Phoenix Ştiinţa Constanţa joacă în Grupa Roşie a Ligii Naţionale Predrag Stanojcic - „Suntem ca un peşte mic, în piscina plină de rechini“

După 23 de ani, echipa feminină de baschet a Constanţei joacă din nou în prima grupă valorică a întrecerii interne, alături de cele mai bune echipe din România. Jucătoarele pregătite de Predrag Stanojcic şi Volha Tămîrgeanu au o misiune dificilă în Grupa Roşie a Ligii Naţionale, în care au pierdut toate cele trei meciuri jucate până acum.
 
Phoenix Ştiinţa a disputat primele două partide dintre cele trei în deplasare (70-98 cu CSM Satu Mare şi 60-82 cu Sepsi SIC Sf. Gheorghe), iar sâmbătă seară a întâlnit la Constanţa, în primul meci al anului 2019, a treia clasată, CSM Târgovişte, în faţa căreia a cedat cu 43-58. Gazdele au pierdut primele două sferturi, în care au reuşit numai şase, respectiv opt puncte, însă au avut o revenire în sfertul trei, în care au jucat mult mai bine şi s-au impus cu 21-15, reducând din avansul gazdelor. În ultimul sfert, s-a intrat cu 43-35 în favoarea echipei din Târgovişte, însă Phoenix Ştiinţa nu a reuşit să întoarcă meciul, înregistrând al treilea eşec în Grupa Roşie.
 

De învăţat din astfel de partide

 
„Putem juca mai bine decât atât. Am întâlnit o echipă puternică fizic, mai experimentată ca noi, care a început meciul tare. Trebuia să jucăm toată partida ca în sfertul trei. Trebuie să învăţăm din astfel de partide şi să evoluăm mai bine. E greu în Grupa Roşie. Suntem ca un peşte mic, în piscina plină de rechini. La o echipă din România, o jucătoare costă mai mult decât toată echipa noastră“, a declarat antrenorul principal al echipei de pe litoral, Predrag Stanojcic.
 

Le-a fost puţin teamă“

 
Cristian Mănăstireanu, preşedintele Phoenix Ştiinţa, este de părere că jucătoarele de pe litoral au intrat în meci puţin temătoare. „În meciul din etapa trecută, în deplasare la Sf. Gheorghe, fetele noastre au avut o atitudine mai bună. Acum au intrat în meci mai temătoare, le-a fost puţin teamă. Adversarele au fost mai agresive în apărare şi cred că aici a fost ruptura. În sfertul trei, fetele noastre au jucat normal. A fost şi diferenţa dată de meciurile tari. Noi am avut adversare puţini mai slabe în Grupa B, pe când echipa din Târgovişte s-a confruntat cu formaţii mai bune în prima serie valorică. La Sf. Gheorghe am jucat de la egal la egal şi doar spre sfârşit s-a făcut diferenţa, Sepsi având un lot mai mare. Ne mai trebuie vreo două achiziţii“, a arătat Mănăstireanu.
 

„Nu stăm într-un singur om“

 
Sâmbătă, „motorul“ echipei constănţene, Chelsea Douglas, a avut o eficienţă mai redusă faţă de obicei, reuşind numai şapte puncte, iar primele abia în sfertul trei. „Nu e adevărat că, dacă Chelsea are o zi mai slabă, şi echipa are de suferit. Într-adevăr, azi (n.r. sâmbătă) a jucat puţin mai slab, dar noi nu stăm într-un singur om, ci într-o echipă, care a fost puţin temătoare, fără încredere“, a punctat Cristian Mănăstireanu.
 

Diferenţa a fost că am băgat mingea în coş“

 
Autoare a şase puncte (din două aruncări de trei puncte) în meciul cu CSM Târgovişte, Andreea Beldian este de părere că în stabilirea rezultatului final au contat şi ratările gazdelor. „A fost un meci dificil, Târgovişte are o tradiţie importantă în baschet. Am încercat tot ce am putut, dar am ratat foarte mult. Se poate mai bine, trebuie să ne concentrăm mai mult şi să jucăm mai mult în echipă. În sfertul trei, pe care l-am câştigat, diferenţa a fost că am băgat mingea în coş. Ăsta e cel mai important lucru şi am jucat în echipă. Tot timpul se simte o zi, două libere, dar trebuie să muncim mai mult şi să ne revenim“, a punctat Andreea Beldian.
 
