Petru Andrei Condurache, atletul veteran din Valu lui Traian „Moșul Duracellׅ“, cinci medalii de aur și una de argint la Campionatul Balcanic (galerie foto)


 
  • Veteranul constănțean, care are 70 de ani și zece luni, a fost atletul cel mai medaliat cu aur din delegația României la Campionatul Balcanic.
  • Petru Andrei Condurache nu a făcut atletism de performanță pe parcursul vieții, ci doar s-a apucat de alergare pentru îmbunătățirea sănătății.
  • La întrecerea de la Korce au urcat pe podium și alți sportivi de pe litoral.
 
41 de atleți veterani au reprezentat România la ediția a 30-a a Campionatului Balcanic în aer liber, întrecere care s-a desfășurat în Albania, la Korce. Tricolorii s-au întors de la competiție cu o recoltă bogată de medalii, 73 la număr (36 de aur, 22 de argint și 15 de bronz), iar la acest bilanț au contribuit și reprezentanții județului Constanța.
 
La Balcaniadă au concurat sportivi din 12 țări (Albania, Bosnia - Hertegovina, Bulgaria, Croația, Grecia, Kosovo, Macedonia de Nord, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia și Turcia). România a obținut în probele individuale 28 de medalii de aur, 19 de argint și 15 de bronz, iar în probele de ștafete opt medaliii de aur și trei de argint. 
 
Petru Andrei Condurache, din localitatea constănțeană Valu lui Traian și legitimat la ACS Romanian Masters Athletics București, a lăsat o impresie deosebită în Albania. Dublu campion național, recent, la categoria +70 ani, la întrecerea din București, veteranul constănțean, care are 70 de ani și zece luni, a obținut la Korce cinci medalii de aur și una de argint, fiind atletul cel mai medaliat cu aur din delegația României la Campionatul Balcanic! Performanța lui Petru Andrei Condurache este cu atât mai impresionantă cu cât el nu a făcut atletism de performanță pe parcursul vieții, ci doar s-a apucat de alergare pentru îmbunătățirea sănătății. Evoluția lui a fost o surpriză pentru toată lumea.    
 
„Suntem cu toții foarte mândri de tine!“
 
„«Când îţi doreşti un lucru, tot Universul conspiră la realizarea lui», spunea Paulo Coelho și știa ce spune. Altfel, cum ar fi reușit un amator, care nu a făcut niciodată sport de performanță, ci doar s-a apucat să facă mișcare pentru a-și îmbunătăți starea de sănătate, să cucerească cinci titluri de campion balcanic la Balcaniada Masters, ce s-a desfășurat la Korce, în Albania? Cinci medalii de aur și una de argint au ajuns în România, aduse de soțul meu, «moșul Duracell», cum a fost poreclit de «aripa tânără» din echipa României. A fost atletul cel mai medaliat cu aur din echipa ce a reprezentat România la această competiție. Bravo, «moșule»! Suntem cu toții foarte mândri de tine! PS: mare păcat că medaliile sunt doar suflate cu aur. Dacă erau cu adevărat din aur, România putea spune că ai pus și tu umărul la aducerea tezaurului în țară. Următoarele obiective, cu ajutorul lui Dumnezeu, sunt Campionatele Europene și doborârea recordurilor“, a fost mesajul soției lui Petru Andrei Condurache.
 
Trei medalii pentru Vasile Apetroaie
 
La Campionatul Balcanic, și Vasile Apetroaie, din Eforie Nord, atlet care reprezintă în competiții ACS Run 4 Life Constanța, a urcat de mai multe ori pe podium, obținând două medalii de aur (la 5.000 m și la ștafetă 4X400 m) și una de argint la (la 1.500 m), la categoria de vârstă 55 ani.
 

Pe locul doi, din 11 concurenți
 
Trei medalii i-au revenit la Korce și lui Vicențiu Culea, din Cernavodă, care a obținut argintul la arucarea greutății și la aruncarea ciocanului, iar la aruncarea discului s-a clasat pe locul trei. „Final de sezon competițional! După o lungă așteptare și multe exerciții cu multe zeci de tone de ridicări, împinsuri, aruncări cu diferite materiale (disc, greutate, ciocan), am făcut deplasarea în Albania. Am participat la trei probe. Două dintre ele, aruncarea greutății - 6 kg și aruncarea ciocanului - 6 kg, au avut loc în același timp. Am reușit totuși să mă concentrez și să obțin locul 2 la ambele probe, din 11 concurenți. La aruncarea discului - 1,5 kg, am obținut locul 3, concurenții fiind cu o experiență și o tehnică desăvârșite. M-am bucurat că am fost alături de ei pe podium. Acest concurs și medaliile obținute sper să fie o motivație pentru micii mei sportivi, care se pregătesc pentru a deveni mari sportivi de performanță! Multumesc iubitei mele, Mădălina, și prietenei noastre, Crina, pentru susținerea mea în ceea ce privește deplasarea la Balcaniadă!“, a postat Vicențiu Culea pe Facebook.

