Sport

Petre Grigoraş - „Doar victoria!“ SSC Farul speră să se bucure ca la Baloteşti şi după meciul cu Pandurii Tg. Jiu


În etapa a 25-a a Ligii a 2-a, SSC Farul Constanţa va întâlni pe teren propriu Pandurii Tg. Jiu, sâmbătă, 16 martie, de la ora 11.00. Echipa gazdă, care vine după victoria preţioasă de pe terenul echipei CS Baloteşti, ocupă în clasament locul 17 (retrograndant), cu 23 de puncte, în vreme ce Pandurii se află pe poziţia a zecea, cu 29 de puncte.
 
Petre Grigoraş, antrenorul principal al SSC Farul, a remarcat atitudinea elevilor săi din partida de la Baloteşti, iar sâmbătă nu concepe altceva decât victoria. „Urmărim în primul rând victoria, dacă vom face şi spectacol, cu atât mai bine. Vrem să ne ridicăm peste linia retrogradării, care ne stă în gât, şi să îndreptăm impresia nefavorabilă lăsată la precedentul meci de acasă. La Baloteşti, echipa a arătat altă atitudine. Din cauza greşelilor noastre, am rămas în zece oameni şi am suferit puţin. Dar cred că victoria noastră a fost meritată, atitudinea băieţilor m-a bucurat. Am văzut o altă reacţie colectivă a jucătorilor şi bucuria de după joc. Şi ei erau puţin încărcaţi, întrucât toată lumea se aştepta ca Farul să defileze în Liga a 2-a. Se ştie însă că nimic nu se poate face într-o săptămână sau două. Nu pot exista relaţii de joc atunci când ai 16 jucători noi, iar mulţi dintre ei vin şi după perioade lungi de inactivitate. Dar suntem pe un drum mult mai bun din toate punctele de vedere. Cred că echipa se va exprima mult mai bine în perioada următoare, iar rezultatele vor fi cele scontate. Sâmbătă, mă aştept la o victorie, nici nu concep alt rezultat. Cele trei puncte nu vor veni însă decât prin muncă şi printr-o evoluţie bună a tuturor jucătorilor. Sper să fiu inspirat în alegerea primului «11» şi să ne bucurăm la final ca după meciul de la Baloteşti. Iar acest lucru să se întâmple în fiecare săptămână, dacă se poate“, a declarat Petre Grigoraş.
 

Fără Moise şi Andreas Iani

 
Tehnicianul echipei constănţene nu se va putea baza sâmbătă pe doi jucători: atacantul Alexandru Moise (suspendat două etape după cartonaşul roşu din partida de la Baloteşti) şi mijlocaşul Andreas Iani (care nu e la nivelul fizic maxim, în urma unei accidentări). Cei de la SSC Farul se bazează mult şi pe sprijinul suporterilor. „Sunt cu un pas înaintea noastră, ne-au susţinut chiar dacă în primele două etape n-am putut să le oferim decât dezamăgire. Să sperăm că şi timpul ne va ajuta să avem cât mai mulţi fani în tribună“, a punctat Petre Grigoraş. „Le mulţumim suporterilor că sunt alături de noi şi îi aşteptăm şi sâmbătă în număr cât mai mare. Au făcut un spectacol frumos la Baloteşti“, a precizat şi fundaşul Paul Antoche. 
 

„Ne-am descătuşat şi noi puţin“

 
Apărătorul SSC Farul este de părere că victoria de la Baloteşti nu îşi va arăta utilitatea dacă nu va fi dublată şi de un succes cu Pandurii. „Vom avea o partidă grea, contra unei echipe tinere, cu jucători dornici de afirmare. Suntem însă pregătiţi pentru prima victorie la Constanţa în 2019 în Liga a 2-a. Trebuie să arătăm pe teren că jucăm acasă. Sunt sigur că vom câştiga. Avem mare nevoie de puncte, spectacolul îl putem pune momentan pe plan secund. Suntem o echipă nouă, la Baloteşti am început cu un singur jucător din garda veche. E nevoie de timp să legăm relaţiile de joc şi relaţiile interumane. Altfel, nu putem fi o familie. Este important să legăm victoriile, avem nevoie de continuitate. Dacă nu învingem Pandurii, degeaba am câştigat la Baloteşti. Ne trebuie moral şi atmosferă bună în lot, ceea ce numai prin rezultate se obţin. Aveam nevoie de victoria de la Baloteşti şi ne-am descătuşat şi noi puţin. M-am integrat bine în lot, sunt un tip sociabil, iar pe unii dintre colegi îi cunoşteam. Mă simt bine la Constanţa, sunt bucuros că sunt aici şi sper să facem o treabă cât mai bună“, a punctat Paul Antoche.
 

