Primarul Adrian Vartolomei joacă la echipa Pescarul Ghindăreşti Mitică de la Pescăruşul Gârliciu a dat un gol à la Hagi

Meciul de fotbal Pescarul Ghindăreşti - Pescăruşul Gârliciu, din etapa a 11-a a Ligii a V-a a judeţului Constanţa, Seria Nord, l-a impresionat pe arbitrul care a condus disputa, Sorin Gherasim, din Constanţa. Acesta a remarcat că partida a fost aprigă, cu multe goluri, faze şi scheme de joc peste nivelul eşalonului. La final, deşi au pierdut cu 2-5, gazdele au format un culoar prin care au trecut jucătorii Pescăruşului, în aplauzele adversarilor, aşa cum le ceruse, înaintea partidei, centralul. La Pescarul a jucat şi primarul din Ghindăreşti, Adrian Vartolomei.
 
În raportul suplimentar pe care l-a întocmit, arbitrul Sorin Gherasim a subliniat momentul aplauzelor, „unul mai rar întâlnit pe terenurile de fotbal şi pe care l-am dori repetat“. Partida era una aparte, „cu o încărcătură nervoasă mai specială“. Înaintea jocului, gazdele ocupau locul şase, iar oaspeţii erau liderii clasamentului, poziţie pe care şi-au întărit-o la final. Jucătorii de la Pescarul îşi doreau cu ardoare să-i administreze Pescăruşului o înfrângere, şi, „observând ambiţia şi orgoliul celor de la Ghindăreşti, o echipă recunoscută, de altfel, drept nu tocmai comodă la jocurile de acasă, având reputaţia caracteristică lipovenilor - ambiţie, dârzenie şi dăruire“, arbitrul Gherasim s-a gândit la o metodă prin care să detensioneze atmosfera. „Trecând în cariera mea prin multe jocuri de asemenea factură, delicate, în cei peste 17 ani de când sunt arbitru de centru, încă din startul partidei le-am propus jucătorilor ca, la final, indiferent de rezultat, să participe la un moment special: formaţia învinsă să creeze un culoar şi să îi aplaude pe învingători, iar în caz de egalitate, echipele să se aplaude una pe cealaltă, aşa cum se întâlneşte şi în alte sporturi, precum handbal sau baschet“, a arătat Sorin Gherasim, care a fost ajutat la meci de asistenţii Silviu Gheorghe (din Constanţa) şi Sorin Vasilăţeanu (din Valu lui Traian), observator fiind constănţeanul Stancu Tudor.

Sorin Gherasim - „O asemenea atitudine e mai rar întâlnită la Liga a V-a“

Sfârşitul meciului a adus însă victoria la scor a oaspeţilor, iar centralul nu se mai aştepta ca jucătorii gazdă să se comporte cum ceruse el, având în vedere amărăciunea înfrângerii venită chiar în faţa propriilor suporteri. Nu a fost însă aşa. Imediat după fluierul de final, chiar la centrul terenului, jucătorii Pescarului au format un culoar prin care toţi fotbaliştii de la Pescăruşul au ieşit de pe teren, în aplauzele celor de la Ghindăreşti. După aceea, sportiv, toţi jucătorii au dat mâna între ei, s-au salutat şi cu arbitrii, iar oaspeţii au aplaudat şi ei. „O asemenea atitudine de fair-play este mai rar întâlnită pe un teren de fotbal la nivelul Ligii a V-a, de aceea îi felicit pe toţi combatanţii, care au dat dovadă de caracter, dăruire şi ambiţie, evoluând în limitele sportivităţii“, a mai spus Gherasim. În echipa gazdă a evoluat şi primarul din Ghindăreşti, Adrian Vartolomei, care a intrat pe teren în repriza a doua, jucând 20 de minute, ca atacant.

Dumitru Răducan şi Romică Nicolai, reuşite de kinogramă

Arbitrul meciului de la Ghindăreşti a remarcat şi cele petrecute pe gazon din punct de vedere fotbalistic. „Meciul a fost unul aprig, cu multe goluri, faze şi scheme de joc peste nivelul Ligii a V-a. De la Pescăruşul Gârliciu l-am evidenţiat pe Dumitru Răducan, zis Mitică, un jucător în vârstă de 45 de ani, care a marcat un gol din lovitură liberă aproape de mijlocul terenului mai ceva ca Gheorghe Hagi, date fiind distanţa mult mai mare şi modul de execuţie. Mingea, efectiv, a plutit în aer, nerotindu-se, şi a intrat în poarta tânărului şi neexperimentatului Mihai Arhip la vinclu, spre deliciul tuturor celor aflaţi la meci. Reuşita a fost aplaudată, deopotrivă, şi de propriii suporteri, şi de gazde. Un alt gol spectaculos a fost înscris de jucătorul de la Ghindăreşti Romică Nicolai, care a avut o execuţie imparabilă, lovind balonul de la mai mult de 30 de metri, fără preluare“, a notat centralul. Sorin Gherasim l-a remarcat pe Romică Nicolai şi pentru sufletul pe care îl pune pentru echipă. „Pescarul este condusă în teren de căpitanul Viorel Ivan şi de sufletistul Romică Nicolai. Deşi locuieşte la Constanţa, acesta din urmă este nelipsit de la formaţie, făcând deplasarea, cale de 78 de kilometri, duminică de duminică. Participă cu multă plăcere şi pasiune la jocuri“, a punctat centralul.

Următorul meci arbitrat s-a încheiat tot 5-2

Brigada de arbitri de la Ghindăreşti a condus apoi o altă partidă din etapa a 11-a a Seriei Nord, Dunărea Ciobanu - Voinţa Săcele. Coincidenţă, scorul a fost tot 5-2, însă în favoarea gazdelor. „Şi la acest meci, jucătorii şi spectatorii s-au manifestat peste nivelul unui joc de la Liga a V-a. În cele două confruntări nu am acordat nici măcar un cartonaş galben“, a mai spus Sorin Gherasim.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.