Puștiul minune al Farului Constanța Enes Sali a visat că va înscrie contra Academicii Clinceni. Cui dedică primul său gol în Liga 1 (galerie foto)

 
 
  • În meciul Farul - Academica Clinceni 5-0, Enes Sali a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1.
  • Enes Sali a mărturisit că marele său vis e să câștige Liga Campionilor, să cucerească Balonul de Aur, dar și să obțină un trofeu cu echipa națională.
  • Jefte Betancor a luat acasă „trofeul“ din meciul cu Academica, mingea de joc cu care a punctat de trei ori.
 
La numai 15 ani și jumătate, Enes Sali a intrat în istoria fotbalului românesc, fiind cel mai tânăr jucător care înscrie în Liga 1. Puștiul a închis tabela în Farul - Academica Clinceni 5-0 și a mărturisit că se aștepta să marcheze în această partidă. 
 
„Mă simt foarte bine, a fost o experienţă foarte frumoasă. Când am intrat pe teren, m-au ajutat şi suporterii, să am încredere mai mare în mine. Am intrat cu curaj şi ştiam că voi da gol. Îmi place să driblez, mă caracterizează. Mă bucur că am reuşit să înscriu de această manieră. Îi mulţumesc domnului Hagi pentru tot ce mi-a oferit. Mi-a dat şansa să vin la echipa mare şi să debutez în Liga 1. Am visat în noaptea dinaintea partidei că voi marca. Trebuie să uit însă acest gol. Ce a trecut nu mai contează. Trebuie să muncesc în continuare şi să marchez cât mai mult. Dedic golul domnului Hagi şi familiei mele“, a declarat Enes Sali, pentru Farul TV.
 
Pasa de gol, de la Nicolas Popescu
 
Tânărul fotbalist a punctat la capătul unei curse caracteristice, în care a înșirat trei adversari, iar pasa de gol a venit de la un alt fotbalist extrem de promițător al Farului, Nicolas Popescu (18 ani), fiul lui Gică Popescu. „Golul care a scris istorie în fotbalul românesc! Enes Sali, cel mai tânăr marcator din prima divizie din toate timpurile, a reușit o cursă senzațională pentru prima sa reușită în Liga 1! Pasa i-a aparținut altui jucător crescut de Academia Hagi, Nicolas Popescu!“, este mesajul clubului constănțean.
 
Tricoul cu care a debutat, înrămat
 
Enes Sali a mărturisit că marele său vis e să câștige Liga Campionilor, să cucerească Balonul de Aur, dar și să obțină un trofeu cu echipa națională. „Cu colegii mei de la școală discut cum e la echipa mare, cum e viaţa mea acum. Am primit multe mesaje de felicitare pe telefon. M-au felicitat și colegii de echipă. Înainte de gol, la o altă fază, m-am gândit să bag piciorul la o minge, dar ar fi fost ofsaid. Pe de altă parte, ştiu că şi Adi Petre are nevoie de multe goluri şi îl voi ajuta în continuare să marcheze cât mai mult. Tricoul cu care am debutat în Liga 1 l-am păstrat, este foarte important pentru mine şi-l voi înrăma. Peste cinci - zece ani mă văd într-un campionat foarte puternic, la un nivel foarte mare. Marele meu vis e să câştig Liga Campionilor, un trofeu mare cu lotul naţional, iar individual vreau să obţin Balonul de Aur“, a mai spus Enes Sali, potrivit sursei citate.
 
Jefte Betancor a luat acasă „trofeul“
 

Dacă micul mijlocaș își va înrăma tricoul de la meciul de debut în Liga 1, atacantul Jefte Betancor, golgeterul Farului și al campionatului, cu șapte goluri în opt meciuri, a luat acasă „trofeul“ din meciul cu Academica, mingea de joc cu care a punctat de trei ori, „îmbogățită“ de semnăturile coechipierilor. 
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Farul Constanța

 
Citeşte şi:
 
Jefte Betancor, golgeterul campionatului
Ce planuri are Gică Hagi cu Enes Sali, cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1 (galerie foto)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța. Gică Popescu, către fiul său, Nicolas „Să crezi în visurile tale și să lași oportunitățile să-ți invadeze viața!“ (GALERIE FOTO)

19 Jan 2022 2724

Farul Constanța Alexi Pitu - „Sper ca, după ce voi marca în premieră în Liga 1, să nu mă mai opresc apoi“

28 Dec 2021 2838

Perla "marinarilor" Tânărul Enes Sali a înrămat tricourile cu care a debutat la Farul și la echipa națională (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Dec 2021 1885

Kira Hagi a prezentat la TV povestea lui Enes Sali, giuvaierul Farului Constanța. „Să muncești mult și să crezi în visul tău!“

09 Dec 2021 4501

Farul Constanța Ce suvenir va păstra toată viața Enes Sali de la debutul său istoric la echipa națională

19 Nov 2021 2156

Enes Sali, de la Farul Constanța, a doborât la Națională și un record european! „Vreau să joc pentru România cât mai mult timp“

16 Nov 2021 2544

Moment istoric Enes Sali, de la Farul Constanţa, a devenit cel mai tânăr debutant din istoria Naţionalei României

14 Nov 2021 2530

Farul Constanţa Virgil Ghiţă şi Enes Sali, în lotul României pentru meciul cu Liechtenstein

14 Nov 2021 1410

Marian Aioani, de la Farul Constanţa, rezervă în România - Islanda. Doar egal pentru tricolori

12 Nov 2021 1931

Cel mai tânăr debutant la Națională Enes Sali, gata să preia ștafeta de la Cristian Manea. Constanța și recordul istoric sub tricolor (video)

10 Nov 2021 2314

Meciul din 1977 Înainte de Enes Sali, a fost Dorel Zamfir! Povestea unui alt copil teribil al Farului, care a debutat la 15 ani, contra Stelei (galerie foto)

08 Nov 2021 4060

Farul Constanța. La 15 ani, chemat la Naționala mare! „La Enes Sali, într-o lună, lucrurile s-au dus de la zero la infinit“ (galerie foto)

06 Nov 2021 6915

Fotbaliștii de la Farul Constanța, cu banderole negre pe braț la meciul cu FCSB (galerie foto)

06 Nov 2021 1651

Gică Hagi - „E un mijlocaș de mare viitor“ Un fotbalist de 17 ani de la Farul Constanța, cel mai bun în meciul cu FCSB (galerie foto)

06 Nov 2021 3277

Farul Constanța La 15 ani, Enes Sali a fost convocat în premieră la Naționala de seniori a României!

03 Nov 2021 1709