„Ne-au pus probleme mari“

 
Petre Grigoraş a remarcat că, în primele două etape din 2019, în care a întâlnit primele două clasate, SSC Farul nu s-a desfăşurat pe teren aşa cum şi-ar fi dorit. „E o perioadă de căutări pentru noi, iar jocurile oficiale sunt cele mai concludente vizavi de alegerea unui prim «11» care să dea satisfacţie. În primele două etape, am întâlnit şi două echipe mult mai echilibrate şi mai omogene. Ne-au pus probleme mari şi n-am putut să ne desfăşurăm aşa cum am fi vrut. Poate nici eu nu am găsit soluţia ideală. La Baloteşti a fost însă altceva, chiar dacă am întâlnit un adversar care suferea ca şi noi, iar terenul a fost foarte prost. A contat însă foarte mult victoria, ceea ce ne-a interesat în primul rând“, a arătat Grigoraş.
 

Bărbierit de trei ori pe zi sau barbă până la genunchi!

 
La conferinţa de presă de ieri, în care a fost prefaţată partida cu Pandurii Tg. Jiu, lui Grigoraş i s-a spus, în glumă: „V-a purtat noroc schimbarea de look… (n.r. tehnicianul s-a bărbierit complet, renunţând la barbişon)“. Antrenorul a răspuns în acelaşi ton. „Dacă ne luăm numai după aşa ceva, m-aş bărbieri de trei ori pe zi sau mi-aş lăsa barbă până la genunchi. Nu asta ar fi problema. Am fost felicitat, am fost certat. Să-l întrebăm pe Paul (n.r. întoarce capul la Paul Antoche, care se afla lângă el la masă, la conferinţa de presă): «Cum a fost schimbarea de look, benefică?». «Benefică», a venit răspunsul. «Gata, atunci mă bărbieresc». Dar să trecem şi în altă categorie, să mergem şi la alţii. Nu în asta stă evoluţia echipei, cred că aţi făcut o glumă colaterală. Importante sunt atitudinea echipei, jocul şi în primul rând rezultatul“, a menţionat Grigoraş.
 

Alexandru Moise, suspendat şi amendat

 
La Baloteşti, atacantul Alexandru Moise a fost eliminat, iar jucătorul a fost criticat pentru gestul său care a atras cartonaşul roşu. „E normal să fim toţi supăraţi pe el, începând de la conducători, antrenori şi colegi. Gesturi necugetate, care nu au voie să aibă loc în timpul unui joc. Să-ţi laşi echipa în inferioritate numerică. Un fault de joc sau o intrare mai bărbătească, deşi întârziată, erau altceva. Aş fi acceptat eliminarea cu mult mai multă seninătate. Cred că Moise a înţeles acest lucru. A scăpat cu două etape de suspendare, pe undeva să fim mulţumiţi. A fost atenţionat din toate părţile şi sunt convins că a reflectat la greşeala sa. Sper să nu se mai întâmple. Avem nevoie de el, iar el de echipă. Sunt puţini atacanţi în lot şi nu avem voie să facem greşeli de acest gen. Şi-a aflat pedeapsa de la comisia de disciplină. Sunt convins că va fi pedepsit şi pecuniar, pentru că există un regulament care trebuie respectat. Ieşirea lui necontrolată se va discuta în familie, între noi. Să sperăm că nu vor mai fi astfel de cazuri. Avem nevoie de fiecare jucător în parte. Avem meciuri importante şi fiecare trebuie să-şi aducă aportul. E o copilărie, sunt greşeli care pot fi iertate, important e să nu fie repetate“, a spus Petre Grigoraş. 
 

