Răzvan Prodan, fiul regretatului Daniel Prodan, la SSC Farul Constanţa

Echipa de fotbal SSC Farul Constanţa, nou promovată în Liga a 2-a, continuă să aducă jucători, ultimul intrat în lotul pregătit de Ion Barbu fiind tânărul fundaş Răzvan Prodan, fiul regretatului Daniel Prodan (fostul mare fotbalist, component al Generaţiei de Aur, decedat acum doi ani)!
 
Născut în 1999, Răzvan joacă fundaş central, ca şi tatăl său. „Astăzi (n.r. ieri), am vorbit cu cei de la FC Viitorul şi îl vom lua pe Răzvan Prodan. Ni-l cedează împrumut un an“, a declarat în prima parte a zilei Marcel Lică, preşedintele executiv al SSC Farul. După-amiază, jucătorul a semnat cu SSC Farul şi s-a integrat programului de pregătire al echipei. Răzvan Prodan a început fotbalul la DGV Bucureşti, iar, înainte de Academia Hagi, a mai activat la echipe precum Sporting Bucureşti, Regal Sport Club „Ferdinand I“ Bucureşti şi CSA Steaua.

Noi jucători străini

De asemenea, SSC Farul a purtat tratative şi pentru transferul a trei jucători străini: congolezul Phitzgerald Mbaka, un fundaş albanez (care a jucat în ultimii ani în prima ligă din ţara sa, cu meciuri la Naţionala Under-21 a Albaniei) şi un închizător francez (care a evoluat în a doua divizie franceză). Mbaka (25 de ani, 1,76 m) este născut în Congo, dar are şi cetăţenie franceză. Joacă număr 10, în spatele vârfului sau mijlocaş stânga. A evoluat PSG U-19, PSG B, Racing Santander B sau Getafe B, dar şi la echipa naţională a statului Congo.

Comisie de omologare la stadionul din Techirghiol

Aflată în ierarhie pe loc de retrogradare, 17 (din 20 de echipe), cu trei puncte, SSC Farul dispută meciul din etapa a cincea a Ligii a 2-a duminică, 2 septembrie, de la ora 11.00 (în direct la Digi Sport 1), cu ultima clasată, CS Baloteşti. După ce, până în prezent, a jucat pe alte arene decât „Farul“ meciurile de campionat considerate pe teren propriu, la Ovidiu, respectiv la Călăraşi, pentru partida de duminică, pe site-ul Federaţiei Române de Fotbal apare ca loc de disputare a confruntării stadionul „Sparta“ din Techirghiol. Rămâne de văzut dacă întâlnirea cu CS Baloteşti se va disputa cu spectatori sau fără! Astăzi, vine o comisie pentru a constata dacă sunt întrunite condiţiile pentru desfăşurarea partidei fără spectatori. Pentru a se permite accesul fanilor, mai trebuie la stadion turnicheţi şi sistem de monitorizare video. Potrivit lui Marcel Lică, SSC Farul a încheiat contracte cu două societăţi în domeniu, solicitând oficial un termen de 30 de zile pentru a monta turnicheţii şi sistemul video, timp în care echipei să-I fie permis să joace cu spectatori. Dacă nu se va primi acest termen, disputa SSC Farul - CS Baloteşti se va juca fără fani.

Identificare pe teren a obiectivelor din Complex Stadion „Gheorghe Hagi“

Oricum, din câte se pare, de acum înainte, SSC Farul va rămâne la Techirghiol pentru meciurile pe teren propriu, sperând să primească cât mai repede acord pentru prezenţa spectatorilor. Obiectivul cu bătaie lungă este însă revenirea pe stadionul „Farul“ din Constanţa, care, nu peste mult timp, va trece de la Ministerul Tineretului şi Sportului, prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, în administrarea Primăriei Constanţa. După câteva întâlniri informale între reprezentanţii celor două instituţii, ieri a fost prima zi în care s-a trecut la identificarea pe teren a obiectivelor din Complex Stadion „Gheorghe Hagi“ (aşa cum apare baza în actele MTS). Cu acest prilej, la complexul sportiv au fost prezente şi două persoane care activează în Direcţia Patrimoniu a ministerului.
 
Sursa foto: Facebook (Răzvan Prodan)
 
Citeşte şi:
 
Echipa la care joacă fiul lui Daniel Prodan a învins în deplasare FC Viitorul şi a dedicat succesul memoriei lui „Didi”
                         
      
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 548

Superliga 2023/2024 Începe etapa a doua din play-off / play-out. Ce meciuri sunt programate vineri, 29 martie 2024

28 Mar 2024 639

CS Farul Constanța Înotătorii, pe podium la etapa regională a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 819

Constanța Adrian Mazilu, gol marcă înregistrată, iar România bate Germania! „Va fi un nume important în fotbalul românesc“

24 Mar 2024 906

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară cu liderul Superligii. Parcurs perfect în play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Mar 2024 823

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1452

Gimnastică aerobică Leonard Manta, de la CS Farul Constanța, concurează la etapa de Cupă Mondială din Portugalia

22 Mar 2024 617

Fotbalistele de la Farul Constanța, meci acasă contra liderului clasamentului. „Așteptăm fanii să ne susțină în număr cât mai mare“

22 Mar 2024 899

Farul Constanța, victorie în amicalul cu Unirea Slobozia (GALERIE FOTO + VIDEO)

22 Mar 2024 1130

Farul Constanța. Fundașul Kevin Boli, în echipa etapei „Am demonstrat că suntem o echipă bună și sperăm să învingem și FCSB“ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 672

Fotbalistele de la Farul Constanța, înfrângere la debutul în grupele Cupei României

21 Mar 2024 802

Fost căpitan la Farul Constanța, un tătic mândru! Fiica lui Florin Pătrașcu, premiantă la Concursul Național de Talente (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 2079

Farul Constanța. Gheorghe Hagi, după meciul cu Dunărea Călărași „Un antrenament foarte bun. Învățăm din toate“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 1288

Trei fotbaliști de la Farul Constanța în echipa etapei. Gheorghe Hagi, antrenorul rundei

19 Mar 2024 831

Farul Constanța Ionuț Cojocaru, borne de neuitat în Giulești. Acolo a debutat la seniori și tot acolo a fost, apoi, în premieră titular. Cu victorii! (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 719