Phoenix CSU Simona Halep Constanța Carmin Popa - ”Am reușit să alcătuim o echipă competitivă”

  • Phoenix CSU Simona Halep va participa în turneul preliminar al Cupei României, ediția 2020/2021.
  • În lotul de jucătoare al echipei constănțene au intervenit schimbări substanțiale.
  • Carmin Popa este antrenor principal, ca antrenor secund va activa Alin Culea, iar ca preparator fizic - Attila Csongor Nagy.

Carmin Popa, antrenorul principal al echipei feminine de baschet Phoenix CSU Simona Halep Constanța, așteaptă cu nerăbdare reluarea competițiilor oficiale, în urma pandemiei de coronavirus.

Principalul formației de pe litoral îi are în staff pe Alin Culea (antrenor secund și, în același timp, antrenor principal la juniori) și pe Attila Csongor Nagy (preparator fizic). ”După șase - șapte luni de pauză, care a fost cea mai grea din viața mea, am venit cu sete de muncă, cu dorință de afirmare, de realizări, de meciuri câștigate și de a face din Constanța o putere a baschetului feminin. Mi-a fost dor de tensiunea din antrenamente și din meciurile oficiale. Jocul de baschet face ca foarte mulți oameni să se unească și să se cunoască precum o familie”, a declarat Carmin Popa, potrivit paginii de Facebook a clubului.

 

Schimbări în lot

În lotul echipei pentru noul sezon au intervenit mai multe schimbări. ”În primul rând, ne bucurăm că am reușit să ne strângem și să alcătuim o echipă eu zic competitivă. Din punctul de vedere al așteptărilor, Doamne ajută să jucăm! E clar că ne dorim cât mai multe meciuri disputate. Față de lotul din sezonul trecut, au rămas două jucătoare senioare românce și trei junioare. În rest, toate fetele sunt noi. În jur de 80% sunt noutăți”, a arătat Carmin Popa, conform sursei citate.
Din lotul de jucătoare nu lipsesc baschetbaliste precum Bianca Maria Fota, Alexandra Auier Robotin, Denisa Vați, Andreea Mititelu, Ana Maria Radu, Cristina Margareta Ion sau Andreea Dragoș.

 

”Va fi un efort foarte mare”

Phoenix CSU Simona Halep va participa în turneul preliminar al Cupei României, ediția 2020/2021, care a fost reprogramat și se va desfășura în intervalul 2 - 4 noiembrie a.c. În seria sa, B, formația de pe litoral le va avea ca adversare, în Arena de Baschet FRB din București, pe FCC Baschet Arad, CSTBv Olimpia CSU Brașov și CS Universitatea Cluj-Napoca. ”Va fi foarte interesant, nu am mai jucat așa, trei meciuri consecutive în trei zile. Va fi un efort foarte mare. Ne-am antrenat foarte bine, dar nu am putut face jocuri amicale, din pricina pandemiei. Ne-am ferit să disputăm partide de verificare, iar aceasta se va vedea sigur, mai ales în primele două - trei meciuri. Dacă, la debut, va fi entuziasmul primei partide oficiale după atâta timp, în al doilea meci probabil că se vor regla unele situații de joc, iar în al treilea meci sigur va apărea oboseala. Oricum, calitatea jucătoarelor trebuie să se vadă în fiecare meci”, a mai spus Carmin Popa.


Sursa foto: Facebook (Phoenix CSU Simona Halep)


Citește și:

Care e programul baschetbalistelor de la Phoenix CSU Simona Halep Constanța în grupa B din Cupa României



 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Phoenix CSU Simona Halep, pe locul trei în Liga Națională „Am primit multe semnale că suntem o echipă frumoasă”

03 Dec 2020 2292

„Suntem bucuroși să anunțăm“ Ce antrenor se va afla pe banca tehnică a Phoenix Știința Constanța în sezonul viitor

15 Jun 2020 3342

„Ne-am învățat lecția“ Phoenix Știința Constanța a învins la diferență mare CSU Rookies Oradea

01 Feb 2020 2176

Baschetbalistele de la Phoenix Știința Constanța au învins ACS KSE Tg. Secuiesc în Cupa României

16 Oct 2019 1828

Alt staff tehnic şi noutăţi în lot Baschetbalistele de la Phoenix Ştiinţa Constanţa, debut de foc în campionat

05 Oct 2019 2191

Antrenor nou la echipa feminină de baschet Phoenix Ştiinţa Constanţa

19 Sep 2019 2074