Rapizi în bazin! Înotători constănțeni, medaliați la Naționale. Patrick Dinu și Eva Paraschiv au stabilit și recorduri ale României (GALERIE FOTO) 
  • La Miercurea Ciuc s-a disputat Campionatul Național la natație în bazin de 25 de metri.
  • Multe medalii au ajuns și pe litoral, la toate categoriile de vârstă.
  • Patrick Dinu a urcat de peste zece ori pe podium, ieșind campion inclousiv la seniori. 
 
Campionatul Național în bazin de 25 de metri la natație, întrecere rezervată categoriilor de vârstă seniori, tineret și juniori, care s-a disputat la Miercurea Ciuc, a adus multe medalii, la toate cele trei secțiuni, și pe litoral. Mai mult, sportivii de la malul mării au doborât și recorduri naționale.
 
Pregătit de medaliatul olimpic Răzvan Florea, tânărul Patrick Dinu (CS Farul) a lăsat o frumoasă impresie și cu această ocazie, cucerind 13 medalii, dintre care două la seniori, unde a ieșit campion al României la 50 m bras, iar la 100 m liber a obținut argintul. Restul prezențelor sale pe podium au fost la: 100 m liber - aur la juniori și tineret; 50 m bras - aur la juniori și tineret (plus record național 16 - 17 ani); 100 m mixt - aur la juniori, argint la tineret (cu record național, atât în calificări, cât și în finală); 50 m spate - argint la juniori; 50 m liber - aur la juniori, bronz la tineret; 100 m spate - argint la juniori, bronz la tineret (locul 2 obținut în clasamentul general pentru cea mai bună performanță masculină la juniori). Familia lui Patrick Dinu a fost fericită pentru acest parcurs deosebit al sportivului. „Multumim, Răzvan Florea, pentru tot ceea ce faci pentru Patrick, împreună împărtășiți bucuriile și tristețile, victoriile și înfrângerile! Mulțumim pentru pregătirea fizică, Răzvan și Anca!“, a fost mesajul familiei Dinu.
 
„După muncă, și răsplată!“
 
Răzvan Florea a condus spre succes la Miercurea Ciuc și sportivi de la Atena Sport Club Constanța, medaliați la juniori și tineret, astfel: Eva Paraschiv - aur la 50 m fluture junioare și bronz la tineret (record national la fete 14 - 15 ani), argint la 400 m liber junioare, argint la 100 m fluture (și la junioare, și la tineret), argint la 200 m fluture junioare și bronz la tineret; Iustinian Brătulescu - argint la 100 m bras junior, argint la 200 m bras juniori; Ana Pascu – bronz la 200 m spate tineret; ștafeta feminină de 4X100 m mixt - argint la junioare. Rezultate bune au mai obținut Iustinian Brătulescu la 50 m bras și 100 m liber (locul 4 la juniori), dar și ștafeta feminină de 4X50 m liber (poziția a patra). „După muncă, și răsplată. Mulțumesc, copii, mulțumesc susținătorilor, părinților și colegilor!“, a menționat Răzvan Florea.
 
Recorduri personale la toate probele
 
Evoluții încurajatoare au avut la Naționale și tinerii de la Palatul Copiilor Constanța, aflați la ultima lor participare la CN în anul mic al categoriei juniorilor. „Ne întoarcem spre casă de la campionate cu recorduri personale la toate probele. Deci revenim acasă sub scut. Rezultatele sunt peste așteptări, având în vedere perioada foarte scurtă de pregatire (o lună și jumătate). În 2022, promovăm în anul mare de naștere al categoriei juniorilor, prognozele oferindu-ne perspectiva unor medalii atât la probe individuale, cât și la ștafete. Bravo, «Delfinași»! Jos pălăria!“, a menționat antrenorul Octavian Tileagă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Atena Sport Club Constanța
Tort aniversar la zece ani de fructuoasă colaborare antrenor - sportiv între Răzvan Florea și Patrick Dinu (galerie foto)

 
Nataţie
Sportivele de la Atena Sport Club Constanţa, medaliate la Cupa României

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Prima veste bună de la Peru David Popovici și Patrick Sebastian Dinu s-au calificat în finala de la 100 m liber!

04 Sep 2022 1254

Premierul Nicolae Ciucă „David Popovici și întreaga echipă de aur a natației au strălucit la Lima“

01 Sep 2022 520

Constănțeanul Patrick Dinu, campion mondial de juniori la natație (GALERIE FOTO)

31 Aug 2022 1273

Natație Constanța, reprezentată și la Campionatul Mondial de juniori din Peru

22 Aug 2022 1187

UPDATE. Natație David Popovici, în finală la Euro, cu nou record continental! Patrick Dinu s-a oprit în serii

12 Aug 2022 1268

CS Farul Constanța Dublu medaliat european la juniori, luna trecută, Patrick Dinu concurează și la competiția continentală de seniori

06 Aug 2022 1202

Campionatele Europene de înot David Popovici s-a calificat în a treia finală continentală, la 50 m liber

07 Jul 2022 653

„Am fost o ștafetă de nota 10!“ Patrick Dinu, din Constanța, irezistibil în cursa către aurul european. Lăudat și de David Popovici (GALERIE FOTO + VIDEO)

07 Jul 2022 1538

Campionatul European de Natație Patrick Dinu și Bianca Costea, în ștafeta combinată de 4x100 liber a României medaliată cu argint (GALERIE FOTO + VIDEO)

06 Jul 2022 775

Natație Constănțeanul Patrick Dinu, campion european de juniori. În ștafetă cu David Popovici și alți băieți de aur! (GALERIE FOTO)

05 Jul 2022 1268

UPDATE. Constanța La Campionatul European de înot pentru juniori concurează și Patrick Dinu, Eva Paraschiv, Bianca Costea și Andra Gorecki (GALERIE FOTO)

05 Jul 2022 1018

Laureații anului 2021 în natația românească Patrick Dinu, Bianca Costea și antrenorii lor, printre premiații de la gala FRNPM (GALERIE FOTO)

02 May 2022 2442

Natație Patrick Dinu, timp remarcabil în cadrul ștafetei de 4X100 m liber a României la Multinations Junior Swimming Meet (GALERIE FOTO)

23 Apr 2022 2538

Natație Patrick Dinu, cu gândul la Europene și Mondiale. El și colegii săi, recoltă bogată de medalii la Naționale (GALERIE FOTO)

30 Mar 2022 1837

Interviu online cu Patrick Dinu, multiplu campion şi recordman la nataţie „Timpul e cel care contează cel mai mult, nu neapărat culoarea medaliei“

23 Dec 2021 5484