Phoenix CSU Simona Halep, înfrângere dramatică. Eşec şi pentru BC Athletic Neptun, cu Max Darling marcator a 24 de puncte


 
  • În faţa echipei care se impusese în toate partidele din campionat, Phoenix CSU Simona Halep a câştigat două dintre cele patru sferturi şi a condus la pauză.
  • A fost o partidă extrem de echilibrată, presărată cu numeroase răsturnări de scor, soarta acesteia fiind decisă în favoarea gazdelor în ultimul minut.
  • În meciul cu Craiova, pentru Gladiatorii din Tomis cel mai eficient jucător de pe teren a fost Max Darling, care a încheiat partida cu 24 de puncte, patru recuperări şi trei pase decisive.
 
Reprezentantele Constanţei în Liga Naţională de baschet au susţinut noi meciuri de campionat, ambele în deplasare. La fete, Phoenix CSU Simona Halep a cedat la diferenţă de un punct cu FCC Baschet UAV Arad, în timp ce, în întrecerea masculină, BC Athletic Neptun Constanţa s-a recunoscut învinsă în confruntarea cu SCMU Craiova.
 
Echipa arădeană se impusese în toate partidele din campionat, dar formaţia de pe litoral a condus la pauză, iar în ansamblul partidei a câştigat două dintre cele patru sferturi. Finalmente, victoria le-a aparţinut gazdelor, la diferenţă minimă, 68-67, la pauză 36-37. Pe sferturi, scorul în partida Arad - Constanţa a fost 23-20, 13-17, 15-16, 17-14. Pentru echipa constănţeană au marcat Bianca Fota - 18p, Nicoleta Mititelu - 15p, Sara Hinriksdottir - 12p, Jade Vega - 11p, Khiana Johnson - 6p, Ciara Rosten - 3p şi Bianca Voica-Nagy - 2p.
 
Partidă echilibrată, cu multe răsturnări de scor
 
„Înfrângere dramatică suferită de fetele noastre în fața singurei echipe cu victorii pe linie în acest sezon al Ligii Naționale de baschet feminin. După o partidă extrem de echilibrată, presărată cu numeroase răsturnări de scor, soarta acesteia a fost decisă în favoarea gazdelor în ultimul minut de joc. Rămânem cu un gust amar după această înfrângere, însă sperăm să ne revanșăm în meciul de luni, mai ales că am demonstrat încă o dată că avem potențial suficient pentru a ne putea lupta cu orice adversar de la egal la egal“, este mesajul Phoenix CSU Simona Halep, care ocupă locul opt în clasament, cu 11 puncte, după trei victorii şi cinci înfrângeri.
 
Phoenix CSU Simona Halep şi FCC Baschet UAV Arad, liderul clasamentului, se întâlnesc din nou luni, 6 decembrie, de la ora 12.00. După care, pentru echipa constănţeană, urmează meciurile cu CS Municipal Alexandria (pe 18 decembrie, acasă) şi cu CS Rapid Bucureşti (pe 23 decembrie, în deplasare). 
 
Žan Kosić a lipsit
 
La masculin, BC Athletic Neptun a întâlnit SCM U Craiova, pe terenul acesteia, iar gazdele au câştigat cu 95-83, după ce Gladiatorii din Tomis (care au câştigat două sferturi, iar un altul s-a încheiat la egalitate) s-au aflat în avantaj la pauză, cu 47-43. Pe sferturi, scorul în confruntarea Craiova - Constanţa a fost 21-21, 22-26, 20-13, 22-23.
 

