Pugilistul Albert Potoceanu, de la CS Năvodari, medaliat cu argint la Cupa României. Accidentare în ultimul act

  • Albert Potoceanu l-a întâlnit în finala Cupei României pe Ion Dobren, de la Balatul Timişoara.
  • În repriza a doua, doctorul nu i-a mai permis să lupte boxerului de la CS Năvodari.
  • Albert Potoceanu dominase prima repriză a ultimului act de la categoria +91 kg.
 

Judeţul Constanţa a avut doi medaliaţi cu argint la Cupa României pentru tineret de la Brăila. Pe lângă Alexandru Buleu (CS Farul Constanţa), a urcat pe treapta a doua a podiumului şi Albert Potoceanu (CS Năvodari).

Albert Potoceanu a obţinut argintul la categoria +91 kg, în care s-a confruntat în finală cu Ion Dobren, de la Banatul Timişoara, după ce, în semifinale, pugilistul de la CS Năvodari, antrenat de Ferodin Ablalim şi Marcel Jipeanu, a dispus de Ionel Blaj, de la Pandurii Tg. Jiu, care a abandonat în repriza secundă.

„Albert Potoceanu a avut o comportare remarcabilă la Cupa României. În finală, a început bine și a dominat prima repriză, dar în repriza secundă, adversarul i-a spart pometele și doctorul nu a mai permis continuarea meciului, victoria revenindu-i sportivului de la Banatul. Medalie de argint pentru Albert Potoceanu și promisiuni că la viitoarele competiții vor veni și medalii de aur. Următoarea competiție la care vor participa sportivi de la CS Năvodari este programată între 1 și 7 martie, la Sibiu, Cupa României de box feminin pentru cadete și junioare”, se arată pe site-ul oficial al CS Năvodari.

„Din păcate, am pierdut finala, sportivul nostru accidentându-se. Doctorul nu l-a lăsat să mai lupte, după ce a primit o lovitură cu capul... după o primă repriză dominată de Albert”, a precizat şi Marcel Jipeanu.
 

Vicecampion european

Campion naţional la box, Albert Potoceanu a realizat în anul 2017 performanţa de a deveni vicecampion european, cu ocazia întrecerii continentale care s-a disputat în România, la Rm. Vâlcea. Boxerul de la CS Năvodari a evoluat atunci la categoria 105 kg şi a pierdut în finală în faţa ucraineanului Dmitro Benikh. În semifinală, Albert Potoceanu s-a impus la puncte în disputa cu Zsolt Dudas, din Ungaria, care a fost numărat de două ori, în prima şi a doua repriză.
 

„O performanţă bună”

„Nu a fost o zi bună pentru Albert. Putea mai mult, dar emoţiile şi-au spus cuvântul. Oricum, medalia europeană de argint e o performanţă bună pentru România, dar mai ales pentru Năvodari. Vor urma alte competiţii la nivel înalt pentru el, unde vom încerca să ajungem pe prima treaptă a podiumului. Suntem mândri de tine, Albert Potoceanu! Eşti mândria clubului nostru, dar şi a oraşului Năvodari!“, a fost mesajul lui Marcel Jipeanu.

În secţiunea Galerie Foto a acestui articol găsiţi mai multe imagini de la întrecerea disputată la Brăila.
Sursa foto: Facebook (Marcel Jipeanu)



Citeşte şi:

„Suntem mândri de tine!“

Albert Potoceanu, din Năvodari, vicecampion european la box (galerie foto)


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mamaia S-a dat startul campaniei „Se caută un greu“. Luptătorul Albert Potoceanu, bursă de la One Star Security (galerie foto)

03 Aug 2019 5054

CS Năvodari, victorii în gala de box de la Medgidia

01 Oct 2017 2407

Luptătorii de la CS Năvodari au urcat de 14 ori pe podium la Cupa României de Kempo K1 (galerie foto)

20 Sep 2017 2097

Medaliaţi la Jocurile Francofoniei şi la Europene Sportivi din Constanţa, felicitaţi de ministrul Marius Dunca (galerie foto)

03 Aug 2017 2596

„Suntem mândri de tine!“ Albert Potoceanu, din Năvodari, vicecampion european la box (galerie foto)

27 Jul 2017 4519

CS Năvodari a cucerit 17 medalii la Campionatul Naţional de Kempo K-1

30 May 2017 2129

Albert Potoceanu, de la CS Năvodari, campion național la box (galerie foto)

06 May 2017 6932

CS Năvodari a obţinut 21 de medalii la Cupa României de Semi-Kempo

20 Sep 2016 2997

Luptătorii de la CS Năvodari au cucerit 19 medalii la Campionatul Naţional (galerie foto)

09 Mar 2016 2519

CS Năvodari a cucerit 16 medalii la Cupa României de Freestyle Kickboxing (galerie foto)

26 May 2015 3041