Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, pe podium și la Gala Campionilor 2022 „Un an în care dorința și ambiția au fost mai mari decât bugetul“ (GALERIE FOTO)


 
  • Sezonul 2022 a fost unul în care sportivul din Mangalia s-a aflat în premieră în carieră pe locul întâi la Open pe parcursul competiției și era favorit la poziția de lider în clasamentul final general.
 
Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, multiplu campion national la viteză în coastă, s-a numărat și în acest an printre participanții de la Gala Campionilor, eveniment organizat de Federația Română de Automobilism Sportiv.
 
În acest sezon, pilotul din Mangalia a urcat ștacheta performanței și s-a aflat mare parte din competiție în lupta pentru locul întâi la Open și doar problemele tehnice cu care s-a confruntat și care i-au adus mai multe abandonuri tehnice au făcut să nu-și atingă obiectivul de a fi campion absolut. Totul a plecat de la bugetul insuficient. Oricum, a fost un sezon în care sportivul din Mangalia s-a aflat în premieră în carieră pe locul întâi la Open pe parcursul competiției și era favorit la poziția de lider în clasamentul final general. Iar, în ciuda problemelor pe care le-a întâmpinat cu bipostul, Emil tot s-a situat pe podium în clasamentele CNVC la încheierea întrecerii.
 
La Gala Campionilor, Emil Ghinea a fost premiat pentru locul 3 la categoria II, locul 2 la grupa CN/E2-SC, locul 2 la clasa CN/E2-SC și locul 1 la echipe, împreună cu AMI Racing.
 
„1.000 de invitați, 750 de premii, 550 de sportivi activi premiați sunt doar câteva din cifrele Galei Campionilor FRAS 2022. Opera Națională București a fost locul în care munca de 1 an a sportivilor sau de o viață, când vine vorba de distincțiile de Maestru al Sportului, a fost încununată, momentul fiind unul încărcat de emoție, rafinament, recunoștință, dar mai ales... bucurie!“, se arată pe pagina de Facebook a FRAS.
 
„Așteptăm noi parteneri alături de noi“
 
„Oficial, am încheiat sezonul competițional 2022. Un an în care dorința și ambiția au fost mai mari decât bugetul. Ne vedem în sezonul 2023 mai bine pregătiți și cel puțin la fel de ambițioși. Să facem întotdeauna din imposibil - posibil și din talent - artă! Mulțumesc familiei pentru sprijin, echipei tehnice pentru tot (Gabriel, Niculae, Claudiu, Dragoş, Marius, Siu, Suciu, Alina, Luminița, Alina Jo, Florentina), partenerilor și sponsorilor pentru susținere!“, a postat Emil Ghinea pe Facebook. „Ce m-a împiedicat să urc și mai mult în clasament în acest sezon și să-mi îndeplinesc visul, locul 1 la Open, au fost problemele tehnice și bugetul redus, nu modul în care am abordat cursele sau pregătirea mea. Astfel că așteptăm noi parteneri alături de noi, ca să putem continua lupta pentru locul 1 la Open. Fără o susținere financiară solidă acest obiectiv nu se poate realiza. Avem ceva discuții cu noi parteneri, iar pentru 2023 am și un proiect nou - lansarea unui site“, a completat Emil Ghinea.      
 
În ultimii trei ani, acesta a condus în competițiile interne un bolid Norma M20F. Între 2011 şi 2014, sportivul a pilotat o maşină Renault 5GT Turbo, iar din 2014 a pilotat un Renault Clio V6 Trophy. Pe lângă Viteză în Coastă, Emil Ghinea concurează cu succes și în Campionatul Național de Super Rally, care, an de an, își derulează o etapă la Mangalia, la care Emil este unul dintre organizatori, dar și evoluează. 
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Automobilism Sportiv și Emil Ghinea)
 
Citește și:
 
Un colțișor de motorsport la Mangalia. Pilotul campion Emil Ghinea a amenajat camera trofeelor. Vis împlinit! (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un colțișor de motorsport la Mangalia. Pilotul campion Emil Ghinea a amenajat camera trofeelor. Vis împlinit! (GALERIE FOTO)

26 Nov 2022 3671

„Am făcut din imposibil posibil“ Emil Ghinea - cursa vieții, după eforturi supraomenești. Un Trofeu Gutâi de poveste! (GALERIE FOTO)

01 Sep 2022 1852

Viteză în Coastă Pilotul Emil Ghinea, din nou pe locul întâi la Open. Luptă la sutimi de secundă, câștigată la Cupa Reșița!

14 Jul 2022 1439

„Al meu e și-l iubesc de mor!“ Pilotul Emil Ghinea, în premieră pe locul întâi la Open în Campionatul Național de Viteză în Coastă (GALERIE FOTO)

07 Jun 2022 1249

De la veverița buclucașă, la pisica neagră pe traseu! Emil Ghinea, pilotul campion din Mangalia, momente inedite în curse

19 May 2022 2620

Super Rally Jerome France, câștigătorul Trofeului Mangalia 2022 (GALERIE FOTO)

14 May 2022 2759

Show automobilistic Trofeul Mangalia deschide ediția 2022 a Campionatului Național de Super Rally. Piloți celebri la start

12 May 2022 4117

„Povestea continuă. Și continuă frumos!“ Pilotul Emil Ghinea a mai urcat o treaptă în carieră, la Campionatul Național de Viteză în Coastă (GALERIE FOTO)

08 Apr 2022 3965

Pilotul campion din Mangalia Emil Ghinea a urcat în premieră pe podium la open în Campionatul Național de Super Rally (galerie foto)

17 Aug 2021 3397

Mangalia Jerome France a câştigat prima etapă din Campionatul Naţional de Super Rally

23 May 2021 3559

Prima etapă a Campionatului Naţional de Super Rally se desfăşoară la Mangalia

21 May 2021 3804

Mihai Leu, fost campion mondial la box, împlineşte 53 de ani. În 2019, a concurat la Mangalia la Super Rally

13 Feb 2021 2989

Emil Ghinea, clasare mulțumitoare în Campionatul Național de Viteză în Coastă. Mesajul pilotului din Mangalia

19 Oct 2020 4436

Etapa de la Mangalia a Campionatului Național de Super Rally a fost anulată

15 Oct 2020 3919

A pilotat din nou bolidul Renault Clio V6 Trophy Pilotul Emil Ghinea, pe podium la prima etapă a Campionatului Național de Super Rally (galerie foto)

28 Aug 2020 3686