Prima înfrângere a RC Bârlad a venit la Năvodari Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa, scor astronomic cu echipa din Arad (galerie foto+video)

Etapă de succes, sâmbătă, pentru cele două reprezentante ale judeţului Constanţa în Divizia Naţională de seniori la rugby, CS Năvodari şi Tomitanii Constanţa.

Vicecampioana CS Năvodari a realizat o victorie foarte importantă, în runda a şaptea a campionatului, ultima din 2017. Jucătorii pregătiţi de Cristian Husea, Cornel Suciu şi Virgil Năstase au învins la Năvodari RC Bârlad, în duelul care a opus ocupantele locurilor doi şi trei înaintea etapei.
 
CS Năvodari s-a impus cu 25-15, după ce oaspeţii conduceau la pauză cu 15-6. Pentru echipa gazdă au marcat Andrei Ciubotariu - două eseuri şi Nicu Ignea - patru lovituri de pedeapsă şi un drop-gol. Punctele bârlădenilor le-au aparţinut lui Laurenţiu Andrei - un eseu, o transformare şi o lovitură de pedeapsă şi lui Cristian Constantin - un eseu. În urma acestei victorii, CS Năvodari continuă să se afle pe locul doi, cu 24 de puncte, după cinci victorii şi două eşecuri în şapte partide.

Eseu după eseu 

Pe teren propriu au jucat şi Tomitanii Constanţa (antrenor, Cristian Cojocaru), care au câştigat cu un scor-fluviu meciul cu CS U AV Arad. Gazdele s-au impus cu 92-0 (49-0), realizând cu această ocazie a patra victorie consecutivă în campionat. Au marcat: Sola - 3 eseuri, Coman - 2 eseuri, Boboc - 2 eseuri, Cucoş, Burlacu, Alexe si Homiuc - câte un eseu, Lolea - 8 transformări, iar 21 de puncte au venit din trei eseuri de penalizare. Tomitanii au început meciul cu: Burlacu, Ştefăroi, Cucoş, Sola (cpt.), Coman, Pădureanu, Afloare, Popa, Alexe, Sasu, Zaharia, Drelciuc, Ciorbac, Boboc şi Don. Rezerve: Tănase, Cuprian, Părăleşte, Andrei, Tăbuş, Homiuc, Daniş si Lolea. Deşi au două meciuri în minus, Tomitanii se află pe locul trei în clasament, cu 20 de puncte, bilanţul lor fiind de patru victorii şi o înfrângere în cinci partide.

În continuare, echipa constănţeană nu va intra în vacanţă, întrucât va mai disputa în 2017 două partide în campionat, restanţele cu Bucovina Suceava (din etapa întâi) - în deplasare, pe 18 noiembrie, şi cu RC Bârlad (din runda secundă) - acasă, pe 25 noiembrie.

„E o piatră de încercare“

Cristian Cojocaru spune că disputa cu CS U AV Arad a fost un bun antrenament pentru disputa cu Bucovina Suceava. „Adversarul nu s-a prezentat la nivelul la care ne-am aşteptat, iar scorul spune totul. Ne-am permis să folosim şi mulţi jucători foarte tineri. Important e că nu avem accidentaţi şi că am făcut o repetiţie bună pentru meciul cu Suceava de săptămâna viitoare, care e poate una dintre cele mai grele partide. E o piatră de încercare. Am urmărit meciurile acestei echipe şi sperăm să obţinem toate cele cinci puncte. Meciul decisiv pentru urcarea noastră pe primul loc e cel de acasă cu RC Bârlad“, a declarat Cristian Cojocaru.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Constantean

13 Nov, 2017 12:34

Felicitari celor doua echipe pentru victorie,Navodari a revenit dupa pauza si a castigat...un sincer Bravo.Tomitanii au avut un meci mai usor au castigat lejer,vom vedea ce vor face in urmatoarele doua etape,cu Suceava si Barlad...sa speram ca vor castiga si vor termina turul pe primul loc....SUCCES si sa promovati in continuare tineri rugbysti(avem destui)Pacat ca la Televiziunile locale la rubricile sportive nu se dau mai multe imagini din rugbyul constantean,sa se promoveze mai mult...Sa vazut in teren ca mai e nevoie si de cate un "batran,,,"Sola...La fiecare meci a jucat excelent,un exempu pentru cei tineri.BRAVO.

Articole asemanatoare

UPDATE. Rugby Mare meci mare la Constanța, Tomitanii - ACS Șoimii Dinamo. Duelul primelor două clasate!

23 Mar 2024 1147

Asociaţia Rugby XV Constanţa, radiată de Tribunalul Constanța! Explicațiile judecătorilor

14 Jan 2024 846

Rugby Cristian Cojocaru, de la Tomitanii Constanța, desemnat antrenor regional FRR pentru zona Dobrogea

09 Jan 2024 1156

Rugby Tomitanii Constanța, cu ambele echipe pe podium. „A devenit o caracteristică a lunii noiembrie“ (GALERIE FOTO)

15 Nov 2023 1758

Rugby Victorie la scor pentru Tomitanii Constanța Under-16 în ultima evoluție din acest an (GALERIE FOTO)

13 Nov 2023 1292

Rugby Tomitanii Constanța, trei noi victorii în competițiile în care sunt angrenați (GALERIE FOTO)

06 Nov 2023 1310

Rugby Echipa Under-16 Tomitanii Constanța a învins în deplasare CSA CSS Steaua 1 București

27 Oct 2023 1618

Constanța „Trei, doi, unu și! Tomitanii!“. Rugbyștii, alături de antrenorul lor, Cristian Cojocaru, și în ziua sa cea mare (GALERIE FOTO)

26 Oct 2023 1746

Constanța „Irina, vrei să fii soția mea?“. Antrenorul Cristian Cojocaru se căsătorește. Vor rosti „Da!“ la Starea Civilă într-o zi specială (GALERIE FOTO)

19 Oct 2023 3369

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, succese la categoriile Under-14 și Under-16. „Produsul muncii AJR în teritoriu“ (GALERIE FOTO)

18 Oct 2023 1691

Bani de la Consiliul Județean Constanța pentru asociațiile sportive! Ce evenimente vor organiza?

29 May 2023 1271

Rugby Echipa Under-15 de la Tomitanii Constanța și-a aflat adversara din semifinală

10 May 2023 1633

Editorial Ștafeta a fost predată. Tomitanii Constanța, o poveste fără de sfârșit

04 May 2023 2288

Rugby În careul de ași! Echipa Under-15 de la Tomitanii Constanța s-a calificat la turneul final (GALERIE FOTO + VIDEO)

01 May 2023 2057

Zi plină de rugby pe stadionul „Mihai Naca“ din Constanța. Cupa 1 Mai, urmată de importantul meci al Tomitanilor (GALERIE FOTO)

27 Apr 2023 2311