„Povestea continuă. Și continuă frumos!“ Pilotul Emil Ghinea a mai urcat o treaptă în carieră, la Campionatul Național de Viteză în Coastă (GALERIE FOTO)



 
  • La etapa de la Râșnov a CNVC, Emil Ghinea s-a situat pe podium de trei ori.
  • La Open, sportivul din Mangalia a ocupat poziția a treia, din 87 de mașini prezente la start.
  • Pe lângă CNVC, Emil Ghinea va evolua și în Campionatul Național de Super Rally.  
 
Pilotul din Mangalia Emil Ghinea, multiplu campion național, continuă evoluțiile de succes în întrecerile interne și în sezonul 2022. Sportivul a debutat cu dreptul în Campionatul Național de Viteză în Coastă, iar acum se pregătește pentru prima etapă a Campionatului Național de Super Rally, care se va desfășura la Mangalia.
 
Ca și anul trecut, Emil Ghinea pilotează bipostul Norma M20F, iar la etapa de la Râșnov a CNVC a urcat de trei ori pe podium: locul doi la grupa E2 - SC, locul doi la categoria a doua și, demn de remarcat, locul 3 la open (clasamentul general). Acest top desemnează, la finalul sezonului, campionul absolut, iar Emil Ghinea a urcat acum în premieră pe podium la open, ocupând poziția a treia din 87 de mașini prezente la start!
 
„Povestea continuă. Și continuă frumos! Muncă multă, sacrificii pe măsura rezultatelor, dar în motorsport nu se poate altfel. Evoluția este cel mai indicat să fie vizibilă pas cu pas, să crești natural, doar ca să te poți bucura cât mai mult de acest stil de viață care este motorsportul. La Râșnov 2022 am mai urcat o treaptă, cea a podiumului general! Nu am sărit etape. Locul 3 este doar prima treaptă a podiumului. Până la finalul sezonului, sper să le urc pe toate, cu ajutorul vostru: familie, prieteni, susținători și, nu în ultimul rând, partenerii, fără de care ar fi fost aproape imposibil ca aceste performanțe să fie atinse. Mulțumesc!“, a postat Emil Ghinea pe Facebook. 
 
Un vis împlinit
 
„În sfârșit, mi s-a îndeplinit un vis, acela de a urca pe podium la Open în Campionatul Național de Viteză în Coastă. Este țelul oricărui pilot din România. În 2021, m-am clasat de câteva ori lângă podium, pe poziția a patra. Am început cu dreptul acest sezon, mașina a mers excelent, motorul e foarte bine setat. În acest campionat, targetul meu e clasarea pe podium la open. În acest moment, bugetul nu e suficient pentru a ne putea bate la locul întâi, dar mai așteptăm parteneri lângă noi“, a detaliat Emil Ghinea.
 
După Jerome France și Dani Oțil
 
În 2022, pilotul din Mangalia va participa atât la Campionatul Național de Viteză în Coastă (CNVC 1 - șase etape și CNVC 2 - două etape), cât și în cele șase runde ale Campionatului Național de Super Rally, întrecere care se derulează exclusiv pe circuit stradal urban. Prima etapă din Super Rally se va derula la Mangalia, pe 13 și 14 mai. În ambele competiții, Emil Ghinea va pilota bipostul Norma M20F. „În Super Rally nu îmi propun neapărat locul întâi, fiind canalizat pe evoluțiile din CNVC“, a mai spus pilotul.

 
Acesta a avut evoluții de succes și în CNVC, și la Super Rally și în 2021, etapa a treia a Campionatului Național de Super Rally, din luna august, de la Deva, aducându-i clasări foarte bune pilotului din Mangalia, dar și o premieră în carieră: prezența pe podium în clasamentul general (open) al competiției. Primii trei la open au fost Jerome France (Formula Renault), Dani Oțil (Radical SR4) și Emil Ghinea (Norma M20F). Au participat 34 de piloți, iar spectacolul a fost total, de altfel Super Rally fiind o întrecere recunoscută pentru show-ul pe care îl oferă.
 

