Predare de ștafetă în familia Tătaru La ultimul concurs, ca sportiv, al tatălui, fiul a devenit în premieră campion național de seniori (GALERIE FOTO)



 
  • Faza finală a Naționalelor de la Botoșani a fost a treia competiție de seniori la care Darius și Aurel Tătaru au urcat amândoi pe podium, în familie.   
  • Aurel Tătaru a concurat la categoria 109 kg și și-a făcut o frumoasă ieșire din scenă, cu trei medalii.
  • La 17 ani, Darius Tătaru a obținut trei medalii de aur, primele ale sale la seniori.
 
Un nou moment emoționant în familia Tătaru din Constanța, în care tatăl, Aurel (41 de ani), și fiul, Darius (17 ani), sunt halterofili cunoscuți. La faza finală a Campionatului Național de seniori, de la Botoșani, Aurel a participat la ultimul său concurs din cariera de sportiv, iar Darius a cucerit primele sale trei medalii de aur la seniori!
 
Tatăl i-a predat astfel fiului ștafeta în cariera de halterofil, dar va continua să îi fie aproape, lui și celorlalți elevi ai săi, ca antrenor, Aurel pregătindu-i pe sportivii de la CS Farul alături de Adrian Roșu. La Botoșani, Aurel Tătaru a concurat la categoria 109 kg și și-a făcut o frumoasă ieșire din scenă, cu trei medalii. „Și moșu a terminat cariera sportivă cu o medalie de bronz și două de argint“, a fost mesajul lui Aurel, a cărui bucurie dată de reușita concursului său de adio a fost dublată (sau chiar triplată) de evenimentul deosebit din cariera fiului său, care a devenit în premieră, la numai 17 ani, campion national de seniori (de trei ori - la smuls, cu 120 kg, la aruncat - cu 160 kg și la total), la categoria 89 kg. Faza finală a Naționalelor de la Botoșani a fost a treia competiție de seniori la care Darius și Aurel Tătaru au urcat amândoi pe podium, în familie.   
 
„Visul meu de mic e să-l depășesc în carieră“
 
Luna trecută, la un interviu online la ZIUA de Constanța, Darius Tătaru vorbea despre ce reprezintă pentru el tatăl său în haltere și ce planuri avea pentru concursul de la Botoșani. „Sper să triumf și la seniori luna viitoare, la faza finală a întrecerii, dacă nu 100% voi cuceri aurul la anul. Tatăl meu mă motivează foarte mult, iar visul meu de mic e să-l depășesc în carieră, să obțin rezultate mai importante ca ale lui. La următorul concurs de seniori la care vom evolua amândoi (n.r. cel de la Botoșani), vom concura la aceeași categorie de greutate și mi-am propus să îl înving pe tata. Acesta va fi ultimul concurs al lui, își va face retragerea din activitatea competițională cu acest prilej“, spunea Darius. Cei doi nu au fost adversari în categorie la Botoșani, dar obiectivele și le-au îndeplinit. „Mă bucur foarte mult pentru Darius. A câștigat degajat. Nu ne-am propus acum să facă și record, ne-au interesat medaliile în primul rând. Eu în schimb am avut concurență mare, am trecut de următorul clasat la un kilogram. Darius a avut emoții mai mari pentru mine, decât pentru el“, a declarat Aurel Tătaru.
 
Festivitate de retragere
 
Multiplu campion și recordman național, Aurel Tătaru a fost și medaliat cu bronz, cu ani în urmă, la Campionatul Mondial de juniori. Darius era și el multiplu campion național la nivel juvenil și medaliat la seniori, iar acum a devenit și campion național la seniori, categorie de vârstă superioară celei a lui. La finele lunii viitoare, la Arad, la faza finală a Campionatelor Naționale pentru vârstele 9-12 ani și 13-15 ani, Federația Română de Haltere va organiza o festivitate prin care va marca retragerea din activitatea competițională a lui Aurel Tătaru.
 
La 14 ani, vicecampion național de seniori!

