Trebuie să avem răbdare şi, uşor-uşor, să o luăm pas cu pas, ca să putem îndrepta situaţia, atât cât se poate îndrepta la acest moment“, a spus Petre Grigoraş.
 

„Se pare că ce s-a dorit n-a dat satisfacţie“

 
Principalul SSC Farul a arătat că, în vară, s-au întârziat multe dintre lucrurile care trebuiau făcute, iar acum echipa suferă. „În vară, s-a structurat un lot nou, dar care nu a făcut pregătire centralizată, din diverse motive, pe care nu vreau să le comentez eu acum. Din păcate, se pare că ce s-a dorit n-a dat satisfacţie. Se pare că n-a fost o soluţie bună acea schimbare din vară. Nu mă refer doar la mine, mă refer la lotul de jucători în principal. S-au întârziat foarte multe lucruri care trebuiau să se facă. Până în iarnă, nu mai putem face aproape nimic. Acum, avem un singur portar, junior, care n-a apărat nicăieri, altul a plecat după două - trei etape, iar altul e accidentat. Sperăm să găsim o soluţie până la meci, ca să nu fim nevoiţi să punem rezervă de portar un jucător de câmp. Cel mai grav e că stăm într-un portar. Încercăm să mai aducem unul, liber de contract. Mai sunt şi alte aspecte, jucători veniţi târziu, total în urmă cu pregătirea, nemaivorbind de valoare, care e discutabilă momentan. Nici nu am avut foarte mult timp la dispoziţie pentru a lucra. E cert că ne aşteaptă o perioadă extrem de grea. Nu caut însă scuze şi motive. Sub nicio formă. Să nu se înţeleagă aşa ceva. Ştiam multe lucruri, despre lot, echipă şi situaţia grea de la club şi condiţiile existente. Cunoşteam multe aspecte. Ştiam la ce mă înham atunci când am acceptat propunerea lui Ciprian. Vom încerca să schimbăm ceva în bine în cea mai scurtă perioadă. Nu va fi uşor şi nu mă aştept într-o etapă - două să se vadă un reviriment. Am suferit în etapa precedentă, posibil să mai suferim şi în următoarele două“, a menţionat Grigoraş.
 

„Situaţia nu e una roz, ci una foarte dificilă“

 
Tehnicianul constănţean a vorbit şi despre obiectivele SSC Farul din acest sezon. „Sunt conştienţi şi jucătorii de situaţia grea în care este echipa. Vrem ca în iarnă să venim cu ceva mai bun, cu ceva nou, viabil, mult mai valoros, pentru a putea să ne respectăm obiectivele pe care ni le-am pus, exceptându-l pe cel pe care şi l-ar fi dorit toată lumea şi pe care poate ni l-am fi propus în vară, de a promova. Momentan, promovarea este o utopie. E greu să te gândeşti la aşa ceva. E clar însă că vom încerca să ne menţinem cât mai bine şi să formăm o echipă care la anul clar să atace promovarea. Nu trebuie să păcălim pe nimeni şi să ne ascundem. Anul acesta, doar un miracol ar putea face să putem spera la mai mult. Nu sunt pesimist, încerc să fiu realist şi să-i informez şi pe iubitorii fotbalului constănţean că situaţia nu e una roz, ci una foarte dificilă momentan, dar că, în timp, poate fi remediată. Trebuie ca, avându-i alături de noi pe oamenii care doresc binele acestei echipe şi pe suporterii constănţeni, să punem umărul fiecare şi să facem tot posibilul ca Farul să renască şi să arate aşa cum ne-am dori-o fiecare“.
 

