Proiectul „Rugby, valori pentru viaţă“ ACS Rugby Team Constanţa cutreieră întreg judeţul cu Turneul LitoralFlorian Constantin, preşedintele ACS Rugby Team Constanţa, se declară mulţumit de modul în care decurge proiectul derulat de club, „Rugby, valori pentru viaţă“, dedicat categoriilor de vârstă Under-10, Under-12 şi Under-14. Selecţionata U-14 a şi participat la prima competiţie oficială şi se pregăteşte pentru cea de-a doua.
 
„De vreo cinci ani, poate chiar mai mult, noi facem o resuscitare a rugby-ului în mediul rural şi urban. Începând cu acest an, am readus la pregătire constantă, de regularitate, circa 300 de copii, alcătuind trei selecţionate: U-10, U-12 şi U-14. Vrem să le insuflăm micilor sportivi, prin rugby, valori precum curaj, iniţiativă, cinste sau onoare, care le sunt necesare pentru viaţă“, a precizat Florian Constantin, fost rugbyst la Farul Constanţa şi fost internaţional al României.

„Vrem să asigurăm schimbul de mâine“

Prin proiectul „Rugby, valori pentru viaţă“ (care se desfăşoară în perioada mai - decembrie), ACS Rugby Team Constanţa a desfăşurat mai multe acţiuni, precum Cupa 1 Iunie, Cupa Verii sau Turneul Litoral, care continuă. „Vreau să duc Turneul Litoral în fiecare localitate a judeţului, litoralul e întreaga noastră Dobroge. Sunt încântat de copiii din mediul rural, care vor mai mult decât cei din mediul urban şi progresează mai repede. Sunt o pată de culoare. Cu toţi copiii pe care-i sprijinim prin programele noastre, vrem ca, încet-încet, să asigurăm schimbul de mâine. Acesta mi-e gândul. Cum fac Cleopatra, Victoria Cumpăna, Mihail Kogălniceanu, Tomitanii, Callatis Mangalia şi altele, localităţi şi cluburi cu programe făcute pe cont propriu şi care se derulează cu succes“, a mai spus Florian Constantin.

Selecţionata U-14, apreciată la debut

Proiectele ACS Rugby Team Constanţa încep să-şi arate deja roadele. Selecţionata Under-14, pregătită de Nicolae Mocanu, a fost înscrisă în competiţiile oficiale ale Federaţiei Române de Rugby, prima competiţie din circuitul naţional de mini-rugby la care a participat fiind cea de la Cluj. „Am primit telefon de la câţiva foşti colegi care i-au urmărit pe copii şi care m-au felicitat. Copiii încă n-au experienţă competiţională, rugby-ul în sine fiind socializare, fiind relaţii de joc, dar le place mult ceea ce fac. Apariţia lor în peisajul competiţional intern, una de culoare, a fost apreciată. Mi-a plăcut. Nicolae Mocanu se ocupă de ei şi îi creşte frumos“, a punctat Florian Constantin.

Pregătesc etapa de la Săcele

În etapa a doua, selecţionata U-14 a Constanţei va evolua, săptămâna viitoare, la Săcele, copiii pregătind această evoluţie şi sâmbătă, 30 iulie, cu ocazia unei acţiuni care se va desfăşura pe stadionul de rugby „Farul“ din Constanţa, în intervalul orar 9.00 - 11.00. „Va fi antrenament şi un meci-şcoală, la care participă selecţionata U-14 plus copii de aceeaşi vârstă de la alte echipe“, dezvăluie Florian Constantin. Acţiunile ACS Rugby Team continuă şi fiecare sâmbătă e dedicată rugby-ului juvenil, prin deplasări în localităţile judeţului.

„Prin sport, se face şi educaţie“

„Toţi copiii de la U-10, U-12 şi U-14 primesc treninguri şi echipament de joc. Mergem în fiecare localitate, pentru ca micuţii să fie văzuţi de părinţi, să le oferim copiilor echipament, dulciuri şi răcoritoare, dar să arătăm că prin sport se face şi educaţie. Pe 5 august, vom fi la Murfatlar, la grupele U-10 şi U-12, într-o acţiune amplă, cu peste 200 de copii. De pe agenda noastră nu vor lipsi nici Năvodari, Săcele, Corbu, Murfatlar, Ghindăreşti, Mangalia, Medgidia şi multe alte centre“, mai spune Florian Constantin.   

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Evenimentele sportive din cadrul Zilelor Oraşului Ovidiu se bucură de prezenţa multor participanţi

28 Jun 2017 1919

La Constanţa, o nouă etapă a „Cupei Toamnei“ Selecţionata ACS Rugby Team Constanţa, victorie importantă la Bucureşti (galerie foto)

22 Nov 2016 2048

Acţiunile ACS Rugby Team Constanţa Peste 250 de copii s-au întrecut la etapa a cincea a „Cupei Toamnei” (galerie foto)

14 Nov 2016 1795

ACS Rugby Team Constanţa şi proiectul „Rugby, valori pentru viaţă“ 200 de copii au participat la o nouă etapă a Cupei Toamnei (galerie foto)

26 Oct 2016 1756

ACS Rugby Team Constanţa şi programul „Rugby, valori pentru viaţă” „Cupa Toamnei“ şi-a derulat o nouă etapă (galerie foto)

17 Oct 2016 1869

O nouă acţiune a ACS Rugby Team Constanţa în proiectul „Rugby, valori pentru viaţă” (galerie foto)

16 Oct 2016 1389

ACS Rugby Team Constanţa şi proiectul „Rugby, valori pentru viaţă” Micii rugbyşti, plini de avânt la „Cupa Toamnei“ (galerie foto)

27 Sep 2016 1686

Proiectul „Rugby, valori pentru viaţă” ACS Rugby Team Constanţa a organizat „Cupa Toamnei“ (galerie foto)

19 Sep 2016 1595

„Rugby, valori pentru viaţă“ Şi rugbyştii din Mangalia au primit echipament sportiv de la ACS Rugby Team Constanţa (Galerie Foto)

06 Sep 2016 1695

ACS Rugby Team Constanţa le-a oferit echipament sportiv şi rugbyștilor de la Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“ din Cumpăna (galerie foto)

02 Sep 2016 2173

Micii rugbyşti din Mihail Kogălniceanu au primit de la ACS Rugby Team Constanţa noul echipament de joc (galerie foto)

29 Aug 2016 2126

„Rugby, valori pentru viaţă” ACS Rugby Team Constanţa le-a oferit echipament sportiv copiilor din Medgidia şi Castelu (galerie foto)

17 Aug 2016 3136

Proiectul „Rugby, valori pentru viaţă“ ACS Rugby Team Constanţa le-a oferit echipament sportiv şi copiilor din Murfatlar (galerie foto)

08 Aug 2016 2265

O nouă acţiune în proiectul „Rugby, valori pentru viaţă” ACS Rugby Team Constanţa, antrenament pentru turneul de la Săcele (galerie foto)

01 Aug 2016 2177

ACS Rugby Team Constanţa şi programul “Rugby, valori pentru viaţă” Se definitivează selecţionata U-14 care va juca la Săcele

29 Jul 2016 2510