Primele două clasate în play-out FC Viitorul și Sepsi se duelează la Sf. Gheorghe. Cum s-au încheiat meciurile din sezonul regulat

  • Este derby-ul etapei a șasea din play-out.
  • FC Viitorul are șapte puncte avans în clasament față de Sepsi.
  • În ultimul meci direct, echipa de pe litoral s-a impus la scor.

Primele două clasate în ierarhia turneului play-out din Liga 1, FC Viitorul și Sepsi Sf. Gheorghe, se întâlnesc sâmbătă, 27 iunie, de la ora 20.00, la Sf. Gheorghe, în derby-ul rundei a șasea.

FC Viitorul conduce clasamentul cu 30 de puncte, după trei victorii, un egal și un eșec, golaveraj 10-6, în timp ce Sepsi a acumulat până acum 23 de puncte, având o victorie, trei egaluri și o înfrângere, golaveraj 7-6. În sezonul regulat, s-au înregistrat un egal (la Sf. Gheorghe) și o victorie la scor la Viitorului la Ovidiu.
„Ambele echie sunt în formă și joacă un fotbal foarte bun, ofensiv. Cu siguranță, va ieși o partidă deosebită. Fiecare meci are istoria lui. Important e spiritul de pe teren. Vor fi două echipe care vor ataca și vor căuta victoria. Întâlnim o echipă foarte bună și va trebui să ne ridicăm la nivelul ei“, a declarat Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul.
„Va fi un meci foarte greu, contra unei echipe bine organizate. Ținând cont că Sepsi vine după două victorii, vom avea o partidă dificilă, dar abordăm meciul cu curaj și cu speranța de a obține victoria“, a spus și fundașul Virgil Ghiță.
„Sepsi joacă bine pe teren propriu, e agresivă. Antrenorul Leo Grozavu, cu care eu am lucrat, organizează bine echipa. Cu siguranță, ne va aștepta o partidă dificilă, dar din care sperăm să obținem cele trei puncte“, a precizat mijlocașul Andrei Artean.


Victorie scăpată printre degete

În tur, în meciul din municipiul covăsnean, jucat pe 4 august 2019, în etapa a patra, scorul a fost 2-2, dar oaspeții au scăpat victoria printre degete, fiind egalați în minutul 90+3! Acea partidă a fost a 250-a susținută de echipa de pe litoral în Liga 1. Sepsi a condus cu 1-0 la pauză, grație golului lui Carnat, din minutul 37, însă FC Viitorul a întors scorul la scurtă vreme de la începerea reprizei a doua, grație reușitelor lui Ciobanu (47- cu un șut din afara careului, specialitatea casei) și Eric (52 - din penalty). Partida părea că se îndreaptă spre succesul Viitorului, dar, în ultimele secvențe ale partidei, în minutul 90+3, Bouhenna a înscris pentru 2-2, scor cu care s-a terminat confruntarea. La acest gol, FC Viitorul a acuzat însă un fault la Ghiță.

Pentru FC Viitorul au jucat atunci: Căbuz - Boboc, Țîru (cpt.), Ghiţă, De Nooijer - Artean, A. Ciobanu, St. Filip (53 M. Dulca) - Eric (78 Mladen) - Calcan, A. Pitu (70 Houri). După acel egal, cu zece puncte, după trei victorii și un egal, FC Viitorul continuă să se afle pe locul întâi în clasament, la egalitate cu CFR Cluj.   
 

A jucat mai bine de o repriză în nouă

Partida retur s-a jucat la Ovidiu, pe 25 noiembrie, în etapa a 17-a a Ligii 1, iar FC Viitorul s-a impus la scor, 4-1. Au marcat V. Ghiță (4), L. Munteanu (52),  Rivaldinho (79) și C. Matei (86 - din penalty), respectiv Safranko (27). Sepsi a primit două cartonașe roșii încă din prima repriză (Tincu 33, Bouhenna 36), astfel că echipa din Sf. Gheorghe a jucat mai mult de o repriză în nouă oameni. FC Viitorul (manager tehnic, Gică Hagi) a evoluat cu: C. Căbuz - Mladen, Artean, Ghiță, De Nooijer (48 St. Filip) - Ciobanu, Achim, Iacob (46 C. Matei) - Houri - Rivaldinho, Zoua (18 L. Munteanu). În urma acelei victorii, FC Viitorul urca două locuri în clasament, de pe patru pe doi, cu 32 de puncte, fiind la două lungimi în spatele liderului CFR Cluj.

Sursa foto: FC Viitorul


Citește și:

FC Viitorul, succes la scor cu FC Hermannstadt Gică Hagi - „Un joc foarte bun, în care ne-am impus de la început“
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.