A căzut şi varianta Vlad Neagu

 
În privinţa problemei din poartă, nu poate fi folosit nici Vlad Neagu. „Sper să găsim soluţii ca, duminică, echipa să arate mult mai bine ca la Târgovişte, acolo unde am comis unele greşeli personale imense. Am luat multe goluri. În prima repriză, cât ne-au ţinut balamalele, am avut o evoluţie destul de bună, apoi, după golul trei şi pe final, echipa a căzut, din toate punctele de vedere. Când am venit, erau doi portari, dintre care unul în piuneze. E o situaţie care nu ne convine. Ar fi trebuit cineva să se gândească că o echipă trebuie să aibă cel puţin trei portari. Dar acestea sunt condiţiile, asta e situaţia. Vom încerca, împreună cu cei din conducere să rezolvăm problema asta, e nevoie de o soluţie până duminică. Aş fi făcut pasul cu Vlăduţ Neagu (n.r. antrenor de portari) în poartă, dar şi el e accidentat. Nici la Liga a 4-a, la FC Farul, nu sunt portari, şi ei au o problemă la acest post. Poate pe Robu să-l mai aduc de acolo, ca să am soluţii la jucătorii Under-21“, a mai spus Petre Grigoraş.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
SSC Farul Constanţa dispută meciul din propriul fief cu ACS Energeticianul duminică, 30 septembrie
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Ben Ami

28 Sep, 2018 22:05

pentru a imbunatatii conditia fizica se pot face anumite tipuri de antrenamente... dar asta tine doar aproximativ 8-9 saptamani dupa care e musai sa se umble la pregatire in alt mod!

Articole asemanatoare

SSC Farul Constanţa susţine astăzi ultimul amical înaintea reluării campionatului (galerie foto)

20 Feb 2019 835

Sondaj de opinie Credeţi că SSC Farul Constanţa va avea un 2019 de succes, în care îşi va atinge obiectivele?

18 Feb 2019 909

SSC Farul Constanţa a intrat în linie dreaptă. Amicale şi achiziţii Petre Grigoraş - „Sunt convins că echipa va arăta altfel în joc“

18 Feb 2019 1924

UPDATE SSC Farul Constanţa, antrenamente pe teren şi în sala de forţă, în Antalya

06 Feb 2019 705

Al doilea meci de verificare al SSC Farul Constanța în Antalya a fost anulat

05 Feb 2019 767

SSC Farul, câte două antrenamente pe zi în Antalya. Mâine, e programat un nou amical

04 Feb 2019 843

Imagini de la eveniment SSC Farul s-a reunit în efectiv restrâns. Ce jucători au participat la prima şedinţă de pregătire din 2019 (galerie foto+video)

14 Jan 2019 2058

Petre Grigoraş - „Sunt extrem de încrezător“ SSC Farul Constanţa încheie luni vacanţa. Pe „marinari“ îi aşteaptă un an greu, cu multe provocări!

14 Jan 2019 1570

Ciprian Marica „Am promisiunea că atât Consiliul Local, cât şi Consiliul Judeţean vor susţine Farul Constanţa“

05 Jan 2019 2406

Ce spun Ciprian Marica şi Petre Grigoraş SSC Farul încheie anul pe loc de retrogradare. Va urma o remaniere a lotului de jucători

10 Dec 2018 1980

Petre Grigoraş - „Meci mai mult decât dificil“ SSC Farul vrea să încheie anul 2018 cu o victorie, sâmbătă, la Constanţa

08 Dec 2018 632

SSC Farul Constanţa Petre Grigoraş - „Am încredere că jucătorii noștri nu se vor gândi deja la Moș Crăciun“(galerie foto)

07 Dec 2018 991

SSC Farul, pe loc de retrogradare. Lupta din subsol e tot mai aprigă! „Marinarii“ încheie anul 2018 cu un meci cu UTA, la Constanţa

04 Dec 2018 1050

SSC Farul Constanța, din nou pe loc de retrogradare după eșecul sever cu ACS Poli Timișoara

01 Dec 2018 1044

Mai era un minut! SSC Farul Constanța, eșec dureros la Timișoara Petre Grigoraș - „Acesta e fotbalul. Neatenția se plătește“

30 Nov 2018 942