Povestea lui Alexandru Cicâldău Fotbalistul originar din Satu Nou, ajuns la Galatasaray, sub comanda lui Fatih Terim (galerie foto)

 

 
  • Galatasaray Istanbul l-a transferat pe Alexandru Cicâldău pentru suma de 6,5 milioane de euro, jucătorul semnând un contract pe cinci ani.
  • În vârstă de 24 de ani, jucătorul a început fotbalul la Marcon Star Medgidia, ulterior mergând la Academia Hagi şi debutând în Liga 1 cu FC Viitorul.
  • Galata i-a fixat internaţionalului român o clauză de reziliere de 25 de milioane de euro.
 
Fotbalistul Alexandru Cicâldău, originar din satul Satu Nou, comuna Mircea Vodă, judeţul Constanţa, a trecut la un alt nivel al carierei sale, fiind transferat de celebrul club din Turcia Galatasaray Istanbul, la care Gică Hagi a făcut istorie. 
 
Galatasaray a anunţat că l-a achiziţionat pe mijlocaşul de 24 de ani, internaţional al României, de la Universitatea Craiova, pentru suma de 6,5 milioane de euro, jucătorul semnând un contract pe cinci ani. Galata i-a stabilit lui Cicâldău o clauză de reziliere de 25 de milioane de euro. Se vorbeşte că fotbalistul va avea un salariu anual de 1,1 milioane de euro, urmând a încasa de zece ori mai mult decât la gruparea din Bănie. Alexandru Cicâldău devine al 14-lea fotbalist român din istoria lui Galatasaray, după Iosif Rotariu, Iulian Filipescu, Gică Hagi, Adrian Ilie, Gică Popescu, Ionuţ Luţu, Radu Niculescu, Gabriel Tamaş, Florin Bratu, Ovidiu Petre, Bogdan Stancu, Iasmin Latovlevici şi Florin Andone. „Cic“ îşi începe aventura la Cim Bom Bom sub comanda antrenorului Fatih Terim, cel cu care au lucrat mulţi dintre români, în frunte cu Hagi.  

 
„Îi urez să aibă succes şi să continue tradiţia“

 
Unul dintre cei mai buni jucători din Liga 1, Cicâldău a evoluat trei ani în Bănie, echipă la care a venit de la FC Viitorul, în 2018. Sub bagheta lui Gică Hagi, gruparea de pe litoral (cu care Cic a devenit campion al României) e cea care l-a lansat pe jucător în Liga 1. „Alexandru Cicăldău, jucător crescut de Academia de Fotbal Hagi, a semnat cu Galatasaray până în 2026! Îți dorim succes și cât mai multe trofee câștigate, Alex!“, este mesajul Farului Constanţa. „Felicitări lui şi celor de la Craiova, care au contribuit şi ei la dezvoltarea lui. L-au adus la un nivel foarte bun, dovadă că s-a dus la o echipă mare. Îi urez să aibă succes, să continue tradiţia şi să-i meargă bine, aşa cum ne-a mers bine şi celorlalţi români de la Galatasaray“, a spus şi Gică Hagi, managerul tehnic al Farului. 

      
Pe urmele mentorului său

 
„Alexandru Cic Bom Bom părăsește Oltenia după 3 ani în care a purtat cu mândrie și devotament tricoul cu numărul 10 al celei mai iubite echipe din România. Au fost 3 ani în care ne-am bucurat și am suferit împreună, iar multe dintre bucurii s-au datorat chiar muncii și talentului lui Alex. Cu 33 de goluri marcate cu leul pe piept și 21 de pase decisive, câștigător al Cupei și al Supercupei în această vară, golgheterul nostru de la revenirea Științei pe prima scenă și-a depus candidatura pentru un loc în galeria legendelor Universității Craiova. Îi mulțumim pentru tot ce ne-a dăruit și suntem mândri și fericiți că a fost unul dintre noi în tot acest timp. După ce a reușit ce mentorul său Gheorghe Hagi doar visase, să joace sub culorile Universității, Alex continuă să îi calce pe urme fostului uriaș fotbalist român și merge la o altă echipă unde pasiunea fanilor e mai importantă decât orice: Galatasaray. Îi dorim mult succes la noul club și îl asigurăm că vom continua să sărim în picioare la fiecare dintre golurile pe care le va înscrie de acum înainte. Baftă, Cic!“, este şi mesajul echipei craiovene. 

