Pilotul Emil Ghinea, victorie la Trofeul Valea Uzului - Dărmănești. E prima clasare pe podium cu bolidul Norma M20F (galerie foto)

  • În sezonul 2020 al Campionatului Național de Viteză în Coastă, Emil Ghinea conduce un bipost Norma M20F.
  • Pilotul din Mangalia și echipa sa tehnică sunt la faza familiarizării pe deplin cu bolidul, acest campionat fiind unul de teste.
  • În Campionatul Național de Super-Rally, Emil va conduce o mașină Renault Clio V6 Trophy.
 

Multiplu campion și medaliat în Campionatul Național de Viteză în Coastă, pilotul din Mangalia Emil Ghinea a obținut prima clasare pe podium (care a fost și victorie) cu bolidul Norma M20F pe care îl conduce din acest sezon.

Emil a participat până acum la cele trei etape derulate din Campionatul Național de Viteză în Coastă, stagiunea 2020, dar a concurat și la o rundă, Trofeul Valea Uzului - Dărmănești, din Campionatul Național de Viteză în Coastă 2, în care a onorat invitația organizatorului. Aici s-a clasat pe locul întâi, rezultat generator de optimism, în condițiile în care campionul din Mangalia și echipa sa tehnică sunt încă la faza familiarizării pe deplin cu bipostul. „Evoluția de la Trofeul Valea Uzului - Dărmănești a fost una mai mult de antrenament, nu am forțat. Locul întâi a venit ca un bonus. Am mai făcut kilometri cu mașina, ținând cont că acest an este unul de teste, pentru a-i găsi bolidului toate slăbiciunile și a i le elimina. Norma M20F este capricioasă. O învățăm din mers. La fiecare rundă din CNVC de până acum m-am confruntat cu probleme tehnice. Iar acestea apar automat numai la etape, întrucât nu avem posibilitatea să facem antrenamente. Frustrarea e mare, dar nu dezarmăm“, a declarat Emil Ghinea.
 

Aproape de o clasare excelentă la Râșnov

La ultima etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă, Trofeul Rășnov, sportivul de 41 de ani a fost foarte aproape de o clasare excelentă, dar a abandonat în ultima urcare, întrucât i s-a rupt planetara! „În prima zi, am fost în top 4, iar în a doua zi eram în top cinci, din 90 de mașini, când a apărut problema cu planetara. Având în vedere această problemă, pentru a putea participa apoi la Trofeul Valea Uzului, am comandat o planetară din Franța, care a fost adusă cu avionul. Inițial, plecasem de acasă la etapa de la Râșnov cu gândul de a mă clasa în top zece, dar lucrurile au mers mult mai bine, până la apariția din nou a problemelor tehnice. Cum spuneam, frustrarea a fost mare, fiind foarte aproape de un loc important în ierarhie. La finele sezonului, îmi doresc o clasare în top 3. Mă bazez și pe sprijinul partenerilor mei. Mergem înainte“, a punctat Emil Ghinea.
 

Concurează și la Super-Rally

Următoarea etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă la care va participa sportivul din Mangalia este cea de la Baia Mare, de la finele acestei luni, iar pe 21 august va concura și la runda de la Deva a Campionatului Național de Super-Rally. În această întrecere, Emil nu va pilota însă Norma M20F, ci un Renault Clio V6 Trophy, bolid cu care a evoluat în CNVC înainte de a trece la bipost.


Citește și:

Start în noul sezon Pilotul Emil Ghinea o ia pas cu pas cu bolidul Norma M20F în Campionatul Național de Viteză în Coastă (galerie foto + video)

Pilotul Emil Ghinea, pe locul doi în prima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă al Bulgariei (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Federația Română de Automobilism Sportiv Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, trofee și la Gala Campionilor 2023 (GALERIE FOTO + VIDEO)

17 Dec 2023 1160

Mangalia. În 2023, pilotul Emil Ghinea a participat în premieră la trei campionate diferite „Un an solicitant, dar cu rezultate remarcabile“ (GALERIE FOTO)

08 Nov 2023 1059

„Obiectiv atins“ Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, locul doi la Open în clasamentul general 2023 al CNVC Masters

17 Oct 2023 972

Mangalia Copiii, în vizită la pilotul campion Emil Ghinea. „M-am bucurat să le povestesc despre sport și motorsport“ (GALERIE FOTO)

14 Oct 2023 942

Viteză în coastă 2023 Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, pe locul doi la Trofeul Valea Uzului. „Un podium foarte muncit și motivat“ (GALERIE FOTO)

01 Aug 2023 1135

Viteză în coastă Pentru al doilea an la rând, pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, s-a impus la Cupa Reșița (GALERIE FOTO)

10 Jul 2023 999

Mangalia. Pilotul Emil Ghinea „Franțuzoaica a fost nesuferită, dar, la final, am convins-o că trebuie să ne batem la Open“ (GALERIE FOTO)

24 Jun 2023 2960

Mangalia Pilotul Emil Ghinea, pe locul doi în clasamentul general la Transalpina Challenge 2023 - Trofeul Masters (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

14 Jun 2023 1471

Viteză în coastă Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, victorie impresionantă la Cupa Mediașului. „Evoluție de zile mari“ (GALERIE FOTO)

27 May 2023 1839

Super Rally Show pe circuitul stradal din Mangalia. Jerome France, din nou cel mai rapid (GALERIE FOTO)

14 May 2023 2022

Super Rally Trofeul Mangalia readuce spectacolul motorsport în sudul litoralului. La start, piloți celebri, români și străini (GALERIE FOTO)

13 May 2023 1865

Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, pe podium și la Gala Campionilor 2022 „Un an în care dorința și ambiția au fost mai mari decât bugetul“ (GALERIE FOTO)

10 Dec 2022 4202

Un colțișor de motorsport la Mangalia. Pilotul campion Emil Ghinea a amenajat camera trofeelor. Vis împlinit! (GALERIE FOTO)

26 Nov 2022 4271

„Am făcut din imposibil posibil“ Emil Ghinea - cursa vieții, după eforturi supraomenești. Un Trofeu Gutâi de poveste! (GALERIE FOTO)

01 Sep 2022 2305

Viteză în Coastă Pilotul Emil Ghinea, din nou pe locul întâi la Open. Luptă la sutimi de secundă, câștigată la Cupa Reșița!

14 Jul 2022 1896