Plangere penala impotriva dinamovistilor

Echipa Rugby Club Judeţean Farul Constanţa va depune plângere penală împotriva jucătorilor dinamovişti care au provocat violenţe fără precedent în teren, la meciul de campionat disputat duminică, în Capitală.

Preşedintele RCJ Farul Constanţa, Cristian Zgabercea, a declarat, marţi, în exclusivitate pentru Agerpress, că este decis să apeleze la căile instanţelor penale, după ce a văzut „cât de strâmb" judecă cei din Comisia de disciplină a Federaţiei Române de Rugby. „După meciul cu Dinamo am rămas şi bătuţi şi cu banii şi punctele luate. Este strigător la cer! Eu consider că a fost un complot împotriva jucătorilor georgieni din echipa noastră, la care au participat rugbişti de la Dinamo, deoarece 13 dintre componenţii acestei echipe de club au făcut parte din lotul naţional care a fost învins de echipa Georgiei în meciul de calificare la Cupa Mondială. De asemenea, consider că nu are nicio implicare în acest complot, precum şi în actele de huliganism preşedintele Clubului Dinamo Bucureşti, Elisabeta Lipă, şi colaboratorii săi cei mai apropiaţi, care au avut un comportament foarte corect vizavi de echipa Farul şi de oficialii ei", a spus Zgabercea. El a precizat că în prima etapă va face apel la Comisia de Disciplină a FRR, iar dacă nu se va face dreptate şi nu vor fi eliminaţi huliganii şi cei care-i instigă la bătaie, se va adresa forului internaţional, International Rugby Board. „Evident, vom depune şi plângere penală pentru agresiunile suferite pe terenul de sport", a declarat Cristian Zgabercea. Potrivit oficialului constănţean, rugbiştii de la Farul şi-au scos deja certificate medico-legale şi, în prezent, consiliul de administraţie studiază, împreună cu avocaţii clubului, modalităţile juridice pentru acţionarea în instanţă, pe cale penală şi civilă, a jucătorilor de la Dinamo.

Meciul Farului din Cupă, amânat

Cupa României la rugby programează, miercuri, trei meciuri din faza sferturilor de finală, al patrulea, RCM Timişoara - RCJ Farul, fiind amânat la cererea constănţenilor. Constănţenii au cerut amânarea partidei din Cupă pentru că au mulţi jucători indisponibili în urma incidentelor de la partida cu Dinamo Bucureşti. În plus, conducerea a mai solicitat reprogramarea următoarelor meciuri din play-off-ul Diviziei Naţionale. „Avem şase jucători la loturile naţionale, doi la spital, alţi doi accidentaţi, ultimii fiind şi suspendaţi. Suntem obligaţi să cerem amânarea", a declarat pentru rugby.ro directorul executiv al grupării de pe litoral, Aurelian Arghir. Cel mai interesant meci se anunţă cel dintre Dinamo Bucureşti şi CSM Baia Mare, în care campioana României riscă o eliminare timpurie din cupă, din cauza celor şapte jucători suspendaţi după confruntarea din campionat cu Farul. Semifinalele competiţiei au loc pe 1 august, iar finala pe 26 septembrie. Sferturile de finală se dispută miercuri, într-o singură manşă, pe teren neutru, după următorul program: Griviţa Bucureşti - Universitatea Cluj (Braşov, ora 11.00), Steaua Bucureşti - Ştiinţa Bucureşti (stadionul Arcul de Triumf din Bucureşti, ora 11.00), Dinamo Bucureşti - CSM Baia Mare (Iaşi, ora 11.00).


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Baschet Vicecampioana României, CSM CSU Oradea, conduce cu 2-0 CSM Constanța în sferturile Ligii Naționale

11 Apr 2024 536

Baschet CSM Constanța, înfrângere în prima partidă cu vicecampioana CSM CSU Oradea. Joi, cele două echipe se duelează din nou

10 Apr 2024 425

Volei. CSM Constanța Cristian Imhoff - „Suntem cam dezamăgiți că nu am acces în semifinale, dar continuăm lupta“ (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 886

Handbal CSM Constanța - Steaua, în sferturile Cupei României

28 Mar 2024 702

Baschet CSM Constanța, învinsă de CSO Voluntari (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 720

Baschet Fetele de la CSM Constanța au avansat în semifinale, după două succese cu CSM Tg. Mureș

20 Mar 2024 712

CSM Constanța. 20 martie 2024 Baschetbalistele vizează victoria care să încheie seria cu CSM Tg. Mureș din sferturi

20 Mar 2024 538

Baschet Echipa Under-16 a CSM Constanța, victorie importantă pentru calificarea la turneul final (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 544

Echipa Under-16 de la Farul Constanța, calificată în semifinalele Cupei Elitelor. Victorie clară în sferturi (GALERIE FOTO)

15 Mar 2024 945

Farul Constanța Echipele Under-18, Under-17 și Under-15, calificate în semifinale. 14 goluri marcate în sferturi! (GALERIE FOTO + VIDEO)

11 Mar 2024 980

UPDATE. Baschet CSM Constanța s-a calificat în semifinalele Cupei României

15 Feb 2024 820

Meciul cu Füchse Berlin George Buricea - „Meritam mai mult. Chiar și când pierde, CSM Constanța o face cu onoare, niciodată în genunchi“ (GALERIE FOTO)

14 Feb 2024 1269

Baschet CSM II Constanța, lecție dură primită în meciul cu CSS VSK Gheorgheni (GALERIE FOTO)

06 Feb 2024 852

Baschet CSM Constanța, victorie cu Rapid București, într-o atmosferă incendiară (GALERIE FOTO)

04 Feb 2024 869

Tenis de masă. „Senzațional!“ CSM Constanța, în semifinalele ETTU Europe Cup Women. A învins ALCL TT Grand-Quevilly și în Franța! (GALERIE FOTO)

03 Feb 2024 1091