„Dacă rămânem nostalgici după ce a fost…“   

 
Antrenorul actual al Farului a antrenat, cu rezultate deosebite, şi Pandurii Tg. Jiu, adversarul de sâmbătă al „marinarilor“. „Nostalgii am de la şapte - opt echipe din ţară. Dacă rămânem nostalgici după ce a fost… Nostalgic eram şi când antrenam alte echipe şi întâlneam Farul Constanţa. La Pandurii, a fost o perioadă frumoasă din viaţa mea, cu rezultate foarte bune şi cu un joc apreciat de toată lumea. E însă de domeniul trecutului, acum suntem adversari. Sper să câştigăm noi, urmărindu-ne interesul pe care îl avem“, a arătat principalul SSC Farul.
 

Regrete pentru moartea lui Ioan Anton

 
Petre Grigoraş şi-a exprimat regretul pentru moartea fostului portar al FC Farul Ioan Anton, cu care a fost coleg de echipă şi prieten apropiat. „Îmi pare rău, condoleanţe familiei. Mi-a fost un prieten drag şi un coleg foarte bun. Am ţinut legătura şi după ce s-a lăsat de fotbal. A fost un susţinător fervent al meu. Pe unde am fost, mă suna permanent, să mă felicite de cele mai multe ori. Asta este viaţa. din păcate. Boala nu ţine cont că ai fost sportiv sau de vârstă“, a spus Grigoraş.  
 
Sursa foto: Facebook (FC Farul Constanţa)
 
Citeşte şi:

Trei eliminări și două penalty-uri. Final incredibil! SSC Farul Constanța, victorie prețioasă pe terenul formației CS Balotești (galerie foto)

SSC Farul, victorie mare cu CS Baloteşti Ciprian Marica - „Cine are nevoie de adrenalină să-şi ia o echipă de fotbal“ (galerie foto)

SSC Farul, meci, sâmbătă, la Constanţa Paul Antoche - „Dacă nu învingem Pandurii, degeaba am câştigat la Baloteşti“ 

 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

De loc din Cumpăna, sportiv la Constanţa Fostul rugbyst Ionel Negreci a marcat nunta de argint. Festivitate la Oradea (galerie foto)

20 Sep 2019 971

Glorie a FC Farul. Dumitru Nistor a împlinit 69 de ani „Copile, poţi să joci?“ Duel de neuitat cu Mircea Lucescu, la debut (galerie foto + video)

19 Sep 2019 1469

Iulică Alexe, fost atlet la CS Farul Constanţa, două medalii şi două recorduri la Campionatul European de masters (galerie foto)

18 Sep 2019 649

FC Farul nu a primit gol în cinci dintre cele şapte meciuri jucate până acum în Liga a 2-a

16 Sep 2019 666

FC Farul Constanța, egal în deplasare cu ASU Poli Timișoara

14 Sep 2019 1090

Ianis Zicu - „Meci important“ Sâmbătă, cu ASU Poli Timişoara, FC Farul speră să obţină prima victorie în deplasare din acest sezon

14 Sep 2019 786

FC Farul, eliminată din Cupa României de CS Făurei Ianis Zicu - „Nu există nicio scuză pentru ratarea calificării“

12 Sep 2019 1149

FC Farul Constanța, eliminată din Cupa României de CS Făurei! (galerie foto)

11 Sep 2019 1570

FC Farul joacă miercuri în Cupa României cu CS Făurei, la care antrenor-jucător este Bănel Nicoliţă

11 Sep 2019 936

FC Farul. Ianis Zicu, intransigent „Nu pot permite nimănui din acest colectiv să pună în pericol liniştea şi confortul echipei“

10 Sep 2019 1656

Jucător de la FC Farul Constanța, amendat și exclus din lot pentru trei meciuri

09 Sep 2019 1324

Printre ei, două legende ale FC Farul Componenţi ai promoţiei 1977 a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport Constanţa, revedere emoţionantă

09 Sep 2019 1792

Imagini de la eveniment FC Farul a învins la Constanța AFK Csikszereda Miercurea Ciuc în Liga a 2-a (galerie foto)

08 Sep 2019 1245

UPDATE CS Farul Constanţa, campioană naţională la gimnastică. Ioana Stănciulescu şi Silvia Sfiringu, aur şi argint la individual compus (galerie foto + documente)

08 Sep 2019 608

FC Farul joacă la Constanța cu AFK Csikszereda Ianis Zicu - "Nu trebuie să ratăm sub nicio formă victoria" (galerie foto)

06 Sep 2019 1108