Prezent în topul mondial La 16 ani, Andrei Borza visează și la primul gol pentru seniorii Farului Constanța

 

 
  • Andrei Borza joacă și în Superliga României, debutând pentru Farul Constanța în eșalonul de elită la 16 ani, 5 luni și 3 săptămâni.
 
La numai 16 ani (e născut în 2005, urmând a împlini 17 ani în luna noiembrie a acestui an), fundașul stânga Andrei Borza, de la Farul Constanța, a fost convocat la echipa națională de fotbal Under-19 a României (formată din jucători născuți după 1 ianuarie 2003), cu care, alături de un alt fotbalist al clubului de pe litoral, stoperul Ștefan Duțu, a obținut calificarea la Turul de Elită pentru Campionatul European din 2023, ultima fază calificativă înainte de turneul final.
 
Andrei Borza joacă și în Superliga României, debutând pentru Farul Constanța în eșalonul de elită la 16 ani, 5 luni și 3 săptămâni. Ascensiunea deosebită a tânărului jucător a fost remarcată inclusiv de prestigioasa publicație „The Guardian“, care l-a nominalizat pe Andrei în ancheta „Noua generație 2022 - 60 dintre cei mai talentați tineri jucători”, născuți în 2005, faristul fiind singurul fotbalist român prezent în acest top, alături de jucători de mare perspectivă de la Real Madrid, FC Barcelona, Bayern Munchen, PSG, AC Milan, Inter Milano, Juventus Torino, Ajax Amsterdam, Valencia, Borussia Dortmund, Feyenoord, Sporting Lisabona, Galatasaray Istanbul, Steaua Roșie Belgrad, Club Brugge, Panathinaikos sau de la cluburi de pe alte continente. „Mă bucur foarte mult că am apărut în acest top, trebuie să muncesc în continuare și să arăt tuturor că sunt cel mai bun“, a declarat Andrei Borza, la Farul TV.    
 
Tricolorii Under-19 au acces la Turul de Elită după ce au încheiat pe prima poziție grupa a 6-a preliminară, ale cărei confruntări s-au disputat la Buftea și Voluntari. România, care a fost preluată în această toamnă de selecționerul Alexandru Pelici, a înregistrat o victorie (2-0 cu Austria U-19) și două egaluri (0-0 cu Letonia U-19 și 0-0 cu Lituania U19). Alături de România U-19 s-a mai calificat la Turul de Elită din grupa 6 Letonia U-19.
 
Pe lângă Andrei Borza și Ștefan Duțu, pentru România au evoluat și alți trei fotbaliști deținuți de clubul constănțean și împrumutați la formații de eșalonul secund: David Dincă (portar, CSA Steaua), David Maftei (fundaș dreapta, Unirea Dej) și Denis Bujor (mijlocaș, Poli Iași). Cele două goluri ale tricolorilor din turneu (în meciul decisiv cu Austria) au fost reușite de doi jucători trecuți prin Academia Hagi, Rareș Burnete și Eduard Radaslavescu.
 
„A fost o calificare foarte muncită, am luptat până în ultima clipă și sunt foarte fericit. N-am avut emoții la meciul decisiv cu Austria, pentru că ne știam calitățile. Am jucat foarte bine în ultimul meci și am câștigat meritat. Au fost dueluri OK, eu evoluând și la un nivel mai înalt de 2004. M-am simțit bine pe teren. Am avut o apărare foarte bună, portarul a evoluat și el excelent, ne-a ajutat mult și suntem bucuroși că nu am primit gol“, a mai spus, potrivit sursei citate, Andrei Borza, titular integralist în meciurile României din grupa a 6-a preliminară.
 
Pe primul loc în Superligă, Farul Constanța întâlnește pe teren propriu, duminică, 2 octombrie, de la ora 18.30, UTA, în etapa a 12-a. „Va fi o partidă dură, cu un adversar foarte bun, dar sperăm să învingem. Meci cu meci noi vrem să câștigăm și să rămânem acolo sus. Cu cât evoluez mai mult în campionat, cu atât e mai bine pentru mine, pentru cariera mea și viitorul meu. Tind la cât mai multe minute în tricoul Farului, dar, în același timp, sper să și marchez primul gol“, a menționat Andrei Borza.
      
PRECIZĂRI

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Farul Constanța
Andrei Borza, singurul român în topul mondial al celor mai talentați fotbaliști născuți în 2005

 
Andrei Borza și Ștefan Duțu, de la Farul Constanța, la Turul de Elită cu România Under-19. Enes Sali și Adrian Mazilu, goluri sub tricolor (GALERIE FOTO)

Farul Constanța. Andrei Borza a preluat ștafeta de la tatăl său, Constantin Borza
„Ne propunem să urcăm cât mai sus“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Hagi - „Eu nu plâng după nimeni, pentru că avem lot, avem jucători“

19 Aug 2023 1872

Fotbaliștii de la Farul Constanța, la plimbare prin capitala Estoniei, înainte de meciul cu Flora Tallinn (GALERIE FOTO)

16 Aug 2023 1153

UPDATE. Farul Constanța Andrei Borza, transferat la Rapid București. Anunțul oficial al clubului din Giulești

15 Aug 2023 1272

Farul Constanța Denis Alibec a plecat în Qatar, pentru a discuta detaliile unui contract în țara din Orientul Mijlociu

14 Aug 2023 1758

Campionatul European 2023 Trei fotbaliști de la Farul Constanța au jucat în meciul România - Spania 0-3

22 Jun 2023 1208

Farul Constanța Constantin Grameni ratează Campionatul European Under-21. România debutează astăzi

21 Jun 2023 2203

Fotbaliștii de la Farul Constanța au efectuat vizita medicală și pleacă în cantonamentul montan (GALERIE FOTO + VIDEO)

15 Jun 2023 1854

Gheorghe Hagi, antrenorul sezonului 2022/2023 în Superligă. Farul Constanța are cinci jucători în echipa ideală a stagiunii

09 Jun 2023 1728

Farul Constanța Fundașul Andrei Borza, al treilea gol în acest sezon. Tânărul, inclus în echipa ideală a etapei a șasea (GALERIE FOTO)

03 May 2023 1273

Farul Constanța, bătălia pentru titlu. Mai sunt patru meciuri! Hagi - „Ceilalți din spate se uită la noi. Să sperăm că le vom face zile grele“ (GALERIE FOTO)

01 May 2023 6148

Farul Constanța, remiză în deplasare cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. „Marinarii“, egalați în minutul 90! (GALERIE FOTO)

29 Apr 2023 1741

Tinerii Andrei Borza și Enes Sali, de la Farul Constanța, clasați pe locuri onorante într-un top mondial

27 Apr 2023 1371

Locul 1 în topul CIES Football Observatory Farul Constanța este clubul din Europa care, în ultimii cinci ani, a promovat cei mai mulți jucători!

14 Apr 2023 2048

România U-19 a învins Irlanda de Nord la Turul de Elită cu golurile lui Borza (2) și Mazilu, de la Farul Constanța

25 Mar 2023 2071

Patru fotbaliști de la Farul Constanța în lotul reprezentativei Under-19 a României pentru Turul de Elită din Franța

15 Mar 2023 1470