Nu au nimic de pierdut
 
Cătălin Tănase, antrenorul CSM Târgovişte, s-a declarat bucuros de victorie, dar dezamăgit puţin de jocul echipei sale. „Phoenix Ştiinţa e o echipă care nu are nimic de pierdut şi e clar că va crea probleme şi pe viitor. Sunt bucuros de victorie, dar m-a dezamăgit puţin jocul nostru. Am tratat faza ofensivă destul de superficial, am ratat foarte multe situaţii de contraatac şi coş, pe care ar fi trebuit să le rezolvăm mult mai bine. Importantă e victoria însă. Venim după o pauză destul de mare. Am sărbătorit noul an şi probabil acest lucru s-a simţit la ambele echipe. Urez succes echipei din Constanţa şi sper să revenim aici şi în sezoanele viitoare. Mă bucur că echipa de pe litoral s-a întors după o lungă perioadă între cele mai bune echipe din România şi sper să aibă în continuare susţinere de la autorităţile locale. Din păcate, sportul românesc, nu numai baschetul, trăieşte din ajutorul de la administraţia publică locală“, a spus principalul de la CSM Târgovişte.
 

Surpriză la Braşov

 

Aflată pe locul şase (din şapte formaţii), cu 14 puncte, Phoenix Ştiinţa joacă în etapa următoare pe 21 ianuarie, de la ora 17.00, în deplasare cu CSTBv Olimpia CSU Braşov (locul 4, cu 19 puncte). „Toate meciurile sunt grele, dar important e să ne batem de la egal la egal. Să vedem cine poate face faţă de la anul, cine poate rămâne, unde suntem ca nivel. E foarte bine că am trecut în Grupa Roşie şi vedem ce avem de lucrat pentru la anul“, a precizat preşedintele grupării constănţene. „Şi la Braşov vom avea meci dificil, dar sperăm să facem o surpriză şi să câştigăm“, a spus Andreea Beldian.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

 
Citeşte şi:
 
Imagini de la eveniment Baschetbalistele de la Phoenix Știința, eșec la Constanța cu CSM Târgoviște (galerie foto+video)

Eșec pentru baschetbalistele de la Phoenix Știința Constanța în ultimul meci al anului

„Orașul nostru se întoarce acolo unde îi este locul“ Phoenix Știința Constanța a susținut primul meci în Grupa Roșie a Ligii Naționale
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Antrenor nou la echipa feminină de baschet Phoenix Ştiinţa Constanţa

19 Sep 2019 2045

Predrag Stanojcic, antrenorul Phoenix Ştiinţa Constanţa, a coordonat cursurile zonale pentru antrenori (galerie foto)

13 Mar 2019 1702

„A fost o victorie frumoasă“ Phoenix Ştiinţa Constanţa i-a administrat Agronomiei Bucureşti prima înfrângere stagională

29 Oct 2018 1376

Imagini de la eveniment Phoenix Știința Constanța a învins în Liga Națională și Agronomia București (galerie foto+video)

27 Oct 2018 2226

CS Phoenix - Ştiinţa a transferat-o şi pe Vladinka Erak. Echipa din Constanţa debutează duminică în campionat

04 Oct 2018 2571

UPDATE Baschetbalistele de la Phoenix Constanţa au acces în Liga Naţională

27 May 2018 2448

CS Phoenix Constanța, victorie în primul meci de la Târgoviște

25 May 2018 1999

Cristian Mănăstireanu - „Nu avem presiune, mergem cu zâmbetul pe buze” Baschetbalistele de la Phoenix Constanţa joacă la turneul final (galerie foto)

23 May 2018 1943

Victorie în deplasare în ultimul meci Baschetbalistele de la Phoenix Constanţa s-au calificat la turneul final de pe locul doi

01 May 2018 1710

Baschetbalistele de la Phoenix Constanţa, succes la scor cu Sportul Studenţesc, ultima clasată

04 Apr 2018 2139

Invitație pentru suporteri Baschetbalistele de la Phoenix, meci important la Constanța cu CSM CSU Oradea

16 Feb 2018 1574

„Aşteptăm spectatorii în număr mare“ Duminică, baschetbalistele de la Phoenix întâlnesc la Constanţa CSM CSU Oradea (galerie foto)

15 Feb 2018 2585

Baschetbalistele de la Phoenix Constanţa şi-au luat revanşa faţă de CSM Târgovişte (galerie foto)

05 Dec 2017 2462

Baschetbalistele de la Phoenix Constanța au învins în deplasare Rapid București

25 Nov 2017 2175

Joacă duminică în Sala Sporturilor Baschetbalistele de la CS Phoenix Constanţa îşi doresc un debut de succes în Liga 1

20 Oct 2017 2165