Primul meci din Grupa Galbenă BC Athletic o aşteaptă optimistă pe Dinamo la Constanţa

Meciul de baschet masculin BC Athletic Constanţa - Dinamo Ştiinţa Bucureşti, ceea ce constituie debutul formaţiei de pe litoral în Grupa Galbenă a Ligii Naţionale (al doilea eşalon valoric) a fost prefaţat astăzi, într-o conferinţă de presă, de Alexandru Olteanu (antrenorul principal al BC Athletic), Andrei Talpeş (managerul echipei) şi jucătorul Andrei Oprean.

Partida se va juca sâmbătă, 19 ianuarie, la Constanţa, în Sala Sporturilor, de la ora 17.00.

Suntem pregătiţi pentru evoluţiile din Grupa Galbenă. S-a văzut şi la Mediaş, contra unui adversar care ne-a pus mari probleme, că suntem într-o creştere. Ne-am ridicat la nivelul echipei din Mediaş. În Grupa Galbenă suntem şi cu Voluntari, care ne-a tot învins până acum, dar pee care sperăm să-i surprindem. Alte echipe, Steaua şi Dinamo. Steaua a jucat în cupele europene. E o formaţie puternică şi locul şapte din clasament nu arată valoarea ei. Dinamo e pregătită de antrenorul lotului naţional, are un staff şi un lotr foartre puternic. Sperăm să reuşim meciuri bune, să fim competitivi, copiii să joace (cel mai important din proiectul nostru), iar spectatorii să se bucure de baschet. Dinamo pleacă cu prima şansă în mod clar, dar noi ne dorim să facem un meci bun şi, de ce nu, să câştigăm, dacă vom fi mai buni. Plusul nostru de valoare din ultimul timp vine din omogenitatea lotului, ceea ce se vede şi prin evoluţia din apărare, unde am limitat punctele adversarilor. Ne-am întărit şi sub panou, avem un american nou, Brandon McLean, care a venit cu un plus în defensivă, dar şi un tânăr de perspectivă, Ciucă, cel care, încet-încet, va începe să prindă mai multe minute. Mizăm şi pe sprijinul suporterilor, care sunt atuul nostru la partidele de acasă. Unii antrenori au spus că la Constanţa a început să se câştige greu din pricina publicului, care devine unul fanatic pentru baschet, a spus Alexandru Olteanu.

Începem cea mai importantă parte a sezonului din întreaga istorie a clubului. Mă bucur că am ajuns până aici împreună. Suntem în cele mai bune 12 echipe din România. Ne aşteaptă meciuri grele, dar aceasta ne-am dorit, pentru asta am muncit. Nu suntem în crema baschetului, în primele şase, dar ne aflăm la uşă. Am crescut mult în ultimii trei ani. Proiectul nostru începe să dea roade, ceea ce ne bucură. Tinerii constănţeni au început să aibă un cuvânt de spus în echipă şi în baschetul românesc. Progresăm de la un antrenament la altul. Când vezi progres, capeţi putere să mergi mai departe. Plecăm cu ultima şansă în Grupa Galbenă, toate echipele întărindu-se, în afară de noi, dar nu ne speriem. Am început să fim competitivi, suntem în obiectiv. Ne dorim să rămânem în Grupa B în acest sezon şi vom vedea cum vom aborda sezonul următor. O luăm pas cu pas. Lotul de jucători este unde trebuie să fie în acest moment, conform tuturor criteriilor, sportiv şi de buget. Performanţa depinde şi de bugetul pe care îl ai. Suntem acolo unde ne permitem, dar niciodată nu joacă banii. Împreună cu staff-ul trehnic ne-am făcut bine treaba. Am avut şi ghinionul accidentării unui jucător important, însă pe parcurs ne-am reinventat şi abordăm încrezători faza a doua. Ne bucurăm că suntem alături de elita baschetului românesc şi că întâlnim echipe precum Dinamo, cea mai titrată din România. Avem unul dintre cele mai tinere loturi din campionat şi cu siguranţă cel mai tânăr din primele 12 echipe. Nu în ultimul rând, BC Athleltic are în componenţă cei mai mulţi jucători autohtoni, a declarat Andrei Talpeş.

 

Ne aşteaptă cele mai grele meciuri de până acum, iar pentru noi, tinerii din echipă, vor fi adevărate teste. Nu trebuie să ne plângem însă, întrucât şi cei de la Dinamo au juniori. Emoţiile sunt tot mai puţine şi constructive. Am început să facem puţine greşeli copilăreşti. Sperăm să facem o figură foarte frumoasă. Nu îi vom da nimic pe tavă lui Dinamo, vrem să îi facem viaţa grea. Dacă vom reuşi să îi blocăm pe cei doi jucători foarte buni ai lor, Willie Kemp şi Ousmane Barro, restul va veni de la sine, a punctat Andrei Oprean.   


Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanca Alina Șerban, pas important în cariera de antrenor. Aleasă pentru un important program european

27 Jul 2022 1790

Athletic Constanța Gemenii Mihai și Andrei Călințaru, medalie cu echipa și premii individuale la turneul final. „Ne-am dorit mult să câștigăm“

03 Jun 2022 2313

Echipa Under-17 a BC Athletic Constanța, din nou pe podiumul național. A doua medalie la această categorie de vârstă (GALERIE FOTO)

31 May 2022 2035

Alexey și Yarik, „doi pitici uriași de 8 și 9 ani“ Copii din Ucraina, oaspeți ai BC Athletic Neptun Constanța. „Au trăit fiecare secundă din meci“ (GALERIE FOTO)

19 May 2022 1677

Gladiatorii din Tomis „Un sezon în care am produs surprize plăcute în Liga Națională, iar lumea a revenit la sală, fără restricții“ (GALERIE FOTO)

02 May 2022 1994

Baschet Campionatele Naționale indoor 3X3, seniori și Under-23, ediția 2022, se vor disputa la Constanța

29 Apr 2022 1993

BC Athletic Neptun Constanța a cedat în duelul cu CSM CSU Oradea

22 Apr 2022 2022

Final dramatic În Campionatul Național Under-18, CSS1 Athletic Constanța a învins BC Athletic în ultima secundă (GALERIE FOTO)

22 Apr 2022 2093

BC Athletic Neptun Constanța Andrei Talpeș - „Faptul că tribunele sunt pline din nou, o mare victorie“

21 Apr 2022 1722

BC Athletic Neptun Constanța Premieră fericită pentru Jakob Lowrance în ultimul meci. A primit cel mai dorit cadou! (GALERIE FOTO)

08 Apr 2022 1803

BC Athletic Neptun Constanța, victorie mare cu CSO Voluntari, care a condus la pauză (GALERIE FOTO)

02 Apr 2022 1963

Phoenix CSU Simona Halep Constanța, al doilea meci în play-off „Cu fruntea sus și cu mândria că am făcut performanță“ (GALERIE FOTO)

31 Mar 2022 1607

Liga Națională BC Athletic Neptun Constanța primește vizita echipei de pe locul doi

31 Mar 2022 1905

Proiecte de hotărâre Suplimentare a fondurilor de la bugetul local pentru HC Dobrogea Sud, Academia CS Phoenix Constanța și BC Athletic. Din ce motive (DOCUMENTE)

31 Mar 2022 3274

BC Athletic Neptun Constanța, învinsă de SCM U Craiova (GALERIE FOTO)

23 Mar 2022 1652