Sport

Ploaia le-a dat peste cap planurile Celebrul luptător Andrei Stoica, invitat special la gala de la Fântânele (galerie foto)

Eveniment sportiv deosebit organizat în comuna Fântânele din judeţul Constanţa: o gală de kickboxing, la care a fost invitat şi celebrul luptător Andrei Stoica! Între anii 2013 şi 2015, acesta a deţinut titlul de campion mondial în promoţia Superkombat la categoria super cruiser (-95 kg).
 
Gala de kickboxing de la Fântânele a fost organizată de Asociaţia Sportivă Viitorul Fântânele (prin Radu Medeleanu, cel care îi pregăteşte pe luptătorii grupării), în colaborare cu Primăria Fântânele, care sprijină sportul din comună. În cadrul evenimentului, fuseseră programate, pe ringul amplasat pe terenul de fotbal din localitate, 33 de partide (la toate categoriile de vârstă), dintre care două meciuri erau la profesionişti. Vremea nu a ţinut însă cu sportivii şi cu organizatorii, astfel că, din pricina ploii puternice care a început, nu s-au putut disputa decât primele trei partide, toate la juniori.

„Nu ne oprim aici“

„La prima gală de kickboxing organizată la Fântânele, vremea nu a avut plăcerea să ne ajute. Aveam foarte multe meciuri în program, sosind sportivi de la cluburi din Braşov, Ploieşti, Bucureşti, Piteşti, Galaţi, Constanţa, Medgidia sau Năvodari. Le mulţumim tuturor pentru prezenţă şi ne pare rău că, din motive independente de noi, nu am putut duce gala până la capăt. Nu ne vom opri însă aici şi sperăm ca, într-o lună, să putem organiza o nouă gala la Fântânele, în interiorul Căminului Cultural“, a declarat Radu Medeleanu.

Patru medalii de aur la Cupa României

În vârstă de 31 de ani, acesta este născut la Fântânele, dar a trăit mulţi ani în străinătate. Cam de un an s-a întors acasă, iar de opt luni în cadrul AS Viitorul Fântânele s-a înfiinţat şi secţia de kickboxing. „Avem în jur de 20 de participanţi la antrenamente, dintre care cam 12 evoluează regulat la competiţii judeţene şi naţionale. Eu îi pregătesc pe sportivii de la Fântânele, ajutat de preparatorul fizic al clubului. Copiii se antrenează într-o sală foarte bine utilată la Fântânele. Am adus din Spania aparatură profesională de forţă, un trailer întreg. Pot să spun că nici la Constanţa nu e aşa sală cum avem noi. Putem face performanţă. Secţia e înfiinţată de curând, dar unii dintre sportivii noştri au şi peste zece meciuri la activ. La Cupa României, de la Galaţi, cu şase participanţi am obţinut patru medalii de aur, prin Cătălin Ciortescu, Florin Soare, Florin Dogaru şi Daniel Handrea“, spune Radu Medeleanu.

Nota zece de la Andrei Stoica

Acesta spune că Andrei Stoica a rămas impresionat de ce a văzut la Fântânele. „Ne-a felicitat şi ne-a acordat nota zece. A fost plăcut impresionat să vadă că o comună aşa mică precum Fântânele a putut organiza o gala cu atâtea meciuri, 33 la număr. Nu e uşor. Lui Andrei i-a plăcut întreaga bază sportivă de la Fântânele“, a punctat Radu Medeleanu. Andrei Stoica a devenit prima dată campion mondial Superkombat în urmă cu patru ani şi timp de doi ani şi-a apărat centura cu succes. În 2015, a pierdut titlul în favoarea spaniolului Jorge Loren. În ultima perioadă, Andrei Stoica a evoluat în alte promoţii, precum Respect World Series sau Colosseum.

Va lupta la gala Urban Legend

Pe lângă faptul că-i pregăteşte pe micii sportivi de la Viitorul Fântânele, Radu Medeleanu şi concurează, urmând a evolua, pe 24 august, la gala Urban Legend de la Mamaia, în care-l va întâlni pe Andrei Bălici. Antrenorul lui Radu Medeleanu este Marius Burlacu (Oyama Karate Constanţa). Radu a început sportul de contact (practicând box şi kickboxing) în urmă cu 15 ani, în Spania, părinţii săi fiind stabiliţi acolo de 18 ani. „Am susţinut meciuri internaţionale, în Portugalia, Germania, Franţa sau Italia, iar în România am patru partide la activ, toate câştigate prin abandon în prima rundă. Eu luptam de regulă la categoria 90 de kilograme, dar pentru gala Urban Legend voi evolua la o categorie inferioară. Am slăbit aproape zece kilograme şi mai am de dat jos unul“, a spus luptătorul de 31 de ani.

