Sport

Primul meci din Grupa Galbenă BC Athletic o aşteaptă optimistă pe Dinamo la Constanţa

Meciul de baschet masculin BC Athletic Constanţa - Dinamo Ştiinţa Bucureşti, ceea ce constituie debutul formaţiei de pe litoral în Grupa Galbenă a Ligii Naţionale (al doilea eşalon valoric) a fost prefaţat astăzi, într-o conferinţă de presă, de Alexandru Olteanu (antrenorul principal al BC Athletic), Andrei Talpeş (managerul echipei) şi jucătorul Andrei Oprean.

Partida se va juca sâmbătă, 19 ianuarie, la Constanţa, în Sala Sporturilor, de la ora 17.00.

Suntem pregătiţi pentru evoluţiile din Grupa Galbenă. S-a văzut şi la Mediaş, contra unui adversar care ne-a pus mari probleme, că suntem într-o creştere. Ne-am ridicat la nivelul echipei din Mediaş. În Grupa Galbenă suntem şi cu Voluntari, care ne-a tot învins până acum, dar pee care sperăm să-i surprindem. Alte echipe, Steaua şi Dinamo. Steaua a jucat în cupele europene. E o formaţie puternică şi locul şapte din clasament nu arată valoarea ei. Dinamo e pregătită de antrenorul lotului naţional, are un staff şi un lotr foartre puternic. Sperăm să reuşim meciuri bune, să fim competitivi, copiii să joace (cel mai important din proiectul nostru), iar spectatorii să se bucure de baschet. Dinamo pleacă cu prima şansă în mod clar, dar noi ne dorim să facem un meci bun şi, de ce nu, să câştigăm, dacă vom fi mai buni. Plusul nostru de valoare din ultimul timp vine din omogenitatea lotului, ceea ce se vede şi prin evoluţia din apărare, unde am limitat punctele adversarilor. Ne-am întărit şi sub panou, avem un american nou, Brandon McLean, care a venit cu un plus în defensivă, dar şi un tânăr de perspectivă, Ciucă, cel care, încet-încet, va începe să prindă mai multe minute. Mizăm şi pe sprijinul suporterilor, care sunt atuul nostru la partidele de acasă. Unii antrenori au spus că la Constanţa a început să se câştige greu din pricina publicului, care devine unul fanatic pentru baschet, a spus Alexandru Olteanu.

Începem cea mai importantă parte a sezonului din întreaga istorie a clubului. Mă bucur că am ajuns până aici împreună. Suntem în cele mai bune 12 echipe din România. Ne aşteaptă meciuri grele, dar aceasta ne-am dorit, pentru asta am muncit. Nu suntem în crema baschetului, în primele şase, dar ne aflăm la uşă. Am crescut mult în ultimii trei ani. Proiectul nostru începe să dea roade, ceea ce ne bucură. Tinerii constănţeni au început să aibă un cuvânt de spus în echipă şi în baschetul românesc. Progresăm de la un antrenament la altul. Când vezi progres, capeţi putere să mergi mai departe. Plecăm cu ultima şansă în Grupa Galbenă, toate echipele întărindu-se, în afară de noi, dar nu ne speriem. Am început să fim competitivi, suntem în obiectiv. Ne dorim să rămânem în Grupa B în acest sezon şi vom vedea cum vom aborda sezonul următor. O luăm pas cu pas. Lotul de jucători este unde trebuie să fie în acest moment, conform tuturor criteriilor, sportiv şi de buget. Performanţa depinde şi de bugetul pe care îl ai. Suntem acolo unde ne permitem, dar niciodată nu joacă banii. Împreună cu staff-ul trehnic ne-am făcut bine treaba. Am avut şi ghinionul accidentării unui jucător important, însă pe parcurs ne-am reinventat şi abordăm încrezători faza a doua. Ne bucurăm că suntem alături de elita baschetului românesc şi că întâlnim echipe precum Dinamo, cea mai titrată din România. Avem unul dintre cele mai tinere loturi din campionat şi cu siguranţă cel mai tânăr din primele 12 echipe. Nu în ultimul rând, BC Athleltic are în componenţă cei mai mulţi jucători autohtoni, a declarat Andrei Talpeş.

 

Ne aşteaptă cele mai grele meciuri de până acum, iar pentru noi, tinerii din echipă, vor fi adevărate teste. Nu trebuie să ne plângem însă, întrucât şi cei de la Dinamo au juniori. Emoţiile sunt tot mai puţine şi constructive. Am început să facem puţine greşeli copilăreşti. Sperăm să facem o figură foarte frumoasă. Nu îi vom da nimic pe tavă lui Dinamo, vrem să îi facem viaţa grea. Dacă vom reuşi să îi blocăm pe cei doi jucători foarte buni ai lor, Willie Kemp şi Ousmane Barro, restul va veni de la sine, a punctat Andrei Oprean.   


Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Program sportiv de weekend Gală de baschet la Constanţa, sâmbătă, cu legendarii jucători care au apărat culorile BC Farul!

14 Dec 2019 430

Foştii jucători ai BC Farul Constanţa vor fi onoraţi într-o gală care va preceda partida BC Athletic - CSM Tg. Jiu

11 Dec 2019 544

BC Athletic Constanța a câștigat primul sfert și a condus la pauză, dar a pierdut meciul cu CSM Miercurea Ciuc

07 Dec 2019 792

Weekend sportiv În staţiunea Mamaia, iubitori ai mişcării de toate vârstele participă la Cros Gerilă

07 Dec 2019 816

BC Athletic Constanța a condus la pauză, dar a pierdut meciul cu CSO Voluntari. Eșec și pentru Phoenix Știința

30 Nov 2019 977

Baschetbaliștii de la BC Athletic au învins CSM Sighet la Constanța

23 Nov 2019 742

Baschetbaliştii de la Athletic joacă la Constanţa cu CSM Sighet. Ce spune Phoenix Știinţa după înfrângerea de la Braşov

23 Nov 2019 815

Baschetbaliștii de la Athletic Constanța, victorie în deplasare cu CSM Tg. Jiu

25 Oct 2019 694

Baschetbaliștii de la Athletic Constanța, prima victorie din noul sezon al Ligii Naționale

19 Oct 2019 685

După Cupa României, BC Athletic Constanța a fost învinsă de CSO Voluntari și în Liga Națională

12 Oct 2019 728

BC Athletic, eliminată din Cupa României Alexandru Olteanu - „Suntem la început de drum. În retur, am jucat decent doar în primul sfert“ (galerie foto)

11 Oct 2019 480

Înfrângeri, la baschet, pentru BC Athletic Constanța și Phoenix Știința (galerie foto)

09 Oct 2019 539

BC Athletic şi CSO Voluntari se duelează astăzi la Constanţa în Cupa României (galerie foto)

09 Oct 2019 484

Rahsaan Williams, un alt jucător străin transferat de BC Athletic Constanţa

18 Sep 2019 689

BC Athletic Constanţa, un nou turneu câştigat în circuitul de baschet 3×3 Sport Arena Streetball 2019 (galerie foto)

17 Sep 2019 760