 
A început fotbalul la Marcon Star Medgidia

 
Povestea lui Alex Cicâldău în sportul-rege a început în urmă cu 17 ani, în 2004, la echipa de fotbal de la clubul Marcon Star Medgidia, înființat de Marian Butnaru. Jucătorul a plecat astfel pe drumul către marea performanță de la Medgidia, unde a lucrat (până la transferul la Academia Hagi) cu antrenorul Izmir Abdulgani, cel care l-a descoperit și l-a șlefuit timp de cinci ani.

 
„L-am remarcat de prima dată“

 
În 2004, Abdulgani demarase la Medgidia selecțiile pentru grupa 1997 - 1998 a clubului, iar vestea că se caută copii talentați pentru fotbal a ajuns și la Satu Nou, localitatea de unde este Alex Cicâldău, aflată la doi kilometri de Medgidia. Copilul a venit la Marcon Star adus de tatăl său, iar antrenorul Izmir Abdulgani și-a dat seama imediat că băiețelul de la Satu Nou este unul special, cu calități excelente pentru fotbal. „În acel moment, el era singurul din grupă care făcea naveta. L-am remarcat de prima dată. Deși firav față de ceilalți copii, dovedea îndemânare, avea ușurință în mișcare și o inteligență nativă. Comunicam foarte ușor cu el, era extrem de receptiv. Ușor-ușor, a devenit jucătorul-cheie, care făcea jocul echipei. Eu jucând tot mijlocaș, simt foarte bine acest post și i-am dat lui Alex libertate în evoluție, văzând în el coordonatorul de joc, creierul echipei“, povestește Abdulgani.

 
A început să crească precum o floare

 
Lejeritatea în joc a micuțului Cicâldău, simțul pasei și viziunea pe care o avea pe teren l-au adus pe acesta în atenție. Era decarul echipei. „Lovea mingea bine cu ambele picioare și avea calitățile omului care să conducă jocul, să dirijeze, să dea viteză, să încetinească, dar și să aibă răbdare. Nu-l degrevam de sarcinile defensive, dar avea libertate pe faza de atac. Avea de atunci puterea de a limpezi jocul. Deși era mai slăbuț, compensa prin faptul că se mișca mai ușor. Își găsea foarte bine poziția în teren. Eu îl sfătuiam mereu să evite contactele, ținând cont că adversarii săi erau mai împliniți fizic. Ușor-ușor, Alex a început să crească precum o floare“, arată Izmir Abdulgani.

 
S-a evidenţiat şi la Cupa Hagi Danone

 
În septembrie 2009, Alex avea să ajungă la Academia Hagi, de unde, apoi, a fost promovat la FC Viitorul, impunându-se în fotbalul românesc la cel mai înalt nivel. Înainte de a fi transferat la Academia Hagi, Cicâldău se remarcase și la Cupa Hagi Danone. Echipa sa, Marcon Star, s-a clasat pe locul doi la faza pe județ a competiției, în spatele FC Farul Constanța (antrenor, Ionel Melenco). Micii „marinari“ au mers mai departe, la etapa semifinală, unde l-au folosit și pe Cicâldău, regulamentul permițând utilizarea a doi jucători împrumutați de la alte formații. 
 
„Îi urez mult succes lui Alexandru în pasul pe care l-a făcut în carieră. Prezența la un club așa de mare precum Galatasaray ar trebui să-l motiveze și să nu uite că în fotbal și în sport în general nu este suficient talentul, e nevoie și de multă minte, muncă și seriozitate“, a spus și Izmir Abdulgani, după ce fostul său elev s-a transferat la Galatasaray.   
 
