Publicul are intrare liberă Tenis spectacol la turneul internaţional Mamaia Idu Trophy Comvex (galerie foto)

Alina Idu (director de turneu), Dan Nicolae (supervizor ITF) şi Emil Ionescu (din partea DJST Constanţa) au prefaţat, ieri, turneul internaţional feminin de tenis ITF Mamaia Idu Trophy Comvex.

Competiţia se desfăşoară în această perioadă (până pe 31 august) la baza Idu din Mamaia şi oferă premii totale de 25.000 de dolari. În întrecerea de simplu, principala favorită este românca Andreea Mitu, locul 167 WTA. „Am ajuns la ediţia a patra a turneului, care încheie sezonul competiţional de la baza TC Idu. În această perioadă, în lume sunt doar două turnee ITF de 25.000 de dolari, cel de aici (singurul din România cu această valoare a premiilor) şi cel din Belgia. Şi în 2014, întrecerea organizată de noi se bucură de o prezenţă numeroasă, concurând sportive din peste 17 ţări. De la ediţie la ediţie, nivelul valoric a crescut. În acest an, primele trei favorite sunt clasate în primele 200 de jucătoare ale ierarhiei mondiale. Aşteptăm iubitorii de tenis să vadă meciuri de calitate, cu atât mai mult cu cât accesul publicului este liber pe toată durata turneului“, a declarat Alina Idu.

Raluca Georgiana Şerban, aproape de tabloul principal

În calificările de la simplu au participat şi patru sportive din Constanţa, Cristiana Miruna Tudor, Blanca Elena Butnaru, Jasmine Marina Coteanu şi Raluca Georgiana Şerban, dar niciuna dintre ele nu a intrat pe tabloul principal, acolo unde a fost acceptată totuşi o reprezentantă a oraşului de la malul mării, Cristina Mădălina Stancu (numărul 939 WTA), beneficiară a unui wild-card. Favorita 10 în preliminarii, Şerban a fost foarte aproape de a accede pe tablou, trecând de două tururi şi pierzând în finala calificărilor, 7-6, 6-7, 0-6 în faţa Biancăi Hâncu, cap de serie numărul 8. Finala de dublu este programată vineri, iar cea de simplu - duminică. Câştigătoarea de la simplu va primi 3.919 dolari, iar premiul perechii câştigătoare va fi de 1.437 de dolari. La dublu, pe tabloul principal au pătruns atât Stancu, cât şi Coteanu şi Şerban (ultimele două făcând pereche).

La Mamaia au venit sportive de la US Open

„Sperăm să câştige o jucătoare din România, aşa cum s-a întâmplat anul trecut, când s-a impus Cristina Dinu. De altfel, primele două favorite sunt românce, Andreea Mitu şi Alexandra Cadanţu (171 WTA). Dar surprize pot apărea oricând. Interesul nostru e să promovăm sportivele din România. Sperăm să atragem cât mai mulţi sponsori, astfel încât, pe viitor, să creştem premiile“, a mai spus Alina Idu. „Acest turneu este al doilea ca valoare din ţară, după cel WTA de la Bucureşti. Prin punctele acordate, oferă şansa jucătoarelor mai tinere să-şi îmbunătăţească clasamentul şi să ajungă să joace la întrecerea din capitală. TC Idu este cel mai frumos club din ţară şi, în mod sigur, cel mai funcţional. Merită un asemenea turneu. În acest an, participă mai multe jucătoare care au disputat calificări la US Open, printre care şi Andreea Mitu“, a punctat Dan Nicolae. „Ca în fiecare an şi ca în fiecare sezon estival de tenis care se desfăşoară în baza Idu, suntem parteneri în organizarea atât a turneului, cât şi a celorlalte activităţi de tenis la nivel de copii şi juniori. Le urăm succes tuturor participantelor, iar cele mai bune să învingă!“, a spus Emil Ionescu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Andreea Mitu a câştigat turneul Mamaia Idu Trophy

01 Sep 2014 1759