„În ciuda unei reprize de debut destul de bună, BC Athletic Neptun Constanța nu a reușit să țină ritmul cu SCM U Craiova, iar gazdele se impun. Pentru Gladiatorii din Tomis cel mai eficient jucător de pe teren a fost Max Darling, care a încheiat meciul cu 24 de puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, urmat de Vlad Corpodean și Jakob Lowrance, iar Žan Kosić a lipsit, fiind indisponibil“, se arată pe pagina de Facebook a grupării de pe litoral. Marcatorii BC Athletic Neptun au fost Max Darling - 24p, Vlad Corpodean - 11p, Jakob Lowrance - 10p, Ştefan Gribinic - 10p, Devante Wallace - 8p, Cristian Mâinea - 6p, Andrei Oprean - 6p, Pavel Marinov - 4p şi Daniel Mâinea - 4p.
 
În acest an, Gladiatorii din Tomis mai susţin două meciuri în campionat, cu CSO Voluntari (în deplasare, pe 17 decembrie) şi cu CSM CSU Oradea (acasă, pe 21 decembrie), plus două partide în Cupa României, dubla cu CSM Galaţi. 

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 

Sursa foto (cu rol ilustrativ): Facebook (Phoenix CSU Simona Halep, BC Athletic Neptun)

 
Citeşte şi:
 
Baschetbalistele de la Phoenix CSU Simona Halep au pierdut partida cu vicecampioana României
 
Clasată pe locul trei la Cupa României, Phoenix CSU Simona Halep va ajuta o familie cu nevoi speciale din județul Constanța (GALERIE FOTO)
 
BC Athletic Neptun Constanța
Amintiri cu pionieri, cravata roșie și defilări. Ciorba de perișoare a ajuns în Bulgaria! (GALERIE FOTO)

 
Vlad Corpodean, MVP
Athletic Neptun Constanţa a câştigat din nou Cupa României la baschet 3X3 (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Baschet 3X3 Echipele CSU Neptun Athletic și Phoenix CSU Simona Halep, campioane la Naționalele de la Constanța (GALERIE FOTO)

09 May 2022 2043

„Un exemplu de reușită“ Phoenix CSU Simona Halep, cea mai mare performanță din istoria clubului și calificare în cupele europene (GALERIE FOTO)

27 Apr 2022 2573

Baschet Phoenix CSU Simona Halep Constanța, a doua înfrângere cu CSM Satu Mare, care a cucerit bronzul

22 Apr 2022 2229

Liga Națională Phoenix CSU Simona Halep a început duelul pentru medaliile de bronz. Primul meci, pierdut

19 Apr 2022 2394

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe conduce cu 2-0 Phoenix CSU Simona Halep Constanța în semifinalele Ligii Naționale

08 Apr 2022 1954

Dueluri contra campioanei României Phoenix CSU Simona Halep, înfrângere în primul meci din semifinalele Ligii Naționale

07 Apr 2022 1937

Phoenix CSU Simona Halep întâlnește în semifinalele Ligii Naționale campioana României, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe

04 Apr 2022 1917

Premieră! Phoenix CSU Simona Halep Constanța va disputa semifinala în Liga Națională

31 Mar 2022 1958

Phoenix CSU Simona Halep Constanța, al doilea meci în play-off „Cu fruntea sus și cu mândria că am făcut performanță“ (GALERIE FOTO)

31 Mar 2022 1607

Phoenix CSU Simona Halep Constanța, debut cu dreptul în turneul play-off al Ligii Naționale

28 Mar 2022 1914

Baschetbalistele de la Phoenix CSU Simona Halep Constanța, pe locul patru la finele sezonului regulat

23 Mar 2022 1744

Baschet Phoenix CSU Simona Halep joacă astăzi cu ACS KSE Tg. Secuiesc

23 Mar 2022 1657

Baschetbalistele de la Phoenix CSU Simona Halep Constanța au trecut la scor de CS Rapid București

19 Mar 2022 1947

Baschet Phoenix CSU Simona Halep Constanța mai are nevoie de un succes ca să-și asigure locul 5

18 Mar 2022 1706

Baschet Phoenix CSU Simona Halep Constanța a trecut de CSM Alexandria în deplasare

12 Mar 2022 2307