Primarul Vergil Chițac, despre noul stadion al Constanței. Când va fi demolată actuala arenă?


 
  • Toată suflarea faristă așteaptă cu nerăbdare ca echipa să joace din nou la Constanța, pe o arenă care va avea 18.000 de locuri.
 
Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a vorbit despre noul stadion al Constanței, un obiectiv sportiv mult dorit de suporteri și de întreaga suflare faristă. Toți așteaptă cu nerăbdare ca Farul să joace din nou la Constanța, pe o arenă care va avea 18.000 de locuri, în condițiile în care, în momentul de față, echipa evoluează la Ovidiu, pe stadionul principal din complexul Academiei Hagi, care are însă o capacitate de 4.500 de locuri.    
 
Vergil Chițac a explicat ce pași urmează a se face în continuare în direcția noii arene din Constanța, care urmează a se ridica pe amplasamentul actualului stadion, „Gheorghe Hagi“, tot în strada Primăverii.
 
„La stadion, eu mi-am făcut treaba, am dus la Guvern, la Compania Națională de Investiții, studiul de fezabilitate, pentru stadionul mare și o arenă de antrenament. CNI-ul a aprobat în Boardul lor indicatorii tehnico-economici. Acum intră în evaluare la Ministerul Dezvoltării, trebuie să aprobe, se face și o comisie inter-ministerială, de aprobare, dar e o aprobare de oportunitate, nu tehnică, e una simplă. Se inițiază hotărârea de Guvern. În Executiv se aprobă indicatorii tehnico-economici ai proiectului. Asta înseamnă că Guvernul își asumă finanțarea. Vorbim de 100 de milioane de euro, dintre care trei sunt cofinanțarea noastră, restul sunt de la stat. După aceea, ministrul Tineretului trebuie să inițieze o hotărâre de Guvern de demolare a stadionului, pentru că este considerat bază sportivă. Atunci se va demola, pentru a se construi următorul stadion. Din acel moment, intrăm noi pe fir, iar până atunci ne pregătim, să-l demolăm. Am făcut deja primii pași, știm ce avem de făcut“, a punctat primarul Constanței.
 
„Un obiectiv ambițios, dar fezabil“
 
Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului, a declarat că speră ca, în 2024, maximum în 2025, noul stadion să fie gata, iar echipa să poată juca de atunci la Constanța. Potrivit lui Virgil Chițac, pe baza unui calendar orientativ, în august 2023 actualul stadion ar trebui să fie demolat.
 
„Un calendar orientativ ar fi așa: cam până în martie să facem toată documentația necesară, inclusiv licitația, pentru a desemna firma care face acest lucru, iar până în anul viitor, pe vremea asta, stadionul să fie demolat. Aceasta presupune ca, între timp, Guvernul, CNI-ul să facă licitația de proiectare și execuție a stadionului nou. Ceea ce înseamnă că, până în august anul viitor, ei trebuie să termine licitația, să facă și proiectarea, de așa manieră încât, când am terminat noi, să se apuce ei. Trebuie să ne sincronizăm foarte bine. În momentul de față, termenul de realizare a stadionului, de la începutul lucrărilor, e de doi ani. Dacă se decide altfel, iar ei se grăbesc cu lucrările... În definitiv, contructorul are un termen maximal, el poate termina, dacă se capacitează, și mai devreme. În această situație, 2024 ar fi un obiectiv ambițios, dar fezabil“, a punctat primarul.
 
Modificarea străzii Primăverii?
 

Construirea noii arene la Constanța aduce în discuție și lărgirea străzii Primăverii. „Stadionul nou trebuie să fie tot acolo, în Primăverii. Am auzit discuții să-l ducem în altă parte, nu, acolo trebuie să rămână. Și fiți convinși că tehnologiile de demolare sunt de așa manieră încât să nu poluăm nimic și nici să nu deranjăm locuitorii din zonă. Cele trei milioane de euro pe care le cheltuim sunt legate de parcare, de infrastructură, de utilități. În acest copntext, vom analiza dacă lărgim sau nu strada Primăverii. În primul rând, trebuie să vedem dacă avem loc să facem aceasta. Ar trebui să intrăm puțin pe zona spre stadion, pe partea stângă sunt deja locuințe“, a mai spus primarul Vergil Chițac.            
 
PRECIZĂRI

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:

Sondaj de opinie
75% dintre respondenți nu cred că Farul va juca începând din 2024 pe noul stadion din Constanța

 
„Unul dintre cele mai importante proiecte“
Ministrul Sportului, prezent la conferința de lansare a strategiei Clubului Sportiv Municipal Constanța (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procesul dintre Adrian Horațiu Wyhnalek și Primarul Municipiului Constanța, pe rolul Curții de Apel Constanța

02 Oct 2023 253

Declarații de avere Ce avere și ce interese are Horia Marius Căliminte, consilier în Primăria Constanța, consilier personal al primarului Chițac, membru în CA-ul Confort Urban SRL (DOCUMENTE)

02 Oct 2023 408

Judecătorii de la Curtea de Apel mai au nevoie de timp în procesul intentat de dr. Halichidis Primarului Constanței

02 Oct 2023 309

Demisă după tragedia de la Infectioase Zi decisivă pentru dr. Stela Halichidis în procesul cu Primarul Constanței. A câștigat în primă instanță

01 Oct 2023 1075

Primarul Constanței și City Managerul, dați în judecată de o companie din Constanța pentru „reparație morală a prejudiciilor de imagine suferite“. Procesul, amânat

29 Sep 2023 6642

UPDATE Ședință ordinară a Consiliului Local al Municipiului Constanța. Ce proiecte se discută

28 Sep 2023 604

Constănțeanul supărat De 7 ani se luptă pentru un loc de parcare pentru persoane cu handicap. Primarul Constanței, reclamat la Avocatul Poporului! (DOCUMENT)

26 Sep 2023 600

Primăria Constanța are o nouă organigramă. Cine sunt directorii, șefii de servicii și de birouri din echipa primarului Chițac? (DOCUMENT)

26 Sep 2023 4796

Primăria Constanța vrea să delege mai multe terenuri către Confort Urban. Iată de ce (DOCUMENT)

25 Sep 2023 570

Vergil Chițac, despre explozia în Marea Neagră, în zona portului Sulina- „Originea este în interior“

20 Sep 2023 563

Dr. Halichidis, la judecată cu Primarul Municipiului Constanța! S-a stabilit data pronunțării

19 Sep 2023 728

Banca Națională a României, în proces cu Primăria Constanța, la București! Când începe procesul

18 Sep 2023 2124

Proces la Tribunalul Constanța pe cel mai contestat regulament al administrației Chițac! Judecătorii întreabă de avizul IPJ pe regulament

11 Sep 2023 3490

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, la ceas aniversar! Împlinește 61 de ani

10 Sep 2023 1682

În urma reoganizării vor avea loc testări profesionale Primăria Constanța are o nouă organigramă! De când intră în vigoare? (DOCUMENTE)

06 Sep 2023 3873