A marcat ambele goluri ale tricolorilor în Armenia - România 3-2

 
Alexandru Cicâldău a debutat la Naţionala mare a României la vârsta de 20 de ani, în 2018, ca jucător al FC Viitorul, în partida amicală Israel - România 1-2. Anterior, Alex evoluase sub tricolor şi la loturi de juniori, şi la cel de tineret. La selecţionata de seniori are până acum 13 meciuri şi două goluri, ambele marcate în confruntarea Armenia - România 3-2, din acest an, contând pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2022 din Qatar.        
 
În secţiunea Galerie Foto găsiţi mai multe imagini cu Alexandru Cicâldău în tricoul clubului turc. Sursa foto: Facebook (Galatasaray Istanbul)
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citeşte şi:
 
UPDATE
România, coşmar cu Armenia! Tricolorii, învinşi cu 3-2, după ce, în minutul 87, conduceau cu 2-1!

  
Fotbalistul Alexandru Cicâldău, special de mic. Povestește Izmir Abdulgani
„Când joacă băieții de la Medgidia, să-l vedem pe «blondul»?“ (galerie foto)

 
Alexandru Cicâldău, de la FC Viitorul, debut în Naționala mare a României, care a învins Israel în deplasare

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Tricoul purtat de Alexandru Cicâldău în meciul Moldova - România 0-5, scos la licitație pentru ajutorarea lui Iulian Voinea (GALERIE FOTO)

09 Feb 2023 1642

Fotbal România, egal în deplasare cu Israel, după ce tricolorii au condus cu 2-0

29 Mar 2022 1645

UPDATE România, coşmar cu Armenia! Tricolorii, învinşi cu 3-2, după ce, în minutul 87, conduceau cu 2-1!

31 Mar 2021 3416

Universitatea Craiova a urcat pe locul întâi în Liga 1

03 Jul 2020 3405

Fotbalistul Alexandru Cicâldău, special de mic. Povestește Izmir Abdulgani „Când joacă băieții de la Medgidia, să-l vedem pe «blondul»?“ (galerie foto)

02 May 2020 11261

#ConstantaEsteBine Fotbalistul Alexandru Cicâldău, de la Universitatea Craiova, s-a alăturat campaniei caritabile derulate de Parohia Topraisar (galerie foto)

28 Apr 2020 4460

Transferat de la FC Viitorul. „A fost dorit insistent“ Alexandru Cicâldău va purta la CSU Craiova numărul 10 pe tricou

07 Jul 2018 3247

Alexandru Cicâldău, transfer de la FC Viitorul la o echipă din Liga 1

06 Jul 2018 2560

FC Viitorul, o nouă victorie în stagiul din Polonia. Golaveraj 14-0 în cele trei amicale de la reluarea pregătirii (galerie foto)

27 Jun 2018 2039

Alexandru Cicâldău, de la FC Viitorul, în lotul României pentru meciul de astăzi, cu Finlanda

05 Jun 2018 2475

UPDATE. Alexandru Cicâldău, de la FC Viitorul, titular în amicalul România - Chile

31 May 2018 2241

Evoluţii de top. Tânărul mijlocaş de la FC Viitorul, la echipa naţională Alexandru Cicâldău - „Am avut un sezon senzaţional”

24 May 2018 4191

FC Viitorul, întrecută în clasament de Astra Giurgiu, cu care joacă vineri, la Ovidiu Alexandru Cicâldău - „Încă sperăm la locul trei“

02 May 2018 2215

Alexandru Cicâldău, de la FC Viitorul „Debutul la Naţionala mare e un pas important pentru mine“

30 Mar 2018 2521

Alexandru Cicâldău, de la FC Viitorul, în lotul tricolor Ce televiziune transmite meciul de fotbal de marţi România - Suedia

27 Mar 2018 2338