Radu Boboc, de la FC Viitorul, evoluţii de vârf la Euro „A fost o emoţie unică! Am arătat că avem o generaţie foarte bună”


 
  • FC Viitorul a avut trei jucători (Andrei Ciobanu, Radu Boboc şi George Ganea) în lotul României de la Campionatul European.
  • Tricolorii nu au depăşit grupa, dar au terminat competiţia neînvinşi.
  • Radu Boboc a fost folosit în două dintre cele trei meciuri, cu Ţările de Jos şi Ungaria.
 
Unul dintre cei trei jucători de la FC Viitorul convocaţi în echipa de tineret a României la turneul final al Campionatului European, din Ungaria şi Slovenia, fundaşul  Radu Boboc s-a numărat printre cei mai buni tricolori în meciurile jucate în grupă.
 
Deşi nu a pierdut nicio partidă, 1-1 cu Ţările de Jos (Olanda), 2-1 cu Ungaria şi 0-0 cu Germania, România nu a reuşit să meargă mai departe, depăşind grupa Ţările de Jos şi Germania, care au avut acelaşi număr de puncte, cinci, ca şi tricolorii. Folosit fundaş stânga de selecţionerul Adrian Mutu, Radu Boboc a jucat doar în primele două meciuri, cu Ţările de Jos şi Ungaria, când a fost titular integralist.  
 

„Trebuie să facem şi pasul următor”

 
„A fost o emoţie unică! La echipa naţională mereu e o emoţie aparte, pe care e greu să o întâlneşti la echipa de club. Lupţi pentru ţară, reprezinţi tricolorul şi e totul diferit. La Euro, am arătat că avem o generaţie foarte bună. Cred că ne putem lupta de la egal la egal cu echipele mari ale lumii, dar trebuie să facem şi pasul următor, să mergem să jucăm în campionate puternice. E un minus pentru noi, dacă stăm în România, iar adversarii de la echipa naţională joacă în străinătate. Trebuie să atingem şi noi acel nivel la echipele de club”, a declarat Radu Boboc, pentru site-ul oficial al FC Viitorul.
 

Olanda, cea mai puternică

 
Dintre echipele întâlnite la Euro, jucătorului Viitorului i s-a părut cea mai puternică cea a Ţărilor de Jos. „Contra Germaniei nu am jucat, iar Olanda mi s-a părut cea mai puternică, o formaţie cu foarte multă calitate, cu jucători excelenţi individual. Dar ne-am descurcat bine, puteam să-i şi învingem. Suntem fericiţi cu ce am realizat. Suntem mândri de noi, dar păcat că nu am mers mai departe. Cred că ne-am ridicat la aşteptările celor care au privit şi că nu am dezamăgit pe nimeni. În viitor va fi mai bine. Cred că una dintre Olanda şi Germania e favorită la titlu, iar Olanda are foarte mari şanse”, a mai spus Radu Boboc, potrivit sursei citate.    
 

Trei jucători în top patru

 
Pe lângă cei trei jucători de la FC Viitorul prezenţi la Euro, evoluţii bune în Ungaria a avut şi Alexandru Măţan (lansat tot de FC Viitorul, din Academia Hagi), care joacă acum în SUA. Măţan a înscris şi un gol, în meciul cu Ungaria. Conform monitorizării InStat, Radu Boboc, Andrei Ciobanu şi Alexandru Măţan au fost în top patru jucători români la Euro!
 
„Lucrul acesta înseamnă foarte mult pentru club. Suntem fericiţi că foarte mulţi jucători de la Viitorul sau formaţi la acest club au fost printre cei mai buni şi sperăm să o ţinem tot aşa, demonstrând în continuare că suntem foarte buni”, a precizat Radu Boboc, cel care speră să ajungă cât mai repede şi la Naţionala de seniori a României: „Mă gândesc şi la Naţionala mare, cred că toţi jucătorii se gândesc. E un vis. De când eşti mic speri să joci pentru Naţionala României şi sper să o fac în cel mai scurt timp”.   
 
Imaginea a fost preluată de pe pagina de Facebook a FC Viitorul.
      

Citeşte şi:
 
Internaţionalii de tineret ai FC Viitorul au revenit la antrenamentele echipei, după Campionatul European

 
România a învins Ungaria la Euro. Alexandru Măţan, fost la FC Viitorul, a marcat un gol

Balonul îl ascultă ca vrăjit!
Andrei Ciobanu, de la FC Viitorul, eroul României din meciul cu Ţările de Jos

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial Farul Constanța a anunțat transferurile lui Eduard Radaslavescu și Radu Boboc la FCSB

05 Aug 2022 1490

Eduard Radaslavescu, de la Farul Constanța la FCSB. Discuții și pentru transferul lui Radu Boboc

04 Aug 2022 2586

UPDATE. Farul Constanța Și Alexi Pitu, și Vlad Morar sunt indisponibili pentru meciul contra Chindiei Târgoviște

29 Jul 2022 2068

Farul Constanța Fotbalistul Andrei Ciobanu și-a cerut iubita de soție într-un decor romantic

16 Jun 2022 2919

Cererea de strămutare formulată de fostul primar al Constanței, respinsă

09 Jun 2022 1191

Export de animale vii Cum a scăpat de închisoare vameșul Hristovici, din Biroul Vamal de Frontieră Constanța (VIDEO+MOTIVARE)

12 Mar 2022 1556

Farul Constanța La 19 ani, Constantin Grameni a marcat primul său gol în Liga 1. „Un vis devenit realitate” (GALERIE FOTO)

21 Feb 2022 3360

Farul Constanța vizează a 11-a victorie stagională, pe terenul „lanternei roșii“. Duelul a fost mutat însă luna viitoare

29 Jan 2022 2319

Liga 1. Farul Constanța întâlnește ultima clasată Gică Hagi - „Avem mare nevoie de cele trei puncte“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Jan 2022 3761

Pe primul loc în topul golgeterilor Ligii 1 Jefte Betancor - „Farul este casa mea. Sunt foarte fericit aici“

10 Jan 2022 3435

Sepsi - Farul Constanța Gică Hagi - „Sperăm să repetăm evoluția foarte bună din meciul anterior. Suntem încrezători“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

10 Dec 2021 4116

„Spre Mediaș, cu toată viteza înainte!“ Cu trenul, către trei puncte. Farul Constanţa vrea victoria cu Gaz Metan (VIDEO)

29 Nov 2021 3637

Gaz Metan Mediaș - Farul Constanța Gică Hagi - „O deplasare grea, mereu am avut meciuri dificile acolo“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Nov 2021 3537

Farul Constanța. Fotbalistul Radu Boboc, infectat cu Covid-19 în două rânduri „Perioadă dificilă pentru mine. Nu am avut continuitate în joc“

12 Nov 2021 2459

Farul Constanța Fotbalistul Radu Boboc, 100 de meciuri pentru echipa de pe litoral. Festivitate de premiere (galerie foto)

08 Nov 2021 2411