Președintele HC Dobrogea Sud, Ionuț Rudi Stănescu, a participat la un seminar organizat de Federația Europeană de Handbal la Koln

Președintele HC Dobrogea Sud, Ionuț Rudi Stănescu, a participat în weekend la un seminar organizat de Federația Europeană de Handbal, EHF Club Management Seminar ”The role of players in marketing – Club environment – Best Practice”, informează HC Dobrogea Sud. Cursul s-a desfășurat între 24 și 26 mai la Cologne (Koln) cu ocazia turneului Final Four al EHF Velux Champions League.
 

“Sunt multe lucruri pe care le știam și le aplicam, dar și multe lucruri noi pe care le vom adapta condițiilor noastre. Pentru mine, ca președinte de club, a fost o experiență nouă, de îmbogățire a viziunii asupra jocului de handbal, asupra managementului și mai ales asupra marketingului”, spune Rudi Stănescu.


Seminarul a fost prezentat de specialiști din diverse domenii ale sportului și managementului media, din cadrul unor universități sportive, ligi, cluburi și federații. Temele abordate au fost: rolul jucătorilor în marketing, investitorii din handbal, fair-play-ul financiar, jucătorii ambasadori, internaționalizarea și digitalizarea handbalului.

 
 Rudi Stănescu a fost martor la fenomenul “EHF Final4 Cologne”, un eveniment de proporții în sportul european și mondial.
 

“A fost o experiență extraordinară, o întâlnire cu handbalul de cea mai bună calitate. Sper să ajungem în timp scurt și noi la acest nivel”, spune Rudi Stănescu.

 
Potrivit sursei citate, Montpellier a fost marea surpriză a turneului și a întregii ediții, singura echipă venită din grupa a doua valorică a Ligii Campionilor care cucerește trofeul. Stănescu a jucat cu HCM Constanța împotriva lui Montpellier în Champions League, în sezoanele 2007/2008 și 2009/2010, dar și în turneul Final4 al Cupei EHF în 2014, la Berlin. Are în palmares un succes istoric în compania echipei antrenate și atunci, ca și acum, de Patrice Canayer. În 2009, la Buzău, HCM învingea o echipă din care făceau parte frații Karabatic (acum la PSG), alături de Guigou și Kavticnik, care au cucerit și ei acum trofeul Champions League. Canayer, din 1994 la Montpellier!, a mai condus o dată echipa la câștigarea Ligii Campionilor, în 2003 (cu Guigou, și atunci!, în teren, alături de foarte tânărul Nikola Karabatic).
 

”Montpellier este un proiect de succes. După 15 ani de seriozitate și muncă, este din nou campioana Europei. Este un model pentru tot handbalul european. Nu banii contează cel mai mult în sport. Cheia succesului este continuitatea, a dovedit-o Canayer. Și noi am adus un antrenor care iubește Constanța, pe Sundovski, și sper să ajungem cât mai sus, să ne batem pentru trofee. Performanța nu se poate face peste noapte, necesită timp, multă muncă și seriozitate”, spune Rudi Stănescu.

 
Câștigătoarea Cupei României, HC Dobrogea Sud și-a câștigat dreptul de a evolua în viitorul sezon european. HCD va participa în Cupa EHF, competiție în care a avut o evoluție scurtă, dar onorabilă la prima sa prezență, fiind eliminată în turul 3 de SC Magdeburg, bronzul ediției recent încheiate.

Sursa foto si text. HC Dobrogea Sud

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

George Buricea, selecționer România „Constanța dă antrenorul Naționalei și sunt mândru că echipa mea de suflet m-a adus aici“ (GALERIE FOTO)

01 Feb 2024 1576

Faza finală a ONSS la handbal băieți (gimnaziu) s-a desfășurat la Cumpăna. Școala „Ion Creangă“, câștigătoare (GALERIE FOTO)

24 May 2022 2394

HC Dobrogea Sud Constanța, cadou surpriză pentru antrenorul George Buricea (GALERIE FOTO)

15 May 2022 2333

HC Dobrogea Sud Constanța - Steaua, pentru un loc în finala Cupei României. „Obiectivul nostru e să luptăm pentru trofeu“

05 May 2022 1943

Rudi Stănescu, președintele HC Dobrogea Sud Constanța, în Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal

29 Apr 2022 2826

Interviu online cu handbalistul Ionuț Stănescu jr. Moștenirea lui Rudi. Presiune și provocare pentru fiul acestuia

19 Jun 2021 7549

gsp.ro Incredibil! Un fost campion al României are 70 de case de pariuri. „Care-i problema? Am scos meciurile echipei mele din ofertă"

01 Nov 2016 18444

Meci de verificare la Constanţa HC Dobrogea Sud îşi prezintă vineri lotul de jucători (galerie foto)

17 Aug 2016 2655

Debutează la faza semifinală Băieţii lui Gică Popescu şi Ionuţ Rudi Stănescu sunt coechipieri la FC Viitorul

09 Jun 2016 4265

HC Dobrogea Sud Constanţa s-a calificat la turneul Final 4 al Cupei României

30 Jan 2016 2649

HC Dobrogea Sud vrea promovarea imediată în Liga Naţională

02 Aug 2015 2025

Succes la Supercupa României la handbal masculin HCM Constanţa a învins Știința Bacău

26 Aug 2014 2509