Denis, adus acasă Proiect de hotărâre de CJC privind ajutorarea financiară a fiului fostului fotbalist Cosmin Paşcovici (galerie foto)

Pe lista de proiecte de hotărâri ale Consiliului Judeţean Constanţa se află şi cel privind acordarea unui ajutor financiar Ionelei Adina Paşcovici (soţia fostului fotbalist al FC Farul Cosmin Paşcovici) pentru băieţelul lor, Denis Mircea Mihai, care se confruntă cu grave probleme de sănătate. Iniţiatorul proiectului este Marius Horia Ţuţuianu, preşedintele CJC. Şedinţa de Consiliu se va desfăşura miercuri, 17 august, cu începere de la ora 13.00.
 
În vârstă de 11 ani, fiul lui Cosmin şi al Ionelei Adina se află, de aproape patru luni, în stare vegetativă. Diagnosticat cu cancer la creier (cu trei zile înainte de a împlini doi ani), fiul soţilor Paşcovici a fost operat, de atunci, de nenumărate ori la cap (atât în România, cât şi în Franţa), patru dintre intervenţiile chirurgicale fiind pe creier. Puştiul a dus însă o luptă teribilă cu boala şi nu s-a lăsat înfrânt. Pe 14 aprilie a.c. însă, băiatul a făcut hemoragie intracraniană şi a fost operat de urgenţă. A stat zece zile în comă, după care a intrat într-o stare vegetativă, iar de atunci şi până acum două zile s-a aflat pe un pat al Spitalului Judeţean Constanţa, vegheat non-stop de mama sa. Pentru a face rost de bani, Cosmin Paşcovici a plecat în Franţa, unde a muncit pe un tractor!

O nouă operaţie

„Ne-am externat ieri (n.r. miercuri). Denis Mihai este acasă acum, iar săptămâna viitoare mergem la Bucureşti să-i facem gastrostoma (n.r. deschiderea chirurgicală a stomacului la peretele abdominal, pentru a permite introducerea alimentelor în stomac printr-o sondă, evitând astfel esofagul). Denis Mihai a rămas în stare vegetativă, e problema cu respiraţia şi nu are deglutiţie, dar nu pot sta în spital la nesfârşit. O am şi pe Emma-Ioana (n.r. celălalt copil al cuplului Paşcovici) acasă şi nici eu, sincer, nu mai puteam. Cu masca de oxigen pe canulă şi hrănit pe sonda nazo-gastrică, Denis Mihai e stabil“, a declarat Ionela Adina. De ceva vreme, Cosmin Paşcovici este la Constanţa. Nu s-a mai întors în Franţa, pentru a putea sta acasă cu Emma-Ioana, care are un an şi jumătate.

 „Dumnezeu să vă dea putere, şi vouă, şi lui!”

Cosmin Paşcovici a postat aseară pe Facebook patru fotografii cu fiul său revenit acasă, cu mesajul „Bine ai venit acasă, Denis! Te iubim mult de tot!”. Aflând vestea întoarcerii acasă, prietenii au postat mesaje de încurajare. „Acasă e cel mai bine! Sănătate multă să vă dea Dumnezeu! O meritaţi din plin. Părinţi eroi!”, „Multă sănătate! Dumnezeu să-l binecuvânteze!”,  „Iubirea mea... Mă bucur mult pentru voi. Să îi dea Dumnezeu multă sănătate!”, „Ne bucurăm foarte mult că a ajuns în sfârşit acasă. Fiind înconjurat de dragostea voastră nemărginită, îi va fi mult mai bine. Vă pupăm pe toţi patru. Doamne ajută!”, „Of, Doamne, sper să se facă bine copilul vostru. Eu una am să mă rog pentru el de fiecare dată când voi avea ocazia. Nu merită asta. Un om care luptă atât de mult merită să se facă bine. Dumnezeu să fie în permanenţă cu el!”, „Sănătate, îngeraş!”, „Ne bucurăm enorm că a venit ziua să mergeţi la voi acasă. Multă putere şi răbdare, vă îmbrăţişăm cu drag, luptătorilor!” sau „A ajuns copilul acasă! Ce mă bucur! Dumnezeusă vă dea putere, şi vouă, şi lui! Simte copilul familia, mami, tati şi surioara lui. Sănătate! Vă pup! Aveţi grijă de voi, oameni frumoşi!”, au fost câteva dintre mesaje.  

Unde se pot face donaţii

Cei care doresc să ajute financiar familia Paşcovici pot depune bani (lei) în contul RO36BRDE020SV25174700200, la orice sucursală BRD. Contul este deschis pe numele Paşcovici Mihai Cosmin. Alte două conturi sunt: în lei - Banca Transilvania, agenţia Casa de Cultură, Constanţa; IBAN: RO17 BTRL 0140 1201 L816 56XX (titular - Paşcovici Ionela Adina); în euro - BRDE; agenţia Lăpuşneanu, Constanţa; IBAN: RO10 BRDE 140 SV433 65411400; SWIFT: BRDEROBU (titular - Paşcovici Ionela Adina).

Sursa foto: Facebook (Cosmin Paşcovici)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Zilele Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” - 6 ani de la inaugurare

29 Mar 2024 190

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a bătut palma cu o firmă din Buzău pentru cadastrarea unor imobile ale județului (DOCUMENT)

28 Mar 2024 414

LIVE VIDEO-TEXT Președintele USR Constanța, Stelian Ion, declarații de presă înaintea ședinței de Consiliu Local (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 689

Ce firmă va furniza pliante pentru promovare de activități culturale pentru CJ Constanța (DOCUMENT)

28 Mar 2024 378

LIVE Consiliul Local Municipal votează rectificarea bugetară și mai multe vânzări de terenuri (FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

28 Mar 2024 853

Ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Constanţa, suplimentată (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 456

LIVE VIDEO+TEXT Biroul Politic Național a validat candidații PSD pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

27 Mar 2024 2741

LIVE TEXT Consiliul Județean Constanța se reunește în ședință ordinară. Iată ce se discută (DOCUMENTE+FOTO)

27 Mar 2024 837

Când vor fi anunțați candidații PSD la Primăria și Consiliul Județean Constanța

26 Mar 2024 905

Proiect pe masa consilierilor din Constanța Peste 55 de milioane de lei pentru modernizarea tronsonului de drum cuprins între Tuzla și Biruința (DOCUMENT)

26 Mar 2024 404

Repartizarea unor spații către Teatrul „Căluțul de Mare” și către Centrul Cultural Județean „Teodor Burada” Constanța, pe masa consilierilor județeni (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 613

Ședință CJ Constanța Rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului Constanța pe 2024, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

25 Mar 2024 487

Ședință CJ Constanța Programul de lucrări la drumurile județene din județul Constanța, pe anul 2024 pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 884

Ședință CJ Constanța Aprobarea situațiilor financiare la finalul anului 2023 a instituțiilor și serviciilor publice finanțate integral sau parțial din bugetul local, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 534

Ședință CJ Constanța Se votează cotizațiile și contribuțiile UAT Județul Constanța la mai multe asociații, pe anul 2024 (DOCUMENT)

24 Mar 2024 621