Primarul Vergil Chițac, despre noul stadion al Constanței. Când va fi demolată actuala arenă?


 
  • Toată suflarea faristă așteaptă cu nerăbdare ca echipa să joace din nou la Constanța, pe o arenă care va avea 18.000 de locuri.
 
Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a vorbit despre noul stadion al Constanței, un obiectiv sportiv mult dorit de suporteri și de întreaga suflare faristă. Toți așteaptă cu nerăbdare ca Farul să joace din nou la Constanța, pe o arenă care va avea 18.000 de locuri, în condițiile în care, în momentul de față, echipa evoluează la Ovidiu, pe stadionul principal din complexul Academiei Hagi, care are însă o capacitate de 4.500 de locuri.    
 
Vergil Chițac a explicat ce pași urmează a se face în continuare în direcția noii arene din Constanța, care urmează a se ridica pe amplasamentul actualului stadion, „Gheorghe Hagi“, tot în strada Primăverii.
 
„La stadion, eu mi-am făcut treaba, am dus la Guvern, la Compania Națională de Investiții, studiul de fezabilitate, pentru stadionul mare și o arenă de antrenament. CNI-ul a aprobat în Boardul lor indicatorii tehnico-economici. Acum intră în evaluare la Ministerul Dezvoltării, trebuie să aprobe, se face și o comisie inter-ministerială, de aprobare, dar e o aprobare de oportunitate, nu tehnică, e una simplă. Se inițiază hotărârea de Guvern. În Executiv se aprobă indicatorii tehnico-economici ai proiectului. Asta înseamnă că Guvernul își asumă finanțarea. Vorbim de 100 de milioane de euro, dintre care trei sunt cofinanțarea noastră, restul sunt de la stat. După aceea, ministrul Tineretului trebuie să inițieze o hotărâre de Guvern de demolare a stadionului, pentru că este considerat bază sportivă. Atunci se va demola, pentru a se construi următorul stadion. Din acel moment, intrăm noi pe fir, iar până atunci ne pregătim, să-l demolăm. Am făcut deja primii pași, știm ce avem de făcut“, a punctat primarul Constanței.
 
„Un obiectiv ambițios, dar fezabil“
 
Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului, a declarat că speră ca, în 2024, maximum în 2025, noul stadion să fie gata, iar echipa să poată juca de atunci la Constanța. Potrivit lui Virgil Chițac, pe baza unui calendar orientativ, în august 2023 actualul stadion ar trebui să fie demolat.
 
„Un calendar orientativ ar fi așa: cam până în martie să facem toată documentația necesară, inclusiv licitația, pentru a desemna firma care face acest lucru, iar până în anul viitor, pe vremea asta, stadionul să fie demolat. Aceasta presupune ca, între timp, Guvernul, CNI-ul să facă licitația de proiectare și execuție a stadionului nou. Ceea ce înseamnă că, până în august anul viitor, ei trebuie să termine licitația, să facă și proiectarea, de așa manieră încât, când am terminat noi, să se apuce ei. Trebuie să ne sincronizăm foarte bine. În momentul de față, termenul de realizare a stadionului, de la începutul lucrărilor, e de doi ani. Dacă se decide altfel, iar ei se grăbesc cu lucrările... În definitiv, contructorul are un termen maximal, el poate termina, dacă se capacitează, și mai devreme. În această situație, 2024 ar fi un obiectiv ambițios, dar fezabil“, a punctat primarul.
 
Modificarea străzii Primăverii?
 

Construirea noii arene la Constanța aduce în discuție și lărgirea străzii Primăverii. „Stadionul nou trebuie să fie tot acolo, în Primăverii. Am auzit discuții să-l ducem în altă parte, nu, acolo trebuie să rămână. Și fiți convinși că tehnologiile de demolare sunt de așa manieră încât să nu poluăm nimic și nici să nu deranjăm locuitorii din zonă. Cele trei milioane de euro pe care le cheltuim sunt legate de parcare, de infrastructură, de utilități. În acest copntext, vom analiza dacă lărgim sau nu strada Primăverii. În primul rând, trebuie să vedem dacă avem loc să facem aceasta. Ar trebui să intrăm puțin pe zona spre stadion, pe partea stângă sunt deja locuințe“, a mai spus primarul Vergil Chițac.            
 
PRECIZĂRI

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:

Sondaj de opinie
75% dintre respondenți nu cred că Farul va juca începând din 2024 pe noul stadion din Constanța

 
„Unul dintre cele mai importante proiecte“
Ministrul Sportului, prezent la conferința de lansare a strategiei Clubului Sportiv Municipal Constanța (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Înaintea ședinței CLM Ovidiu Cupșa, candidatul AUR la Primăria Constanța, îi înmânează lui Chițac un bilet către Eforie (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 801

LIVE Conferință de presă a CLM. Chițac vrea să construiască un sediu nou pentru Primărie, dacă va câștiga un nou mandat. Unde va fi acesta? (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 831

Vergil Chițac câștigă definitiv procesul deschis Fiscului, în urma unei amenzi civile aplicate de judecători Primarului Municipiului Constanța (MINUTA)

27 Mar 2024 485

Primarul Vergil Chițac „Au fost finalizate lucrările de reabilitare, modernizare și dotare a Corpului C3 de la Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida din Constanța“ (VIDEO)

26 Mar 2024 586

Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Ambasadei Republicii Franceze în România, în vizită la Primăria Constanța (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 497

Mesajul primarului Constanța, Vergil Chițac, de Ziua Națională a Greciei

25 Mar 2024 457

Primarul Vergil Chițac „Fiecare mesaj de susținere mă determină să continui să lupt pentru schimbarea la față a Constanței“

24 Mar 2024 701

Dosarul Retrocedărilor, recuperarea prejudiciilor! Primăria Constanța, demers de 4,5 milioane de dolari la Curtea Supremă

24 Mar 2024 622

Primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac „Amenajarea de noi locuri de parcare a fost o prioritate a mandatului meu“

23 Mar 2024 452

Primarul Vergil Chițac „Parcul de la Gară a fost și a rămas un simbol al orașului“ (VIDEO)

21 Mar 2024 696

Vergil Chițac și Florin Mitroi, validați în ședința BPN al PNL

21 Mar 2024 741

Primarul Constanței, la judecată cu Arhiepiscopia Tomisului, pentru desființarea lucrărilor de la o capelă din oraș. Clericii fac demersuri pentru intrarea în legalitate

21 Mar 2024 1382

Decizie de ultimă oră Viorela Mirabela Călin pierde procesul în fața primarului Vergil Chițac!

19 Mar 2024 551

Primarul municipiului Constanța „Lucrările de reabilitare a parcului de la Gară progresează“ (VIDEO)

18 Mar 2024 684

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 1974