 
La Naționalalele de seniori de la Botoșani, CS Farul Constanța a obținut 24 de medalii, în afară de Darius și Aurel Tătaru mai urcând pe podium Adrian Roșu - trei medalii de bronz la categoria 96 kg, Iulia Mocanu - trei medalii de argint la +87 kg, Alexandru Roșu - trei medalii de argint la 81 kg, Laurențiu Măgureanu - trei medalii de bronz la 67 kg, David Ichim - trei medalii de argint la 55 kg și Bianca Dumitrescu - trei medalii de bronz la 49 kg. Totodată, Sali Ercan s-a clasat pe locul patru la categoria 73 kg, iar Mariana Dumitrache a ocupat aceeași poziție la 64 kg. David Ichim are numai 14 ani, iar Bianca Dumitrescu a concurat la o categorie superioară de greutate, ea fiind în pregătire pentru Campionatul European de tineret din Albania (Tirana), care se va desfășura în luna octombrie. La aceeași întrecere continentală, dar la secțiunea Under-20, de la CS Farul va participa și Darius Tătaru. 
 

PRECIZĂRI:
 
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Aurel Tătaru)
 
Citește și:
 
Interviu online cu Darius Tătaru, de la CS Farul Constanța
„Îmi doresc să fiu cel mai bun halterofil din România“

 
CS Farul Constanța. Haltere în familie
Aurel și Darius Tătaru, tată și fiu, din nou pe podium la aceeași competiție (GALERIE FOTO)


CS Farul Constanța. Aurel și Darius Tătaru
Tată și fiu, halterofili, medaliați la același concurs. Juniorul a stabilit și un record național! (galerie foto)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Halterofilii, pe podium și la competițiile de la Bascov (GALERIE FOTO)

18 Mar 2024 546

CS Farul Constanța Haltere Darius Tătaru, triplu campion național la juniori 1 (GALERIE FOTO)

02 Oct 2023 1268

CS Farul Constanța Darius Tătaru a concurat la Campionatul European. „Conduita sa a fost una onorabilă“

02 Aug 2023 1231

Câte trei medalii de aur la Naționale pentru Darius Tătaru, Ionuț Tucă și Albert Mărgăritescu. Halterofilii și-au măsurat forțele la Ovidiu (GALERIE FOTO + VIDEO)

03 Oct 2022 1934

Concurs la Arad Halterofilii Aurel și Darius Tătaru. Tatăl - distincții la retragerea din activitate, fiul - declarat cel mai promițător sportiv (GALERIE FOTO)

15 Sep 2022 1850

Interviu online cu Darius Tătaru, de la CS Farul Constanța „Îmi doresc să fiu cel mai bun halterofil din România“

18 Jun 2022 5199

CS Farul Constanța. Haltere în familie Aurel și Darius Tătaru, tată și fiu, din nou pe podium la aceeași competiție (GALERIE FOTO)

03 Jun 2022 1961

Haltere Șapte locuri pe podium pentru CS Farul Constanța la întrecerile pentru tineret de la Onești (GALERIE FOTO)

07 May 2022 3057

Halterofilii din județul Constanța, pe podium la calificările pentru Naționale, dar și câștigători de Cupa României (GALERIE FOTO)

08 Apr 2022 2623

CS Farul Constanța Halterofilul Darius Tătaru, campion național în 2021 și la tineret. Medalii multe la Bascov pentru „alb-albaștri“ (GALERIE FOTO)

24 Nov 2021 3613

CS Farul Constanța. Aurel și Darius Tătaru Tată și fiu, halterofili, medaliați la același concurs. Juniorul a stabilit și un record național! (galerie foto)

09 Oct 2021 4407

Aurel Tătaru, antrenor la lotul de haltere al României

20 Aug 2016 4019

Frate şi soră, campioni ai României Ştefania şi Ionuţ Morar, de la CS Farul, câte trei medalii de aur la haltere (galerie foto)

17 Jun 2016 4783

Halterofilul Darius Tătaru, de la Farul Constanţa, campion naţional de juniori III (galerie foto)

04 Sep 2014 2618

Darius Tătaru, medaliat cu aur la Naţionalele de juniori III

03 Sep 2014 2857