 
Iulică Alexe, de patru ori campion balcanic
 
Medaliat cu aur la Korce a fost și Iulică Alexe, de la CS Mișcarea CFR București, dar legitimat o perioadă, în tinerețe, la CS Farul Constanța. Atletul veteran a devenit acum de patru ori campion balcanic, la 1.500 m, 2.000 m, obstacole și la două ștafete. Iulică Alexe este din Teleorman, dar o perioadă a locuit şi la Constanţa, unde a ajuns prin prisma căsătoriei (soţia sa fiind constănţeancă). Cât a fost la Constanţa, Iulică Alexe a făcut atletism la CS Farul, în anii 80, la grupa regretatului antrenor Dumitru Mihăilescu, unde i-a avut colegi, printre alţii, pe Gheorghe Romaşcanu, Marian Piron sau Alexandru Pop. Pe lângă atletism, disciplină la care a ieşit şi în tinereţe campion naţional, Iulică Alexe a practicat la Constanţa şi fotbalul!
 
Marius Saioc a câștigat săritura în lungime
 
Titlul de campion balcanic la Korce i-a revenit și lui Marius Saioc, din Mangalia, la săritura în lungime, probă pe care a câștigat-o cu 5,56 m. Marius Saioc reprezintă în competiții AC Atletic M&M Cosminele.
 
Medaliați și la Campionatul Național de semimaraton
 
Înainte de Campionatul Balcanic, pe plan intern s-a desfășurat Campionatul Național Masters de semimaraton, o altă întrecere la care reprezentanții litoralului au obținut rezultate favorabile. Petru Andrei Condurache (ACS Romanian Masters Athletics București, categ. 70 ani) și Ștefan Nan (CS Farul Constanța, categ. 60 ani) au devenit campioni, Daniel Antonaru (categ. 40 ani) și Marian Lazăr (categ. 60 ani) s-au clasat pe locul doi, iar Ciprian Gabriel Butaru (categ. 35 ani), a obținut bronzul. Toți trei sunt de la ACS Ultra Run Constanța. Un alt reprezentant al acestui club, Alexandru Pop (categ. 55 ani), s-a situate pe locul cinci, iar Gheorghe Romașcanu (CS Farul Constanța) a fost al optulea la 50 de ani.  
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Camelia Condurache, Vicențiu Culea, Vasile Apetroaie, Marius Saioc, Iulică Alexe)

 
Citește și:
 
Vasile Apetroaie şi Andrei Condurache
Doi atleţi veterani din judeţul Constanţa, campioni naţionali la alergare montană

  
Veronica Negreanu, atleta care concurează și la 90 de ani! Două noi titluri naționale și un record pentru constănțeancă (galerie foto)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Valu lui Traian Atletul veteran Petru - Andrei Condurache, campion european la categoria +70 ani (GALERIE FOTO)

24 Jan 2023 1867

„Campionii, campionii, ole, ole, ole!“ Atletul veteran Petru - Andrei Condurache, cinci noi medalii la Campionatul Balcanic (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

27 Sep 2022 1840

Atletul veteran Petru - Andrei Condurache, din Valu lui Traian, campion național la alergare montană

17 Jul 2022 1830

Atletul veteran din Eforie Nord Vasile Apetroaie, un nou titlu de campion național. Aur la prima sa cursă de 10 kilometri pe șosea (GALERIE FOTO)

20 Apr 2022 3067

„Asta da performanță demnă de un campion“ Veteranul Petru Andrei Condurache, pe podium și la Maratonul Internațional de la Cluj

09 Nov 2021 2485

Medalia care-i lipsea Petru Andrei Condurache, din Valu lui Traian, campion național masters și la maraton. Categoria +70 ani! (document)

03 Nov 2021 4282

Vasile Apetroaie şi Andrei Condurache Doi atleţi veterani din judeţul Constanţa, campioni naţionali la alergare montană

21 Apr 2021 3719