La fotbal, Fântânele e vicecampioană şi joacă în Cupă

La capitolul sport, comuna Fântânele a lăsat o impresie frumoasă şi la fotbal, Viitorul fiind vicecampioana judeţului Constanţa şi câştigătoarea Cupei României, faza locală, competiţie în care a eliminat în semifinale SSC Farul Constanţa, campioană a Ligii a 4-a şi promovată, ulterior, în Liga a 3-a. Pregătită de Adrian Foamete, Viitorul Fântânele s-a calificat în etapa a doua naţională a Cupei, după ce a învins cu un scor-fluviu, în prima rundă naţională a competiţiei, pe teren propriu, campioana judeţului Tulcea, Pescăruşul Sarichioi. Scorul a fost 7-0 (2-0), graţie golurilor lui M. Oancea (2), Fl. Cristea, Dincă, Zaharia, T. Halep şi Pantelie. Adrian Foamete a început meciul cu: Crantă - Butcaru, Rusu, Cristea, M. Lupu - T. Halep, V. Oancea, M. Oancea, Dincă - Pantelie, Zaharia. Au mai jucat Ghiță, I. Ciobanu şi D. Oancea. Faza a II-a a Cupei României, la care vor participa cele 26 de echipe calificate din faza I plus 32 de echipe participante în ediţia precedentă a Ligii a 3-a, este programată miercuri, 23 august, de la ora 17.30.
 
Sursa foto: Facebook


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sindicatul Liber al Navigatorilor a prezentat astăzi raportul de activitate pe anul 2018 (document)

22 Dec 2018 597

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 19 noiembrie 2018

20 Nov 2018 476

Marinari români blocaţi pe navă în Libia. Emigranţi agresivi la bord. Ofiţerii sunt plecaţi din Constanţa. Situaţia este fără ieşire

13 Nov 2018 2897

Sărbătoare mare în satul natal al istoricului Adrian V. Rădulescu. Irina Loghin, la Zilele Comunei Dorobanțu

10 Nov 2018 972

Lansare de carte, astăzi, la Casa de Cultură Constanţa

15 Oct 2018 1026

Personalităţi din judeţ, prezente, alături de ZIUA de Constanţa, la acordarea numelui istoricului Adrian V. Rădulescu şcolii din Dorobanţu, judeţul Călăraşi (galerie foto)

08 Oct 2018 1599

„Va dudui Europa!“ Constănţeanul Alex Filip, fraţii Stoica şi Cristian Milea, printre luptătorii de top ce vor urca în ringul „OSS Fighters 3“

28 Sep 2018 6343

In memoriam. Căzut la datorie. Este ultimul militar decedat în teatrele de operaţii. A trecut un an de-atunci

15 Sep 2018 2394

Mamaia. Gala „Oss Fighters & Golden Fighter”. One Star Security, organizator România a câștigat întâlnirea cu China (galerie foto)

24 Aug 2018 3644

Diseară, la Mamaia, gala „Oss Fighters & Golden Fighter“. One Star Security, organizator Andrei Stoica - „Voi lupta până la capăt!“

24 Aug 2018 2273

One Star Security, organizator. Întâlnire România - China la gala „Oss Fighters & Golden Fighter“, de la Mamaia „Show incendiar!” (galerie foto)

23 Aug 2018 2075

Eveniment de top! One Star Security, organizator Gala „Oss Fighters & Golden Fighter“, de la Mamaia, deschisă de constănţeanul Ozel Mustafa

21 Aug 2018 2978

Super eveniment la Mamaia. Întâlnire România - China! Gala „Oss Fighters & Golden Fighter“, cu fraţii Andrei şi Bogdan Stoica în ring (galerie foto)

02 Aug 2018 6342

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 4 iulie 2018

10 Jul 2018 634

Delegaţia LMP la discuţii cu conducerea Direcţiei Calitatea Vieţii Personalului din MApN. Lista problemelor ridicate. Cine a participat

16 Feb 2018 2234