Multe medalii
 
Pilotul din Mangalia a încheiat ediția 2020 a Campionatului Național de Viteză în Coastă pe locul 4 la grupa E2 - SC, bilanț pozitiv, în condițiile în care Emil a condus un alt bolid, bipostul Norma M20F, după zece ani de participare la competiții cu un turism! Între 2011 şi 2014, sportivul a condus în curse o maşină Renault 5GT Turbo, iar din 2014 a pilotat un Renault Clio V6 Trophy. Sezonul competiţional 2019 i-a adus campionului din Mangalia trei prezenţe pe podium la Gala Campionilor FRAS: locul 1 în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, la clasa E2-SH-3000 (noua denumire a grupei H, clasa 3), locul 1 în Campionatul Naţional Super Rally, la grupa 3A (maşini peste 300 CP, cu o singură punte motoare) şi locul 3 pe echipe, cu Auto Speed Team Mangalia. Medalia de aur din stagiunea 2019 de la Viteză în Coastă este a patra în competiţie pentru Emil Ghinea (după cele din anii 2011, 2013 şi 2014), Emil având în palmares şi trei medalii de argint (în 2012, 2015 şi 2018)!
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Pilotul campion din Mangalia
Emil Ghinea a urcat în premieră pe podium la open în Campionatul Național de Super Rally (galerie foto)

 
Emil Ghinea, clasare mulțumitoare în Campionatul Național de Viteză în Coastă. Mesajul pilotului din Mangalia

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Federația Română de Automobilism Sportiv Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, trofee și la Gala Campionilor 2023 (GALERIE FOTO + VIDEO)

17 Dec 2023 1123

Mangalia. În 2023, pilotul Emil Ghinea a participat în premieră la trei campionate diferite „Un an solicitant, dar cu rezultate remarcabile“ (GALERIE FOTO)

08 Nov 2023 997

„Obiectiv atins“ Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, locul doi la Open în clasamentul general 2023 al CNVC Masters

17 Oct 2023 936

Mangalia Copiii, în vizită la pilotul campion Emil Ghinea. „M-am bucurat să le povestesc despre sport și motorsport“ (GALERIE FOTO)

14 Oct 2023 912

Viteză în coastă 2023 Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, pe locul doi la Trofeul Valea Uzului. „Un podium foarte muncit și motivat“ (GALERIE FOTO)

01 Aug 2023 1113

Viteză în coastă Pentru al doilea an la rând, pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, s-a impus la Cupa Reșița (GALERIE FOTO)

10 Jul 2023 977

Mangalia. Pilotul Emil Ghinea „Franțuzoaica a fost nesuferită, dar, la final, am convins-o că trebuie să ne batem la Open“ (GALERIE FOTO)

24 Jun 2023 2921

Mangalia Pilotul Emil Ghinea, pe locul doi în clasamentul general la Transalpina Challenge 2023 - Trofeul Masters (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

14 Jun 2023 1442

Viteză în coastă Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, victorie impresionantă la Cupa Mediașului. „Evoluție de zile mari“ (GALERIE FOTO)

27 May 2023 1800

Super Rally Show pe circuitul stradal din Mangalia. Jerome France, din nou cel mai rapid (GALERIE FOTO)

14 May 2023 1980

Super Rally Trofeul Mangalia readuce spectacolul motorsport în sudul litoralului. La start, piloți celebri, români și străini (GALERIE FOTO)

13 May 2023 1816

Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, pe podium și la Gala Campionilor 2022 „Un an în care dorința și ambiția au fost mai mari decât bugetul“ (GALERIE FOTO)

10 Dec 2022 4175

Un colțișor de motorsport la Mangalia. Pilotul campion Emil Ghinea a amenajat camera trofeelor. Vis împlinit! (GALERIE FOTO)

26 Nov 2022 4228

„Am făcut din imposibil posibil“ Emil Ghinea - cursa vieții, după eforturi supraomenești. Un Trofeu Gutâi de poveste! (GALERIE FOTO)

01 Sep 2022 2286

Viteză în Coastă Pilotul Emil Ghinea, din nou pe locul întâi la Open. Luptă la sutimi de secundă, câștigată la Cupa Reșița!

14 Jul 2022 1874