Președintele FIDE, prezent la Campionatul Mondial de șah pentru juniori de la Mamaia (GALERIE FOTO)

 

La Pavilionul Expozițional din Mamaia este în derulare Campionatul Mondial de șah pentru juniori, întrecere la care s-au înscris peste 630 de tineri din 72 de ţări.
 
Printre aceștia se numără şi cei mai buni 80 de juniori români la cele trei categorii de vârstă la care are loc întrecerea: Under-14, Under-16 și Under-18, băieți și fete.  
 
Evenimentul este finanțat de Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Cultură, Educație, Sport, Turism și organizat de Asociația Club Sportiv Juniorul Constanța, sub auspiciile Federațiile Internaționale de Șah (FIDE) și a Federației Române de Șah.
 
La întrecere a ajuns și președintele FIDE, Arkady Dvorkovich.
 
În cadrul campionatului au fost incluse și evenimente precum seminarul arbitrilor FIDE (susținut de președintele Comisiei de Arbitri FIDE, Laurent Freyd, și de arbitrul internațional Dinu Ioan Nicula), curs pentru antrenori FIDE (susținut de Ivan Sokolov și RB Ramesh), dar și o acțiune de promovare la baza sportivă a Academiei Hagi, înainte de meciul Farul Constanța – FC Argeș.
 

Sportul rege susține sportul minții! Clubul Regelui fotbalului românesc susține șahul românesc! Mulțumim, Farul Constanța și Gheorghe Hagi, pentru parteneriat și pentru promovarea Campionatului Mondial de Șah pentru Juniori de la Mamaia! Copii de la Academia Hagi și de la cluburi de șah au putut juca sportul minții înaintea meciului Farul - FC Argeș din SuperLigă chiar la stadionul din Ovidiu! Gică Popescu, Jean Vlădoiu, mascota Marinero ne-au vizitat la colțul șahist, unde s-au aflat reprezentanți ai Federației Române de Șah, dar și invitați ca GM Viorel Iordăchescu din Republica Moldova, Teodora Velea, doctor în șah, și FunMasterMike de la ChessKid.com! Suntem convinși că această colaborare va aduce beneficii pe viitor ambelor părți, este mesajul Federației Române de Șah.  


Sursa foto: Facebook (Federația Română de Șah) 
 
 
 





 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cine sunt cei șase campioni mondiali la șah juniori stabiliți în urma întrecerii de la Mamaia (GALERIE FOTO)

17 Sep 2022 1276